sıra kimde Cem başkan)
Geçen haftasonu arkadaşıma detaylı temizlik ve boya koruma için S14 A teslim etmişler.Pazar günü yapacak işim olmayınca arkadaşımın yanına gittim.Boş durmak olmaz ben bagaj kısmına giriştim o motora.
1/10 sulandırılmış meguiras apc, fırça ve buhar makinesi ile başladık
İlk önce bagaj fitil kısımlarından başladım.1/10 apc yi ilk önce ufak bir yerde denedim sonuç alınca devam ettim,
Sökmeden iş yapmambagaj fitilini söküp temizliğe devam ediyorum,
Bagaj fitilini de bol bol fırçalıyarak temiz hale getiriyorum,
Burada işimiz bitti şimdi bagajın içine geçiyoruz,
Bagaj döşemelerini söküyorum ve sol arka çamurluk içi doğal yaşam parkı örümcekler sarmış
Krikonun sabitlendiği demiri de söküp rahat bir şekilde temizliyorum. Bu alanda kirler balçık olmuş ne apc ne ipa çözüm oldu yaşasın balata spreyiSonrasında meg apc, buhar makinesi, ve fırça ile devam ediyorum.
Sol çamurluk içinde ki kirlerimiz,
Sırada sağ arka çamurluk içi var,
Burada yer alan sigortaları zarar görmemesi için söküyorum,
Bu kısmı da balata spreyi, meg apc ve buhar makinesı ile temizliyorum,
Bezimiz pert,
Sonucumuz mis
Sigortalarımızı da silmeden olmaz ,
Sıra geldi orta ve kenarlara,
Bagajla işim bitince sol kapı içine geçtim,
Ben bu aşamadan sonra arkadaşımın yanından ayrıldım.Pazar günü toplamda ben 5 saat bagaj ve sol kapı içi ile arkadaşımda motor ile uğraşıp günü bitirmiş olduk![]()
Ae86 aldığımda bagaj kapağının bakaliti yoktu.Geçen gün tanıdığım bir esnafın dükkanına hayırlı işler dilemek için girdim.Gözüme köşede duran alüminyum tabakaya takıldı.Sordum satarmısın al git senin olsun bir daha bana para muhabbeti yapmadı dedi kovaladı dükkandanBen bakaliti bundan yapmaya karar verdim.En azından denerim ne olacak dedim.Aklımda planı yaptım gittim fon kartonu aldım.Koltuklardan artan malzemede var sıra geldi uğraşmaya.
Mekanik ustamın dükkanına gittim.Hem hatır sorar hemde bir kenarda çalışırım dedim.Şablon çıkardım önce.
Mekanik ustam ses yapar alsana duralit dediBazen söz dinlerim herkesin bir bildiği vardır bazen dik kafalılığım tutar o ayrı konu...
Duraliti kesip döşemecime gittim.Kestiğim malzemeyi verdim.Bir tur daha alıştırdık yerine.Sonra bir gök gürültüsü ve sağnak levin toplandıktan sonra ilk yağmurunu yedi
Crystal Concept HydraX boncukları.Yağmur durup yola çıkınca kaporta yüzeyinde sudan eser kalmadı kendi kendini kuruladı
Klips yerlerini de ayarldık sıra geldi yapıştırmaya ,
Döşemeci ustam ile işim bitince sıra geldi servisten oem klipsleri almaya ve montajını yapmaya
Böylece bir eksiği daha tamamlamış oldum![]()
bu aracın motoruyla ilgili bir plan var mı acaba?
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
Üstad konunun müdavimi olduk sayende her uygulamandan sonra biz de gaza gelir olduk buralardabu arada balata spreyi/meg apc /buhar makinesı uygulamanda sıralamayı ne şekilde yapıyorsun? Eline koluna sağlık takipteyiz konuyu
![]()
Kaishakunin !!!
Teşekkür ederim.Sıralama ilk önce apc sıkıp biraz bekliyorum. Apc kirleri yumuşatmaya başlayınca fırçalıyorum sonra buhar makinası ve mikro fiber bez ile duruluyorum.İnatçı kir olursa ipa deniyorum apc yerine eğer ipa da çözüm olmaz ise balata spreyi devreye giriyor. Sonrası yukarıdaki gibi.
Bugün arkadaşımın paliosu ile uğraştık.Sağ kapı alt kısım sürtmeden kaynaklı çizik ve göçük vardı.
Bagaja malzemeleri yığdık
İlk önce meguiras m34 ve kil geçtik.Ardından 1000-2000 zımpara yaptık,
1000-2000 zımpara sonrası,
Meguiars da power system dual action makineye yün keçe takıp meguiars 101 compound ardından sarı ped ile 205 mirror glaze geçtik.
Sonuç boyada iz kalmadı.Göçükler için şuan için yapabileceğimiz bir şey yok.
![]()
Abi evlimisin evliysen yenge ne diyo bu işe _?
ben bi pazarları zor bela yıkayıp sprey cila atabiliyorum oda kavga dövüş
Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....
bence evli ama kılıbık değil
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)