Hemen hemen tüm corsaların wastegate'si iptal. Dediğinize göre tüm corsalarda bu durumu yaşamalıyız. Sonuçta mekanik. Wastegate'den olacağını sanmıyorum. Aracımda wastegate iptal ve 1.8 bar basıyorum.
Printable View
Hayır demek istediğim orjinal y17dt de wg i iptal edersen p1125 o arıza ışığını yakar. Bu basınç hatası çünkü kendi aracım orjinalken denedim tecrübem var wg horumunu söküp gazlayınca 120 de ışık yakıyordu ama hortumu yerine takınca düzeliyordu . Map sensörü Wg hortumu çıkık iken fazla basınç gelir map o fazla basıncı okumadığı an turboyu korumak için kendini korumaya çeker düzgün peak okumaz okumadığı zaman tak limp mode alır aracı. benimde wg iptal soft yazılımda 1.7 bar basıyorum orjinal araç 1.7 basması imkansız :) Orjinal corsa 1.0 -0.9 arası basar bende öyleydi şahsen .
Herkese teşekkürler . Özel servis de çözdük olayı turbonun basıncının geçtiği hortum gevremiş özelliğini yitirmiş. bundan kaynaklıymış değiştirince hortumu sorun ortadan kalktı şuanda acaba bu da wastegate le alakalı bi durummuydu ki.
Merhaba millet 1.7 dti aracim var persembe gunu hic bir sorun yoktu cuma gunu gazladigimda 4 bin devirde basinc dusurdu 4 bin deviri gecmedi ariza isigi filan yakmadi ve attigi dumanda beyazlik hissettim tam siyah degil gibiydi. Ustaya gittim mazot filtresini degistirdik denedik ayni. Mazot pompasina baktik sorun yok. En son dun hava akismetreyi soktum denedim yine ayni o arada yagina baktim ciddi azalma vardi yolda gazlama yapmadigim halde kendi kendine stop etti ariza yakti ve yag lambasi yandi yagini tamamladim isiklar sondu. Dun aksam da biraz dolastim gazlamadan tekrar gazladim 4bini gevti kesiciye girdi fakat basinc dusuyor normalde 1.4 1.5 bar basiyordu 1.5 e gelmeden dususe geciyor 4 bin devirde kesme yapmiyor. Krank sensoru diyen oldu lifte kaldiramadim deneyemedim. Turbonun emmesine baktim sorun gorunmuyor. Turboda hafiften bir islik sesi geliyor. Hard soft arasi yazilim var gt2052 turbo intercooler krom borular var aracta. 4 binde kestigi zaman yavas yavas hizlandigimda 4 bini geciyordu ama ani hizlanmada 4 binde kesiyordu. Basinc kacagi gibi geldi bana yardimlarinizi bekliyorum. Yagi az oldugu icin yapmis olabilir mi?
hala yağ azaltıyor mu ?
Bugun bakamadim bakinca yazayim
https://i.hizliresim.com/2EO9nA.jpg
Merhaba, öncelikle kazasız belasız hayırlı günler diliyorum. Aracımda westgate - egr iptal, emme geniş, yazılım mevcut.
İlk çalıştırmada arıza ışığı yanmıyor belli bir deviri geçtikten sonra(bu değişiyor) arıza ışığı yanıyor fakat gidişinde vs. hiçbir sorun yok.
Bazen ise sanki hiç yazılım yokmuş gibi duman atmıyor. 140km/h geçmiyor.
Bilgisayara bağlattığımızda sonuç yukarıdaki gibi. Sorun neyden kaynaklanıyor bilgi verebilir misiniz?
Benzer sorunu ben de yaşadım map sensörü temizlendi ve turbonun basınçla alakalı kalem kalınlığında bi hortumu değişti sorun düzeldi .. Ben de düz yolda dediğiniz gibi bir sorun vardı fakat yokuş tırmanırken daha düşük hızlarda bu sorun ortaya çıkıyordu 80-100 gibi hızlarda. Fakat yokuş aşağı inerke böyle bi arıza ışığı olmuyordu. Çok teknik bilgim yok ustanın ilettiğini söylüyorum .
Suan eksiltmemis yagini normal seviyede duruyor dun aksam 4. 5. Viteste denedim 1.5 bar basiyor ama sonra dusuyor gibi anlamadim. Tahminim yag azalinca turbo yaglama yapamadi ve 4 binde korumaya aldi yagi tamamlayinca 4 bin devirde kesme yapmaz oldu cunku. Sanki basinc kacagi var gibi geliyor son durum bu
İntercooler borularını sök bak bakalım bi yağlanma durumu nasıl. Koruma değilde mil ısınıp şişti basamadı dicem ama turbo cortlardı öyle bişey olsa ben anlayamadım sorunu
p400 egr hatası egr contasına ufak bir delik aç tekrar dene düzelecektir.
P105 map veya altta boşta sallanan sensör var ondan da olabilir. Ama yazılımla ve wg hortumunu çekince zaten map iptal oluyor anlık arızadır aracında kesme veya limp mode yoksa fazla takılma. 140 ı geçmeme sorunu sadece beni deneyimim eskiden bendede vardır. Egr selenoidi bozuk oldugu zaman yapar.
Şimdi bir çok sorun çıkabilir zor iş. Ama basıncı yanlış okuması krank sensöründen kaynaklı olabilir. Veya Mazot pompa beynini göster lehim kopmuş olabilir( genelde bu tip arızadan çok beyin tamir ettim) . Yağ lambası normalde 4 lt yağ konulduğu vakit corsalarda yakar. hatta bazen corsalarda dik rampada kaldığı zaman yağ ışığını yakar yağı kontrol et bakalım bir süre sıkıştırma aracın. Veya dediğin gibi basınç kaçağı olabilir. Ama yağ olayı kafama takıldı.
Aynen turboda sorun yok cok az islik sesi var oda normal geliyor kulagima. Yarin intercooler borularina bakacagim yogun oldugumdan cok ilgilenemiyorum
Yag nereye gitti bende onu anlamadim. Krank sensoru olsa arza yakardi dedi usta oda yanmadi. Mazot pompa beynini kime gostersem bilemedim eskisehirde. Gazlayarak gezen biri degilim aslinda satacaktik arabayi alici geldi gazladik mazladik ertesi gun sanayiye giderken bu sorun cikti iste. Gelismeleri yazarim
Ariza isigim yaniyormus cok zayif sekilde P0100 arizasi verdi akismetre bozulmus sanirim yarin degistircem bakalim
arabanın arkasında oluşan is tabakasından nasıl kurtuluyorsunuz acaba? yardım ve önerilerinizi bekliyorum :)
Aracımı bakıma verdim sıvılar filtre vs. :)
P400 sorunu çözüldü, map sensörün arızalı dediler. Şuan üzerindeki düşük voltaj veriyormuş. Facet marka map sensörü denemişler oda yüksek voltaj verdiği için olmamış.
GM kullanmamı söylediler alternatif olarak Delphi önerdiler. Aracımda hard - soft arası bir yazılım var benden önceki sahibi tarafından yapılmış bir işlem.
Fişi söktüğümde sorun ortadan kalkıcaksa almama gerek var mı? İlk kez corsa sahibi oldum ve arıza lambası yandığında çoğu zaman performans kaybı olup olmadığını anlamıyorum. Usta performans kaybı olduğunu söyledi.
İlk defa bu topic e mesaj yazıyorum. Dizeller ile ilgili çok bir merakım ve hevesim olmasada ***** flash yanında gündelik kullandığım bir tane de dti ım var. Soft yazılım var araçta ve ellemeyi düşünmüyorum ( duman alarjimden dolayı ) açıkçası.
Ancak gerçekten sadece merakımdan sormak istiyorum, wg hortumunu sökünce uçuyor kaçıyor geyikliklerinin aslı astarı nedir? yani yazılım güncellemesi olmadan bu işlem artı eksi ne sağlıyor araca?
Arkadaslar merhaba aracima eski aracimdan cikma blowoff u takacagim montaji cokmu zordur ? Ayrica turbo boost saati yag sicaklik saati ve turbo timer almayi dusunuyorum marka olarak onerilere acigim piyasadaki urunler arizali cikyor dediler hks ve defiler hakkinda orjinal almak istemiyorum amacim goruntu :)
Kardesim merhaba goruntusune birsey soyleyemem vallahi guzel duruyor definin saatler ama soyle birsey var.aracini ayara goturursun yazan kisi gordugu degere gore basinc acar e basinc saati yanlis gosterdigi icin turbona veya motora olan olur.canı yanan cok oldu bu durumdan dikkat et.olabildigince oem urun almaya calis sahsi dusuncem,tesekkurler. :)
benim demek istediğim Corsada p400 hatası genelde yazılımlı araçlarda olur. Senin aracındada yazılım varsa zaten otomatik olarak map devre dışı kalır ve egr nın arasına conta konur devam edilir. O egr valfine konan contaya ufak bir delik açıp denemen boşuna map sensörü almış olursun
Ben kullanıyorum ama 1.59 versiyonunu al bazı corsalarda 1.59 üstü çalışmıyor tabii bununla birlikte win 7 32 bit yazılımlı pc de lazım yoksa çalıştırmaz
Ben uzun zamandır hks replika timer kullanıyorum hiç bir sıkıntı olmadı ama basınç saati olayında bazen kalibrasyon gerekebilir.
wg hortumunun sökünce turbo direk ne basabiliyorsa basıyor olay bu
Ankaradan arkadasların yardımını ıstıyorum
usta tavsıyeniz gerek ayrıca aracımın emmelerini temizleticem bu işlem için nereye gıdebilirim ?
Arkadaşlar merhaba kazasız belasız günler diliyorum.
P400 ve P0105 arızalarını alıyordum. Map sensörünü değiştirerek sorunu giderdim.
Aracımda yazılım var. Vites boştayken lanch yapıyorum gazı bırakıp tekrar bastığımda limitöre girmiyor. Sanki yazılımı görmüyor gibi sorun nedir başına gelen veya bilgi sahibi olan var mı?
Dip not: Arıza lambası yanmıyor. Yarım kontak gaz-fren bastığımda p0105 alıyorum.
Selamun aleyküm benim araçta bazen arabaya marş basıyorum marş çeviriyo gıy gıy ediyo ama araba çalışmıyo bi türlü bu sırada kontak açıkken göstergede yanması gereken akü lambası ıvır zıvır hiç bisy yanmıyor. Sonra torpidonun oraya hafifce vurunca lambalar geliyo :) marş basınca araba çalışıyo sebebi ne bilgi verecek biri var mı ? Bir de bazen yolda giderken göstergeler gidip geliyo herşey sıfıra iniyo sonra olması gereken yere geri geliyo hararet ve mazot göstergesi de dahil sebepleri konusunda bilgi verebilcek birisi var mı ?
Corsa'ya ait özel bilgilere sahip değilim ama belli ki ön göğüs tesisatında temassızlıklar var. Az cesaret ve iyi bir usta ile ön göğüsü söküp tüm tesisatı elden geçirin derim. Hatta ben olsam söker, gider çıkma tesisat takarım. Mevcutun sağını yapsan solu sorun çıkarabilir.
Bunları yapmadan önce de ne kadar konnektör varsa tek tek söküp oksit vs var mı bakarım. Temizlerim. Düzelmezse sökerim