Modelini yazmamışsın gerçi ama Bu motorlarda DPF yok.
Printable View
Modelini yazmamışsın gerçi ama Bu motorlarda DPF yok.
2006 model 2.0crdi hmatic abi , 140 lık.Emin değilim ama tucson , sportage , carens , captiva , epicayla aynı motor olduğunu zannediyorum.
bende servis var demişdi..
Bugün turboyu söktük.Kurum aşırı olmamakla beraber vardı , içi temizlenip kapatıldı.DPF dolu gibiydi ama sökmek harici herhangi bi müdahalede bulunamadık.Ivır zıvır sensörler temizlendi , son olarak emme manifoldu bayaa bi doluymuş , sıcak suyla temilendi.Herşey kontrol edilip kapatıldı.İnşallah bidaha sorun yaşamayız.
Saolun , tüketim 9 ila 11 arası geziyor şehiriçi kullanımda.4 ileri , 2.0 ve 1700 kilo civarı bi araç olmanın dezavantajları.uzunda düşeceğini tahmin ediyorum.sabah saatlerinde yolculuğumuz var , bakıp görücez.ama ekonomi açısından evin küçük dizeline alternatif olabilecek bi araç değil kesinlikle
inşallah sorunun çözülürde başka noktalara bakmak zorunda kalmassın.. birde uzun yoldaki yakıtını yazarsan iyi olur..
Sabah çıktım , yol boyu ortalama bi performans , balıkesire doğru hafif hissettirdi ; izmir yolunda tam yaptı kesintiyi(4 te 120yle giderken dipgaz yapınca 3 e alıyor , anında kilitleniyor 3000e.tork sıfır:) )
Anında durdum stop ettim bidaha çalıştırdım ,,, hem düzeldi , hemde gidişi bi güzelleşti.yani şuan iyi ama var bişeyler.başka ne olabilir?
Hyundai serviste değil ama bizim ustada obd2den bağladık.herhangi bi hata kodu göremedik.
sanırım senin sorun yüksek ihtimal turboda turboda değilse zaten bakıcak fazla bir yer kalmıyor krank devir sensörü yada akış metre falan geliyor aklıma ama yüksek ihtimal turbo sanırsam yakıtın ortalaması nedir yol bilgisayarında ne gösteriyor..
senin şanssızlığın sanırım önceki sahipleri araca hiç bakmamış bütün sıkıntılar bakımlar senin elinde kaldı :)
Turbo açıldı temizlendi kapandı abi.o zaman ya akışmetre , ya krank sensörü yada başka bi sensör.çünkü bildiğiniz kesiciye giriyor. 3000i geçmiyor.
turbo derken turbonun üstünde selenoid valfi var onlarda arızalandığında selenoid turboyu harekete geçirmiyor yada yerli yersiz devreye sokuyor.
arıza vermeden kesmesi cidden bana ilginç geldi :( krank sensörü olsa bana göre hem arıza verir hemde beyaz duman görebilirsiniz.. Mekanik sanki wasgate açık kalıyor araba kesiyor hemde arıza yakmıyor..
her arıza makinede görünmez..
mazot pompasına bir baktırın :)
beyaz dumanmı siyah dumanmı atıyor ? ona bir bakın ilk önce beyaz duman var ve belli deviri geçmiyorsa mazot pompasından başka ihtimal olamaz
araçda dpf yok aklınız karışmasın katalitik konvertör var işinin ehli bir servise gidin ve başka yerlere gösterin bir yere bağımlı kalmayın