duman konusunda tam anlamıyla bu olay başıma gelmişti..
Printable View
[QUOTE=OscaRR;7995835]Ferhatım egr dolmaz kurum oluşunca hareket etmez kalır :D Eğer ki 3. 4. viteslerde ve 2.de 4000rpm sonrası atıyosa normal Dv6'da zaten dip gaz için. Turbo basıncına vnt pistonuna elektrovanasına bi bak ne olur ne olmaz. Enjektörde şakırtı yoksa mekanikte sıkıntısı yoktur diğer türlü zaten arıza ışığını yakar. Debimetre, Isıtma bujisi de olabilir küçük bi ihtimal onlarda arıza yakmaz bazen ama arıza kodu kesin bırakır.(P1351-ısıtma bujisi P0100-debi hatası P0104-debi eksik okuyo P0488-P04** egr) Ama tahminim mevzu katalizördür çok yatınca bile belli zaman kurumlanıyo zaten sağlamı. Sen en güzeli fordun cihazında bi değerlere baktır oradan çıkar zaten :)
tamamdır dedıklerıne bı baktırıyım enjektorlerde sakırtı felan yok gayet rolantı sesınde gıdıste normal performansta gayet ıyı su katı bı bosalttırıyım egr yıde bı temızlettırıyım ben en ıyısı :)
Cevap için teşekkürler, ben tüm filtreleri (bosch marka) ve yağıda total 9000 olarak 145 TL ye aldım.
100 km arayla 50 +50 olmak üzere yakıt aldım. Buna rağmen hareket etmedi. Bakım sırasında cihaza bağlamışlar bırakmak lazım dediği için usta,
(cihazları var) baktıramadım. Şamandıra sigorta, koltuk altı fiş olayına bir bakalım neler çıkacak.
Filtreleri nerden aliyosunuz hocam
Arkadaşlar 2011 1.4dizel citroen c3 aldım 68hp gündelik kullanım için, yakıtı şehir içi 5.2 gösteriyor gayet memnunum.
Bu aracın üstündeki motor nedir , ne üretimidir, yakıt ne kullanalım yağ ne kullanalım, tecrübelerinizi ve egr ,yazılım,kat Hakkında reçetelerinizi yazarmısınız hem daha ekonomik hem daha canlı olabilmek için.
Teşekkürler şimdiden hepinize
motor dışında ama 2006 model 307imde uzun farlar takılı kalıyor. Gösterge panelinde kapalı gözükmesine rağmen farlar açık kalıyor bunun nedeni nedir? nasıl tamir edilir? maliyeti nedir?
1.6 90lık hdi'cılar ışık yandığında 50 tl shell mazot alıyorum şehir içi 200 km gidiyor ışık yanıyor sizde durumlar nasıl ? Araçta yazılım yok kat içi boş sadece
70 hplik 1.4hdi c2'yi 120-130 hplere getirmek için neler yapmak gerekir tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum :)
Arkadaslar 1.6 hdi lar pcv biraz sikintili baya baya yag veriyor . Oil catch tank takan oldu mu aramizda ? Sanirim kronik bi sorun bu ? Sensorleride kirletiyor en basitinden turbo selenoidiyle ilgili sikinti cikarir.
Arkadaşlar ön kızdırma arızası performans düşüklüğüne neden olur mu? arızayı verdiğinde 2000-3000 devir arası sanki bişeyler sıkıyomuş gibi oluyor . 3000 den sonra kendine geliyor. ön kızdırma arızasını verdiği anda depollotion fault görünüyo bilgi ekranında. Ustalarla konuştum performansa etkisi olmaz dediler. ama arabanın sesi değişiyor..tabi gidişide
1.6 tdcı da beyinden partikül iptali oluyor mu yazılımla?
1.6 hdi da ve 1.6 tdci da yazilimla dpf iptali yapiliyor. Ben yeni yaptirdim
psacılar 1.6 hdi sessiz çalışması için totalden baska hangi yağ önerirsiniz ? yada illa totalden şaşmamak mı lazım ? castrol edge veya mobil 1 önerileri nasıldır ?
2.0 hdi ile uğraşan var mı 110luk :)
neler yapılabilir abartmamak kaydıyla
308 hdi euro 5 motor a 15.000 km içinde total castrol ve son olarak mobil esp 5w30 koydum, sorasında başka bir şeye gerek kalmadığını anladım, euro5 motor euro4 e göre zaten oldukça sessiz ama mobil den sonra kabinde rolanti de 0 motor sesi oldu diyebilirim.Bulabilirseniz Motul ünde uygun yağları tavsiye ediliyor.
dw10 serisi motordan bahsediyorsun sanırım.
90hplik olanı var bende. 90lık için biraz araştırma yaptığımda karşıma çıkann aşağıdakiler oldu. Zaten alt yapı aynı biliyorsun. Bir incele istersen
http://www.hdi-tuning.co.uk/ecu-rema...2-0-HDI90.html
1.4 hdi 92lik c3'üm var ortalama yakıtı 6.3 litre gösteriyor. Geçen 20tl'lik mazotla(5.8lt) dur kalk trafiğe pek girmeden 90-100km yaptım bu yakıt normal mi?
Bir diğer sorunum da araç yokuşta 1. Viteste tam gazda bile hızlanmıyor taki turbo gelene kadar(1.700rpm) bu neden olabilir?
aslında banada, com2000 değiştirebilecek, kırık sağ aynayı değiştirebilecek ve cruse control takabilecek bi usta lasım.
Hepsi bende mevcut :D kendi aracımı yaptırdıgım yer fakat reklama gırer vs dıye paylasım yapmıyorum