240 tork c2'yi şahlandırır :) işlemler bitince vidyo koyabilir misin? Birde maliyeti kaba taslak ne idir bu işlemlerin??
Printable View
bu arada c2 kaç kğ net?
benim ruhsatta 980kg yazıyor..
c2 1050-1100 kg arası biliyorum ama..240 tork baya bi canlandırıyor bu arada :) 16lık vts jantlarıyla 2 de sardı.şu boru işlerini halledene kadar orjinale devam :)
105 240 yeterli bana gore gidisini merak ettim:) bende haftasonu borularin polisaj isini halledip takicsm tekrar.
İyi gunler guzel guc alinmis tebrikler cooler kac litre acaba ?
o zmn şöyle dıyebılırmıyız..
hard yazılım + ıntercooler + downpıpe + komple duz = 104 hp 240 tork
hard yazılım + downpıpe + komple duz = 98 hp 218 tork
hard yazılım = 94 hp 210 tork
stock = 68 hp 150 tork
hard yazılım = 26 hp 60 tork
downpıpe + duz boru = 4 hp 8 tork
ıntercooler = 6 hp 22 tork
toplamda kazanılan guç, 36 hp 90 tork :) yarısından fazla guç gelmış araca :) dığer dızellerle denemek lazm..
Aracta intercooler olmadigi icin mi intercooler montajindan sonra bu kadar guc alinmis peki ? X marka orjinalinde intercooler olan bir dizelde durum nasil olur
Yurtdışındaki c2 vts hdi (1.6 110hp) modelini bize de getirselerdi neler yapılırdı kim bilir :(
Bende konuyu takipteyim aracı yeni aldım kendimi toparlıyım sizden proje çalıcam :)
bence egr ıptal olunca hıc bı performans katkısı saglamıyo :)
Ben kendi aracımda o farkı hissettim + hp vermesede gaz tepkisi bile farkediyor ve en azından kurumlanmayı bir nebze önlemiş oluyorsun :) en nihayetinde emisyonu dengelemek için emme manifolduna giden bir miktar egsoz gazını önlüyorsun bu bile rahatlatıcı.. işin basit mantığı ve çok kişi tarafından denenmişliği var ;)
pıskolojıktır o tamam kurumlanmanın fln onune gecıyosun orda bı sıkıntı yok ama +bı performans saglamyo helekı hıssedılır derecede performans hıc saglamaz egr ıptalı bence pıskolojıkmen etkılenmıssınız sız ;)
EGR Tam Gaz giderken zaten çalışmıyor. TAM kapalı yani.
Sadece rolantide ve gaza az basarken 2000-2500rpm altında iş yapar.
Yani max değerlere etkisi yok.
Egr kapalı olduğunda dahi bir miktar kaçak yapıyorsa, iptal edildiğinde fark olur. Onun harici Mehmet ustanında dediği gibi güçte değişiliklik olmuyor.
Bende zaten güçte değişiklik olduğunu iddia etmedim arkadaşlar, sadece alt devirlerin biraz daha rahatladığını kurumlanmayı önlediğinden bahsettim...
arkadaşlar bende intercooler montajı yapıcam. araç 1,4 hdi. fakat bir konuda kararsız kaldım. 1.6 hdi intercooleri mi takayım yoksa, 1.4 92 bg lik c3 intercooleri mi? aralarında 2,5 cm fark ediyor sadece almışken 1.6 almak daha mantıklı geliyor. çünkü yazın turboyuda büyütme planlarım var. ikisininde resmini ekliyorum;
1,6 hdi:
http://www.yorkshirevanbreakers.co.u...23126-full.jpg
1,4 hdi 92 bg c3:
http://imgsweb.ebuga.es/userfiles/1/...os/46912_m.jpg
Benimde merak ettiğim bir soru olmuş tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyoruz
Hocam aracınız nedir 1.6 intercoolerının c2 nin paneline sığma ihtimali yok gibi tam oturuyor çünkü 1.4 coolerı. 1.6 daha byükse sığmaz daha fazla kesme biçme gerektirir. Ayrıca ben 1.4 coolerında hiç bir gaz tepkisinde gecikme vs yaşamadım ve chipsiz orj halde araç 1 boy ilerledi. Babamda 1.4 fiesta var abimle öncesi ve sonrasıkaç kere denedim. Ayrıca 1.4 8 v turbosu 0.9 bar basıyor ( kağıt üzerinde ) turbo büyütünce basıncda artacak dolayısı ile 1.4 coolerı buna dayanırmı bu tecrübeye dayanır. Bekleyip görelim tecrübelileri.
206 1.4 hdi varsayarsak hangi intercoolerı önerirsiniz_?
Atmosferik 50 hp , 1 barda ideal koşullarda 100 hp diye hesaplarsanız daha iyi bilgi olur sizin için :)
Bayadır konuda hareket yok varmı yeni bişiler?
Ben halen silikon boru bekliyorum sonrasında değişimi yazarım
1.6 hdi cooler buyutme nasil olur ?
ben kendi aracıma uyguladım, hem intercooler montajı yaptım hem dp uyguladım. intercooler olarak 1.6 cok büyük geldi. c3 1.4 92 liğin intercoolerini uyguladık. öncesinin sonrasının dyno verisini aldım. intercooler ve dp in toplamda 5 bg 10 nm tork elde ettik. yazılımı güncellemedik ama. beklentimden az oldu normal mi bu değer.
Bunlarda benim hızlı dizeller
http://store.donanimhaber.com/9d/b7/...592F9C2A6D.jpg