Ben insignia turbosu düşünüyodum klima iptali yapmak gerekiyor muş başka türlü manifolt yaptırsan masraf artıcak, klimasız günlük kullanılmaz vazgeçtim hibrit yapınca çok bi artış olmuyormuş Ege de büyük ihtimal nadir kullanır günlük aracı
Printable View
Ben insignia turbosu düşünüyodum klima iptali yapmak gerekiyor muş başka türlü manifolt yaptırsan masraf artıcak, klimasız günlük kullanılmaz vazgeçtim hibrit yapınca çok bi artış olmuyormuş Ege de büyük ihtimal nadir kullanır günlük aracı
Şimdi bu klima iptali çok şey kaybettiyor sonuçta dizel hem günlük kullanım için aldım hemde arada gaz basmak için dün biraz inceledikte biraz değişik bir bişeyler yapıcaz ustamla beraber gt2056 takarsak gene klima iptali olacak mı 2260 düşündüm gerek yok geç dolduruyor dediler bu konuda uzman olanlar bi yazsa bilgi sahibi olsam ona göre başlıcam arabaya yoksa hiç ellemicem açıkcası arabayı ..
bilgili kişilerden aldığım tavsiyeleri paylaşayım faydası olur belki sizede. hybrid turbonun ömrünü garanti eden kimse yok. o yüzden ben direk eledim onu. insignia turbosu olursa klima sökülecek evet. manifold direk uymuyormuş. bunun için araya flanş yapılacakmış ve o şekilde monte edilecekmiş. aşağı yukarı 170-180 hplerde bir araç oluyor ama ek olarak focus coolerı, turbodan itibaren dp, bronz yada organik balata ve ona uygun baskı, cooler için borular ve silikon hortumlar ihtiyacın olacak.bu işlemlerin ardından şahsi fikrim basıncı max yapmadan soft-hard arasında bi yazılımla keyifli şekilde hem günlük hem gazlamalık binersin. bende satmazsam bunu yapıcam.
2260 a gelince o daha hızlı bi araba yapmanı sağlayacak ama turbon daha geç dolacak. daha çok basınç basacak ve sorun çıkartma ihtimali daha fazla bir araba olacak. günlük kullanıcam, bi ayağım sanayide olsun istemiyorum dersen, insignia turbosu daha çok işimize yarar diye düşünüyorum.
insignia turbosu takanlarda turbo kırandan çok üst kapak değişen duydum :) borgwarner çok sağlam gerçekten
Onat yazın için teşekkür ederim insignia turbosunu herkes tavsiye ediyor yanlız klima iptali mecburi oluyor çünkü klima kompersörü direk motora yapışık duruyor bunun başka caresi yok mudur hybrid turbolu arkadaşımda var 3 4 ayda bir turbo tamire gidiyor kafam karıştı iyicene :)
Klimanı iptal etsen n kaybetceksin ki :) bizim türk milleti klimalı araba alır, sonra gücü azaltıyor yakıtı arttırıyor diye açmaz klimayı :)) ben o işe girersem eğer klimayı kesin iptal ettiririm.bi faydası yok. bence sende takma. satarken yanında verirsin yada eski setup a dönersin, klimanı taktırırsın yeniden.
hybrid bence kesinlikle yapılmaması gerek. he bi usta çıkar derki, ben malımın arkasındayım. yaptığım hybride garanti veriyorum, o zaman hybrid olabilir. ama şunuda unutmamak gerek,oem cooler hortumları nereden baksan 10-12 senelik. fazla basıncı görünce nereden çatlar, patlar, yarar orasını bilemem. yani aslına bakarsan en mantıklısı hazır bi işe giriyorken en iyisini yapmak. az bütçeyle birşeyler yapınca olumsuz geri dönüşü daha çok oluyor.
Klimaya dünya para bayıldım yeni sökmem o yüzden açarım köklerim buz gibi gezerim :D Yoksa bileydim sökülmesi gerektiğini ellemezdim valla klimayı.
hybrid ve klima iptalli sistem haric baska önerisi olan
Bir arkadaşımın corsa sına hafta sonu yazılım yaptırdık. araçta sadece egr ve kat iptali var. En kısıkta ayarı 100.4 tekerde verdi. bir problemimiz var araç sakin kullanımda 1800 devir gibi kapanıp 2000 devir gibi kendine geliyor. Ama baya net bir kapanma yaşıyoruz. Bununla ilgili tecrübesi olan var mıdır? yazılımsal veya başka ne gibi bir sebepten dolayı bu problemi yaşıyor olabilirz? yazılımı yapan arkadaşımız cuma günü tekrar kontrol edicek ama fikir sahibi olmak istiyorum öncesinde
İnsignia turbosu araya flans yapıldıgı için sıgmıyor zaten. Diger turbolarda güzel bir egzos manifoltu ile klima iptalsiz kullanılabiliyor. Tabi Turbo manifolt yapmakta biraz masraflı :)
hybrid turbo yaptık biz billet gtb pal. 2 aydır kullanıyoruz bir sıkıntı yok inşallah olmaz. 1.7 basınç ile 140 larda yürüyor şuanda
iki tane aracımızın birinde aynı hareket hissedimeyecek kadar az araçta sadece yazılım var, diğerinde kat ve egr yok ve iki araç arasında o silkelenme ciddi derecede farklı. ikisine de aynı map atıldı diye biliyorum. Araç bakımdan yeni çıktı yazılım sonrası 100 tekerde verdi ama o tepkimeye anlam veremedik. O kadar kapanması normal diyorsanız tabi ki birşey diyemiyeceğim.
hybrıd turbo bendede var ege turbo yapımı bıkaç aydır soru yok 1.1 barda 120 hp dyno aldım suan 1.9 bar basıyorum hybrıd turboyla
vay anasını insignia turbosu takınca klima iptal oluyor he soğudum şimdi elimizde turboda vardı yapmayı düşünüyordum :D
Öyleyse oem turbo ile setup yapacak olsak, birazda hızlı bişey olsun istiyorsak;
hybrit turbo+focus cooler+krom borulama+downpipe+düzboru+egr iptal+westgate iptal+hardyazılım bu gibi bir setupla 140hp den aşağı alınmaz sanırım.
Yada setup doğrumu iyileştirme yapılabilir mi?
benm speclerim
0,50 mm piston
ince conta
egr iptalı
down pipe
son iptal
hybrıd turbo
tam buyuk emme
dumansız soft yazılımla ılk 116 hp aldım sonra 1.1 basınçla bıraz yakıt actık 120 hp verdı suan 1.9 bar basıyorum ıntercolır orjınal aracta aşırı bır duman yok ama dynoda ölçemedık lastıklerımde ıyı ama 3 kez denedık 3 undede sardı araba kar tipi lastıklerle bır kez daha denıcez olmadı ama suan 140 a yakındır sanırım