Bir yaşında olmasına rağmen boyası iyi durumda olmayan A3 aracı olabildiğince düzeltmeye çalıştım .
![]()
Bayiden alınır alınmaz bu miniğe Crystal Concept Premier seramik uygulaması ile korumaya aldık.Araç çok kirli olmayınca çift kova yöntemi ile yıkanıp kil ile yüzey temizliğinden sonra yüzeyi hazır hale getirip ürünü uygulayıp uzun süreli koruma işlemi başlamış oldu.
![]()
Maşallah, 10 numara
Sıfır km bayiden alınan Fiesta ne yazık ki bayide kötü yıkanma sonucunda su lekeleri ve bazı yerlerinde hafif hareleri mevcuttu.Lokal olarak hafif bir polisaj ile kusurları giderip plastik aksama kadar Crystal Concept Premier Seramik Boya Koruma ile korumaya alındı.
![]()
Maşallah , makineler yeniden doğmuş gibi. Ben de aracımı komple boyatmayı düşünüyorum.Komple boyadan sonra seramik korumayı önerir misiniz acaba ?
MagicPerformance
Yeni alınan araç eski sahibi tarafından hor kullanılmış.Buhar makinesi, karcher puzzi ve çeşitli apc kullanımı ile artık temiz bir şekilde binilecek kıvama geldi
![]()
Daha önceki sahibi tarafından kötü yıkamacılarda canı çıkan vespayı söke söke detaylandırıp polisajını tamamlayıp Crystal Concept Premier seramik uygulaması ile korumaya aldım.
Hareli mat verniğimiz öncesi,
Simlerden merhaba,
Söke söke detay ve polisaj
Öncesi sonrası,
Stop altına kadar temizlik,
Stop çerçevesini de elden geçirelim,
Ön yıkama köpüğünden kalan izlere veda zamanı,
50/50
![]()
Stop camındaki harelerden kurtulalım,
Ön cam vizöründe yer alan harelerden kurtulma vakti,
Yıpranan yazıyı yenisi ile değiştirdim.
Final ,
![]()
Aracını seven bakımına özen gösteren bayan kullanıcıların tercih ettiği bir marka olmaktan mutluyum. Nuran hanım aracını alır almaz detaylı iç temizlik ve gözüne çarpan olumsuz detaylar için garajıma geldi. Aracı için yapılacakları belirledik. Detaylı iç temizliği yapıldı, yıpranan trim parçaları boyandı, değişmesi gereken parçaları yenileri sipariş vererek değiştirdik ve aracımız keyifle kullanılacak hale geldi.Size de bol bol öncesi sonrası fotoğraf çektim. İyi seyirler diliyorum
İlk alındığı gün,
Garajda ilk incelemeler,
Farlar katarak olmuş![]()
Aslında kahverengi değil beyazmış,
Kapının içi gözükmüyor diye detaysız bırakmak olmaz.
Kapı kollarını önce 1500/2000/3000 zımpara ile düzgün hale getirdikten sonra plastik astar , boya ve mat vernikler eski harap halinden kurtarıyorum.
![]()
Cam açma kolunun miline kadar detay
Kapı döşemelerini pis takmayalım,
Koltuk altı çekmece ,
Kitapçıklara kadar detay ....
![]()
Bu vites topuzu temizlenmeyi değil boyanmayı hak ediyor.İçeride yer alan gri parçalar ile daha uyumlu olacak.
Kapıları döşemelerini zarar vermeden sökmeye çalışsam da zamanla yıpranan klipslerden bazıları kırıldı yenilerini takıp montajı bu şekilde tamamladım.
Eski yorgun görünümünden eser yok artık.
Jantları söküp kumlamaya verip boyamak doğru olanı ancak yeni takacağımız jant kapaklarının arkasından bu paslı kısımlar gözükmesin diye 2000 zımpara sonrası iki kat mat siyah boya iki kat mat vernik ile bu çirkin görüntünden kurtuluyoruz.
Araç içi çok temizmiş,
Yeni silecek ve far ampulleri,
Farları dıştan düzgün hale getirdim ancak içi kötü durumda olduğu için kusursuz görüntüyü tam anlamı ile yakalayamadım.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)