1.4 tdci sadece yazılım ile yakıtta düşme yaşıyan varmı ? alınan güçler nedir ?
Printable View
1.4 tdci sadece yazılım ile yakıtta düşme yaşıyan varmı ? alınan güçler nedir ?
Senleyim ortak zamanla gerekeni yaparız.
Harbi filtre nasıl sokuluyor?
yaklaşık 20 gündür 307 1.6 90hp HDİ sahibiyim , ilk defa dizel araca bindim huyunu husunu bilmediğimden doğru bakıma
- 5 40 mobil ful sentetik yağ
- yağ filtresi
- polen filtresi
- hava filtresi
- mazot filtresi
- enjektör contaları
- maf sensörü temizlendi
- triger seti
- hararet müşürü
- carbon clean
- önem taşıyan tüm parçaların kontrolü yapıldı
Derken gereken tüm bakımını yaptırdım ve bakım sonrası standardı 90 hp 215 nm lik bi araç için gidişi beni baya tatmin etti.
Sonrasında egr ' mizi iptal ettirip , çopur egsozda downpipe yaptırıp free flow son susturucumu taktım , performans olarak biraz daha iyileşti gibi belkide psikolojiktir :)
Sonrasında aracımızın gidişini görmeye geldi ; yazılımlı 90 lık 308 ve yine yazılımlı 90 lık 1.3 mjet puntoyu geçtim :)
Ve herkes aracında kesin yazılım var demeye başladı ama ben olduğuna ihmal vermiyorum çünkü bu işler ile uzaktan yakından alakası olmayan birinden aldım.
Son olarak biraz daha kullanıp iyice huyunu husunu öğrendikten sonra hard bi yazılım yaptırmayı düşünüyorum ... herkese kazasız belasızz sürüşler
panpa arabamın hortumları patlamış hava filtresine gidenler yerinden çıkmıştı.
araba 170 i geçmiyor eşşek gibide yakıyordu. Fazla rolling keseye zarar.
Whatsapp grubu kuralım .
1749 yada hibrit arasında kaldım ben yarın turbosanı arayıp bir fiyat alıcam.
Box takıp Dyno yapıcam.. En son 130 almıştım o dynoda eski minik turbomla..
Duman durumuna bakıcam.
EGR iptal değil bende. Bir arkadaşım egr iptalsiz 210 yaptığı arabasıyla egr iptali ile 235 yapmış. Hoş ben 5218 rpm çeviriyorum 5. viteste ama.;)
Kör conta ile bu işi sonlandırmış olucam.:heyoo:
hayırlı olsun gule gule kullanın baya bı ıslem yapmıssınız masallah dıyelım :) musaıt bı zamanda bende denemek ısterım full stock focus 1.6 tdci 109 ben ankaradayım haberleşip gormek ısterım aracımı sizede uyarsa tabiki...bıde dp nın bı etkısı oldumu acaba?
Teşekkür ederim , aynen benim içinde iyi olur en azından 1.6 tdci ile nasıl yürüdüğünü görürüm , dp hakkında şöyle söyleyim dizel modifiyesinde ortak söylenen egr iptali ve downpipe bi işe yaramaz sadece daha fazla yakarsınız yönünde , ama ben hissedilir bi fark gördüm başta'da dediğim gibi belkide psikolojiktir :)
yazılımlı puntoyu geçmen normal bnde stok 80hp clio 2 ile geçmistim 17 jant bayagı fark ediyo 1.4 fiestayla stok olarak denedigimde ben arabada 4 kişi oylesine basarken beni geçemiyordu sonra jantları söktü geldi bn 2 kişiyken geçicek gibi oluyodu tek tekte uzatiyodum yazılım yokken yazılım yaptık deneyen cıkmıyo simdi burda :)
bız ne zaman basıcaz kardesım ?:D
Whatsapp grubuna 1.4.16 psa cıları bekleriz :)
whatsapp grubu 1.6tdci'ı kapsıyorsa alın benide nereden katılıyoz :D
2.0 tdci kabul ediyor musunuz ? :D
sadık box ı ne zaman takıcaksın taktıgın zaman bızımlede paylas eksı artılarını :)
1.4hdi ciğeri sağlam enjektörü bitik turbosu eh işte seviyelerinde olan aracıma birşeyler yapmak istiyorum.
motor 20bin km önce sandık olarak sıfır alındı takıldı emme manifoltu ile kartel arası komple sıfır.
enjektörlerde sıkıntı var yüksek ihtimal
turboyada aldığımızdan beri (80bin km) hiç bir şey yapmadık çok randımanlı olduğunu sanmıyorum.
tr şartlarında nadirdir ama araç şuan 200106 kda :) geneli ne hikmetse hep 150bin dolaylarında diğer dizellerin :D
yakıt basıncıyla ilgili sıkıntım var ilk olarak ona baktırıcam yüksek ihtimal enjektörlerle ilgili çıkacak. enjektör değiştirirsem yada işlem gerektirirse ileriye dönün olarak nasıl bir yol izlemeliyim. 3. göz yüksek basınçla çalışıyor diğerlerine göre.gazı kesince rölanti dibe vuruyor bazen topluyor bazen stop ediyor aracım
istanbul avrupa yakasında iyi bir ustayada ihtiyacım var konuyla ilgili
05304940422 whatsap grubuna dahil olmak isterim.
1.4 den 1.6 ya gecis yaparsin . 400$ a ebayda kit gordum. Zaten 1.4 1.6 bloklari ayniymis. Enjektor yetmezsee nozzle yapilir. Turbo 1749 olur 1544v bence hibrit olmadan o kadar iyi degil elimde 1544 var hibrit 3.20d palleri takilmis.debriyajin sabit volanli ise bronz yapilir . Istersen box takarsin . Bol dumanin ustune birde nos basildi mi ekmek kadayifi . Ben nos islemlerime basladim umarim iyi sonuclar alirim.
Sadik yanlisin var 1.4 le 1.6 nin bloklarinin ayni oldgunu nerden bilgi edindin ust kapak tamamen farkli blok farkli olmasi lzm
1.5 inde farklı olması lazım bildiim kadarıyla. 1400 1500 blok hacimleri değilmi