opel oldugu icin mi yoksa ayni motora sahip puntoda 110hp alirmi?
Printable View
Ya bu sitede Sadece takipci olacaksın Çok bilmişler var arlarda çıkıyor iştee Biri der EGR 90 dereceden sonra devreye girer biri derr 75 bg 90 turbo konmaz der madem bölee Adamlar
garet turbolar takıyolar HBB de bunlardan birisi 1.7 takmış Barbaros bey de başka turbo konulur büyültürülür orjnal turbo üzerinde kanal büyüktme pervane büyültme bunlardan verim alınmıyor diyor ve bu adam makine mühendisi burda 2.3 usta azından duyup konuşanlarda var
Mehmet Gazihan kendisi siteye üye 1.3 ve 1.7 motor turbolarından basetmiş büyültülüyor diyo
yani kıl oluyorum geçende benle 120 bg nasıl oluyor iddasına girenler vardı DNyo verileri koyunca o Blow off dan bg alıyor diğenlerde oldu sonra göremedik tabi ciddi artık son yani siteye yorum yapmam
her sitede oldu gibi bu sitede de şaşırmadım.Neyse arkadaşlar haklısınız sizz büyültülmüyor :=)
2009 90 hp corsam vardi egr iptali yapildiktan sonra tek degisen sey EGR iptali yaptirdim dedigimdi hic bisey farketmedi gidiste. Yapilacak en guzel sey yazilim+filtre+dp. 75 araca vnt turbo takmak salaklik olur (90hp) turbosu diye anilan turbo. Herkezin dedigi gibi ic turbin in cevresindeki kisilma kantciklari icin yapilacak kontrol mekanizmasini yapmak neredeyse imkansiz. Okuduklarima gore hic kimse turbo buyutemezsin yada turbo uzerinde modifikasyon yapamazsin dememis. Herkezin savundugu sey 75 lik arabay 90 lik turbosunun koyulmayacagi (koyulamayacagi degil) 75hp lik bi corsadanda 140 hp almak bana biraz efsane gibi geldi. 90 hplik corsa yazilim+filtreyle cok guzel yuruyo (115-120hp) civarinda. EGR 90derecede acar lafini senden baska kimse dememis nie bukadar dert ettin bu egrnin 90derecede acacagini :)
Bu arada enesT21 kardesim nolur siteye gir biz sensiz napariz sonra..
Komiklik yapıcaksan yer burası degil.
Şu yazdıklarını baştan aşşa tekrar bi oku biraz düşün geçmişte yazdıklarınla karşılaştır
Kimse sana turbo büyütülmez gibi bişey demedi sadece 90'lık (VNT) turbosu 75 lik bir arabaya takılmaz dendi kendi kendine kafanda kurup yine yazıyosun 3-5 bildiğin ne varsa ortaya karışık yazıyosun emirhan'da zaten gayet güzel açıklamış sana hala bunlar komik geliyosa numaram belli ara istediğin zaman görüşelim ben sana egr'nin ne işe yaradığını farklı şekilde anlatım ;)
Sadece yazilim yap kafan rahat bin. Açık Filtre bos beles arabayi geriye bile goturdugu oluyor diye biliyorum.
.............................................