Birde geçen gün akü bitti ses sistemi yaptırmıştım . Sonra takviyeyle hallettik . Yazılım gitmez değil mi bu durumda ?
Printable View
Birde geçen gün akü bitti ses sistemi yaptırmıştım . Sonra takviyeyle hallettik . Yazılım gitmez değil mi bu durumda ?
arkadaşlar 2009 model laguna 3 aldım üzerinde 1.5 dci 105 lik motor var (ruhsatta 110 diye geciyor ama dpf olmaması ve motorun tipinden 105 lik olduğunu dusunuyorum) , bu motorla ilgili sorunların ise genel olarak arabada bir hantallık var gibi alt devirlerde klasik dizelin tork gücünü hisettirmiyor , 5 ve 6 viteslerde performansı zayıf cevre yolunda 170 180 civarı bir hıza ulasabiliyorum , clip cihazı ile aracın yoldaki verileride alttaki resimdeki gbi
http://i.hizliresim.com/21ZpD0.jpg
bu aracın sorunu ne olabilir ankarada bu motoru iyi bilen usta varmıdır
105 liklerin alt devirleri her zaman oluydu. Yazilim yokken 1800 devir ve alti baya bostu hatirladigim. Turbo 2000'e yakin spool ediyordu.
Yazilimla 1400-1500 lere dusurebiliyorsun.
2009 yilinda DPF li DCI yoktu. 2011-2012 doneminde gelmeye basladi.
ustteki resime göre turbo ve pompa basınca bir anormallik varmı sizce
Rail içindeki basınç az geldi bana ?
olması gereken değer nedir biliyormusunuz ? işin ilginç yanı clip arabada hiç arıza bulmuyor hersey normal gibi , bu gune kadar arıza ışığıda yakmadı hiç
Clio sembol 65 lik 1.5 dci gaza yüklenince siyah duman atıyor bazen araç 170.000 km de gidişte bir sıkıntı yok nedeni mazottan olabilir mi acaba....
2009 1.5 dci megane 2 var 161 bin km de 130 binden beri bende bakımlarını 6-7 bin km de bir yapıyorum. Yakıtı tek istasyondan ve tek pompadan alıyorum (bp) bu güne kadar sadece 2 kere farklı istasyondan aldım onlardan Shell di. Şu an araçta enjeksiyonu kontrol ettir uyarısı var. Bilgisayara bağladığımızda enjektörlerde sıkıntı çıkmadı gaz pedalı potansiyometresinde sorun varsı söküldü temizlendi hata silindi araç düzeldi. 42 km sonra yine enjeksiyonu kontrol ettir uyarısı yaktı yeniden cihaza bağlandı 2 no lu enjektör hata verdiğini gördük. Söktük temizlettik test ettik başınçlar sağlıklıydı enjektörde problem yoktu. 2 no lu gözden çıkan enjektörü 4 no lu göze taktık. Araç 50 km yapmadan yine enjeksiyon arızası verdi. 2 no lu enjektör başıma bela oldu sorunu çözemiyoruz. Enjektör sağlam yakıt sağlam gaz pedalı sağlam ama hata 2 no lu hata veriyor en sonunda yakıcam arabayı.
Editliyorum. Hata varken sabahları 2.marşta çalışıp beyaz duman atıyor gidişinde falan hiç problem yok 200 e kadar yürüyor
muhtemelen 32 adet 1.5 dci şirket aracıyla toplam 2 adet 3 yıllık anlaşma ile bizim şirketdekiler biraz bu araç ve motorlar konusunda tecrübeli sayılır hele birde %80 makine mühendisi hız tutkunu olduğunu düşünürsen.
elimizden 105lik ve 110luk olarak Laguna,Latitude vede Nissan Juke bizzat defalarca sürülmiş olarak (genelde partonlar ve kızı :) ) elimden geçti.
elimden geçmeyen ama yorumlara bakarak elimizdede 110luk fluence ler oldu.
hepsindede bariz ama çok çok bariz 100bin üzerine gelindimi eski gücünü hissetirememe sorunu vardı, gidin bir test aracı yada ikinci el az kmde 1.5 105lik yada 110luk bulun kendiniz görün derim cidden fark direksiyon arkasındaki adam için resmen 20hp gibi :)
şahsen bunun sebebi turbo kurummu bağlıyor,dpfmi tıkanıyor,pompamı aşınıyor yoruluyor yoksa enjektörlermi pes ediyor bilemem ama hepsindede bizzat bu durum yaşandı :(
ha şu var inan o saydıklarımın hepside takır takır çalışmaya devam etti arıza vermedi,masraf çıkarmadı, ikinci elide kuvvetliydi yani maddi anlamda nema problemo :)
kronık problemlerı sasarak okudum 2007 den berı sıfır megane 2 dızel 100 beygır sahıbıyıız sua 242 bınde orjınal turbo enjektor sadece kazadan dolayı mazot pompası degıstık ıt gıbı gıtmeye devam edıyo ve babamda arabaya bakan bırı degıldır araba essek nıyetıne kullanılıyo
2005 Megane 2 Aldım 1.5DCi soft yazılım atsam yakıt düşer diye tahmin ediyorum ama performans sağlar mı bana ? Ayrıca duman atarmı araç manuel
Merhaba,videolar kısmında belki görmüşsünüzdür Dusterımız var 1.5 dci 90 lık yazılım egzoz yapıldı şuan araca ama arkadaş biraz daha güç istiyor araç 55.000 km de
Bu dci motorun limit nedir büyük turbo komple egzoz yapsak sıkıntı yaşar mıyız ?
Yaşamaz isek büyük turbo olarak işlemsiz hangi turbo takılır ?
Yardımcı olabilecek olanlar varsa çok iyi olur