Herkese selamlar. Başlık altında yaptığım uygulamaları kişisel uygulamacı olarak paylaşmaya başladım ve artık profesyonel olarak bu işlerle kendi markam altında devam ediyorum. Uygulamaları mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde anlatacağım. Direkt sonuç fotoğraflarından ziyade böylesi daha faydalı olur düşüncesindeyim.
Uzatmadan siftahı Passat B8 ile yapayım.
Nano uygulamalar sarınca devamını getirmek istiyordum ve şansıma daha önce Golf'üyle uğraştığım yakın arkadaşımın babası sıfır km Passat 1.4 TSI alınca teslim gününden hemen sonra aracı garaja aldık.
Aracı hazırlamaya yıkama ile başladık. Valet Pro Concentrated Wash ile yıkadık.
Yıkama bittikten sonra Chemical Guys sarı renkli kil ile dikkatlice aracın üzerinden geçtim. Araç sıfır km olmasına rağmen hafif parçalar geldi kile. Ardından ne olur ne olmaz Gyeon Iron ile kaput, ön tampon ve çamurluklar, bagajı geçtim. Pek birşey çıkmadı.
Polisaj öncesi tekrar yıkayıp kuruladım.
Polisaj kararı vermek biraz zor olsa da aracın yüzeyi pek hoşuma gitmedi. Sonuçta sıfır km dense de araçlar uzun yollardan gelip depolarda bekliyor. Bu süre zarfında birçok etkene maruz kalıyorlar. Yüzeyi pürüzsüz hale getirmek istedim ve Menzerna Final Finish (yeni adıyla SF-3800)'i kullandım. Ped seçimini Lake Country finish ped'den yana yaptım.
Polisaj ardından yüzeyi MaxMeyer Degreaser 3600 ile fısfıs şişe ile sık-sil şeklinde temizledim. Biraz dinlendikten sonra aracın içini süpürüp Gyeon Fabric Coat uygulamasına geçtik. Ürün ağır alkol kokuyor ama iç havalandırmadan sonra çıkıyor. Açık renkli koltuklarda iz bırakır gibi olsa da hiçbir iz kalmıyor.
Ve Gyeon Mohs'a geçtik.
Uygulamada kurumaya dikkat etmek gerekiyor. Ürün sürülürken açık renkli araçlarda sürülen yerleri takip etmek biraz zor. Yüzeydeki tozları hemen belli ediyor bu yüzden kapalı, steril bir ortam şart. Silmesi kolay ve silinirken camsı bir his veriyor. 12 saat sonra da arkadaşımdan Cure uygulamasını rica ettim. Cure, ürünün kürleşmesini hızlandırıp dayanıklı hale getiriyor.
Aracı 2 gün kürleşmesi için parketmeden evvel pozlarımızı çekip, B8'imizi güzellik uykusuyla başbaşa bıraktık. Buyrun final fotoğrafları;
![]()