User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 20 ile 26 arası

Konu: Kostİk nedİr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyah zeytinde kostikle olgunlaştırıldıysa, naturel olgunlaştırılan zeytindeki tadı yakalayamazsınız. Görerek anlamak imkansız gibidir tadım yapıldığında anlaşılır ağzınızda değişik bir tad bırakır. Zeytinin kapkara olması doğal ya da kaliteli olduğu anlamına gelmez. Zaten salamuradan çıkan zeytin ilk önce kahverengi-morumsu bir renkle çıkar, oksijenle temas ettiğinde siyahlaşmaya başlar.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün merak edip benzinlikte kullanılan köpüğün içeriğini inceledim ama naoh/kostik/sudkostik/kostik soda gibi bir içeriği yoktu. yüzey aktif maddeler yani deterjan vardı içeriğinde. bileşim beyanının doğru olduğunu kabul edersem içeriğinde kostik barındırmıyor üstelik 1 lira değil ücretsiz

SubieGuy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kostik, yani sodyumhidroklorür, çok kuvvetli bir bazdır, çok ciddi yağ söker, konsantre hali insan etini delebilir, hatta dövüş klübü (fight club) filminde elemanın eline döküp etini erittiği ve yara izi bıraktığı madde ta kendisidir. Sadece kuvvetli asitlerle nötralize olur, toz halinde iken temas ederseniz, tozken birşey olmaz, nemle-suyla temas ettiği an deriyi deler ve yakar, ilkyardımı sirke-limon-seyreltilmiş hidroklorik asit gibi baz karşıtı asitlerle yapılır.

Araç yıkamada kostik kullanılırsa farları soldurur, plastikleri çatlatır, fitilleri mahveder, motordan yağı, janttan kiri çok iyi söktüğü için çoğu yıkamacıda kullanılır ama komple arabaya sıkanı pek görmedim.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    gordugum tum markalar bizde kostik yok diyor yerli yabanci

hangisindr var acaba

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayçiçek yağı üretimi yapılırken yağı zararlı maddelerden arındırmak için karıştırılan toprağın zararlı maddelerle birleştikten sonra ortaya çıkardığı kimyasal. Üretimi yapan bir tesiste çalıştım zamanında. Bilgim ordan. Bide babam 40 yıldır bu işi yapıyor

Bu malzeme öyle bir yapıda ki açık havada kalıp oksijenle temas ettiği anda direk yanmaya başlıyordu. Koca fabrikada bu işi yapacak eleman çalışıyordu. Alev almasınlar diye devamlı yıkanırdı

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sipsak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki kostiğin fazla olduğunu nerden bilebiliriz yada nasıl anlarız ..
    Kostik değeri-oranı vs. nasıl ölçülür bilmiyorum ama amacınız arabaya PH nötr bir şampuan kullanmaksa Gyeon Bathe+, Gtechniq G-Wash, Sonax Red Summer, Valet Pro ANSF gibi yıkama türünüze göre (kova-snow foam) seçilebilir.

Glazeden jant temizleyicisine kadar her ürünün ph derecesini ölçmek istiyorum derseniz PHmetreler ve PH ölçüm cihazları işinizi fazlasıyla görecektir.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gordugum tum markalar bizde kostik yok diyor yerli yabanci

hangisindr var acaba
    yıkamacı xyz abinin lafı değil, ürünün bidonundaki etikette bileşim kısmında kostik namına hiç birşey yoktu. etikette bilgiler %100 doğrumudur bilmiyorum tabi
    bu arada ph olayına çok takılmayın, kostikli yıkama malzemesinin içine biraz asit ile ph nötrlenebilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)