Teşekkürler![]()
Teşekkürler. Ne zaman isterseniz beklerimHiç olmadı uygulama için İstanbul'a geldiğimde yardımcı olurum
![]()
Teşekkürler. Fiyatlar konusunda normalde internet üzerinden bilgi vermiyorum ama ortalama rakamları özel mesaj ile gönderirim.
Teşekkürler![]()
Teşekkürler. Ne zaman isterseniz beklerimHiç olmadı uygulama için İstanbul'a geldiğimde yardımcı olurum
![]()
Teşekkürler. Fiyatlar konusunda normalde internet üzerinden bilgi vermiyorum ama ortalama rakamları özel mesaj ile gönderirim.
Merhabalar..
Bir kaç ay önce yaptığımız bir uygulamayı paylaşmak istedim.
Araç Siyah renkli 2006 model M Paketli BMW X3 3.0D, sahibi uzun bir süre her yıl boya bakımlarını ve detaylı temizliğini yaptırmış ancak daha sonra uygulamacılar ile yaşadığı sıkıntılar ve tatminsizlikler yüzünden son 2-3 yıldır aracına neredeyse hiç bakmadan binmişTabi bunda yeni aldığı X6'nın da payı büyük diyebiliriz
![]()
Aracı teslim aldıktan sonra detaylı olarak inceleyip uygulama öncesi fotoğraflarını çekip yıkama ile işlemlere başladık.
Çizikler, hologramlar, hareler vs haricinde bol miktarda göçük ve ezik vardı araç kaportasında.
![]()
- İlk olarak göçükleri düzelterek başlıyoruz uygulamalara.
Göçükleri düzelttikten sonra sıra 6-7 yıl önce yapılan kaput koruma filmini yenilemek için söktük ancak boya üzerinde oldukça fazla yapışkan kaldı. Berner Etiket sökücü ve Selülozik tiner ile yaklaşık 4 saat uğraşarak tüm izleri temizledik.
- Koruma filmini çekmeden önce yüzey hazırlığı yapılmamış dolayısıyla filmin altında da bol miktarda kılcal çizik mevcuttu.
- AutoHDM Yün ped ve Scholl S3Gold kullanarak kaputtaki çizikleri giderip, Scholl Premium Spider Polishing Ped ile S30+ kullanarak hologramlardan arındırıp yeni koruma filmi için yüzeyi hazır hale getirdik.
Göçükleri giderip koruma filmlerini yeniledikten sonra, aracı tekrar dışarı alıp yeniden yıkayıp boya düzeltme uygulamalarına hazır hale getirmek için kil ile yüzeydeki kalıntıları temizledik.
- Kil ile yüzey temizliğini bitirip boya düzeltme işlemlerine başlıyoruz. Scholl S3 Gold ve Yün Ped ile çizikleri tamamen giderdim.
- Boya düzeltme işlemlerinin ardından aracın oldukça solgun durumdaki farlarına da el attım. 800grit'den başlayarak yüzeyi zımparaladım ve S3+Yün ped ile parlattım.
![]()
www.dbydetailing.com
Facebook.com/DBYDetailing
Twittter.com/dbydetailing
Instagram: dby_detailing
Foursquare: DBY Detailing Car Care
Youtube: DBY Detailing
berkay, gocuk duzeltme teknigi nedir? pops a dent gibi ama daha farkli birsey saniirm, bahsedebilir misin biraz?
Built to fall....
Göçük düzeltme'de Slide Hammer denilen bir alet ve çektirme aleti kullanıyoruz.
Bunların haricinde farklı boylarda çelik çubuk kullanıyoruz.
Bunların haricinde çamurluklardaki ezikler ve göçükler içinde kaporta baskıları ile çekiç kullanarak düzeltme yapıyoruz.
Berkay dikkatimi çekti de son 2-3 araçtır malzeme listesi yazmıyorsun, özel bir sebebi yoksa onları da belirtirsen en başta sevinirim şahsen![]()
Oldukça yoğun geçen bir haftanın ardından tekrar Merhabalar..
Bugünkü konularımız,
Mercedes S320 4Matic Boya Düzeltme / Detaylı Temizlik / Gyeon Seramik Kaplama Uygulamaları
VW Golf5 Hayata Döndürme / Gyeon Prime Kristal Kaplama
Range Rover Sport Boya Düzeltme ve Komple Llumar Şeffaf Koruma Folyosu ile kaplama..
Bizi izlemeye devam edin![]()
2014 Range Rover Sport Çizik giderme ve Komple Llumar Şeffaf Koruma Filmi Uygulaması Bitti..
Mercedes S320 4Matic Detaylı Bakım ve Gyeon Mohs Seramik kaplama uygulaması da bitti
Sıradaki uygulamalarımız
BMW 320d Detaylı Bakım ve Boya Koruma
Sıfır km Toyota Auris Gyeon Prime Kristal Kaplama , Llumar Kaput Koruma Filmi / Llumar ATR 35 Cam Filmi
BMW 1.16D Rötuş işlemleri
Opel Corsa C ve Rover Far Temizliği
geçen tesadüfen 3-4 kez dükkanın önünden geçtim bura techde gördügüm yermi diye içimden geçirdim.. meğersem dogruymuş.. hafta içi bi çayınızı içerim)
BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR
Konuğumuz olan aracımız sahibi tarafından İzmir'den satın alınıp Ankara'ya getirilir getirilmez bize emanet edilen Gri renkli bir Alfa Romeo 159 1.9JTD.
Araç bize plakasız olarak teslim edildi, sahibi istediği plakayı bulana kadar bekledi araç bizdeyken![]()
159'u teslim aldığımızda oldukça yıpranmış ve hırpalanmış durumdaydı. Önceki sahibi neredeyse hiç temizlik yaptırmamış aracına. Olabildiğince her detayı fotoğraflayıp temizliklere başladık.
![]()
- Samet iç temizliğe devam ederken bende aracın tamponuyla birlikte boyanan aslında siyah olan tampon içi paneli mat siyah ile boyadım.
- iç temizliğin ardından aracın dışındaki plastik aksamları maskeleyip Soft99 kil ile boya yüzeyindeki kalıntıları temizleyip polisaja hazır hale getirdik.
- Polisaj işlemlerine başlamadan önce aracın boya koduna göre hazırlattığımız rötuş boyası ile gerekli yerlere rötuş yaptık.
Boyadaki kılcal çizikleri Scholl Concepts S3 Gold / AutoHDM Yün ped kullanarak düzelttim. Ardından Scholl Concepts S30+ / Rupes Sarı Polishing Ped ve Rupes LHR15ES Orbital Polisaj makinesi ile boyayı parlatıp, Soft99 Fusso12 Açık Renkler ile korumaya aldım. Sol olarak Egzoz ucunu 3D Deep Blue Metal Polish ve Çelik Yünü ile parlatıp, Lastiklere Würth Lastik köpüğü uyguladıktan sonra tüm camlara Glass guard uygulayıp uygulamaları bitirdik..
İyi Seyirler![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)