bizi aydınlatacak bir arkadaş aranıyor..![]()
Kil çizikleri falan almaz sadece boyanın üstünde yer etmiş yıkama ile çıkmayan kirleri çıkartır kendiniz çok çok rahat biçimde yapabilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/2646430-post32.html
burada arkadaş anlatmış.
http://www.youtube.com/watch?v=TvtVbqywxYs
videosuda mevcut
Daha önce birçok defa sorulmuştur da ben birdaha sorayım
Araç içi(göğüs kapı döşesi) için mat görünüm sağlayacak nasıl bir ürün kullanabilirim.
Şimdiye kadar ıslak bezle sildim hep ama sanırım meg'in ürünleri varmış.
Tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır??
Teşekür ederim şimdiden![]()
Astra CDTi
DrNoyan Nickli Üyeden Alıntı
Yanlış anladınız, benim demek istediğim Meg'in Quik Interior Detailer'ının naturel ve superme gibi parlaklıklarından naturel olanın parlaklığıydı.
Hani qid muadili bir malzeme var mıdır diye..
Astra CDTi
Biraz geç okudum konuyu kusuruma bakma Halil abi
How To Use Meguiar's NEW 2010 Quik Interior Detailer vs Natural Shine vs Supreme Shine by MEGUIAR'S - YouTube
Bence supreme abi.Diğeri sürdüğün belli değil bu öyle her ışıkta parlamıyor sadece canlandırıyor.Eğer düşünürsen ag vrc'de(auto glym viny&lrubber care) tavsiye ederim.
Polisaj makinesini aldık diyelim, iş bunla kalmıyor. Bi ton pedi var bu aletin. Bu pedlerin hangisi ne işe yarar, ne amaçla kullanılır, hangisini almalıyım ? Bunun açıklamasını yapabilecek birisi var mıdır, ya da okuyabileceğim bir kaynak ?
Öncelikle dar alanlar için küçük çaplı 3" veya 4" finish, polish ve cut pad alman lazım.
Geniş yüzeyler içinde 5,5" veya 6" finish, polish ve cut pad alman lazım.
Yün pad'i ilk başlayan için önermiyorum, o sonraki safhalarda alınabilecek bir pad tipidir.
En kaba tabirle finish pad ki en yumuşak pad tipidir. En düşük aşındırıcılı pasta ile kullanılmaldır.
Polish pad orta veya ağır aşındırıcılı pasta ile kullanılmalı.
Cut pad orta veya ağır aşındırıcılı pasta ile kullanılmalıdır.
Cut pad en sert pad'dir ki makina deviri arttıkça kullanılan pasta ile de aşındırma oranı yüksek seviyeye çıkar.
Yüzeyin çizik durumuna, boya kalınlığına ve boya tipine (sert, yumuşak..vs) göre önce küçük bir alanda deneme yapman lazım.
Bu linkler sana yardımcı olacaktır.
Download free detailing handbook guides, how-to videos, free wallpapers, and free screensavers!
Download free detailing handbook guides, how-to videos, free wallpapers, and free screensavers!
Meguiar's Training video - How To Wax Your Car - YouTube
Çok teşekkür ediyorum. Bi tane polisaj makinesi alacağım ama tecrübem yok hiç. Kaş yapalım derken göz çıkarıp arabaya zarar vermeyelim![]()
Nazını geçirebileceğin bir servisten varsa küçük çaplı daha doğrusu taşıyabileceğin bir hurda panel olarak değerlendirilebilecek bir panel al onun üzerinde denemelerini yap.
Genelde ilk başlayanlar korkusundan yeterli baskı uygulamadıkları için yüzeydeki çiziklerin anca %10'nu kaybolur ama geride de güzel bir parlaklık kalır![]()
Daha önce mutlaka sorulmuştur ama göremediğim için soruyorum.
Öncelikle uygulamaları elle yapıcam aracı yıkadıktan sonra çizikleri gidermesi için boya koruma için vs hangi ürünleri kullanmalıyım bunlar hakkında ufak bi bilgilendirme yapabilirmisiniz ?
1998 106 XR "sold"
2007 207 GT "sold"
2015 F20 LCi 1.20i
Ben de aracın kılcal çiziklerini gidermek ve wax uygulaması yapmak istiyorum. Meguiars ürünlerinden neler almam gerekir detaylı bir uygulama yapmak için (makina ile yapacağım) ve ya hangi markayı önerirsiniz?
bu polisaj sonrası ortaya çıkan harelenme için ne önerirsiniz ??
Meg'in swirlx'ini önerdiler ama yeterli gelir mi??
Elimde srp var, pek bir faydasını göremedim açıkcası.
Kendim yapamamıştım, muhtemelen yüksek aşındırıcı kullanılmış ve hare gidereceğiz diye harelenme olmuş.. Fotoğrafını yükleyeyim isterseniz
Astra CDTi
Meguiairs ultimate quick wax ve u.q.detailer araca parlaklık kazandırır ve boyayı korur mu işlevleri nelerdir?
Hemıslak, parlak görünüm hem de boya koruması için aşındırı olmayan hangi ürünü kullanmalıyım??
Her ne kadar sorduğun soruların cevapları bu bölümde bulunsada ben yinede sayısız defa sorulmuş olan sorularını cevaplamaya çalışayım.
Quick wax tek başına en fazla 1 hafta koruma sağlayabilir. Quick detailer ise adı üstünde yüzeyde mevcut cila varsa bir miktar cilanın ömrünü uzatır. Tek başına quick detailer yüzeyi parlak göstermekten başka bir halta yaramaz.
Yüzey çiziklerden arındırılmış ise istediğin sealant veya wax'ı sür boya parlar.
Benim tavsiyem nano ürünlerden yanadır. Elindekiler henüz bitmediyse forumda blackbird nickli gökhan arkadaşımız Aquartz satıyor, ondan güzel bir koruma seti edinebilirsin.
Ha yok ben nano ile uğraşamam dersen, pek sevilen bir o kadar pahallıya satılan maksimum 1 ay koruma sağlayan meguiars nxt, eh işte denebilecek korumaya sahip fk1000p, collinite...vs alırsın. Zırt pırt aracına cila sürersin ama bu bilindik klasik cilalar nano gibi uzun süreli koruma sağlamadığı gibi çizilmelere karşıda direnç sağlamayacaktır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)