Hybird kullanan arkadaşları baskı balata işini nasıl çözdünüz ? Hangi marka bronz vs kullanıyorsunuz ?
Printable View
Hybird kullanan arkadaşları baskı balata işini nasıl çözdünüz ? Hangi marka bronz vs kullanıyorsunuz ?
Hybrid ve bronz işinde kaliteli ve referanslı yerde yaptırınız. Aracım hybrid ve hard yazılımlı. Hybrid yapıldıktan sonra %90 uzun yol kullanımı ile ( Gösterge basıncı 0,7-0,8bar arası giderim) standart balatası 20bin km dayandı. Hybridi ege turboya gönderdim yaklaşık 30bin km oldu bir sıkıntım yok. Bu 30bin km side çoğunluk uzun yol.Ben memnunum. Bronz işi eğer hybride geçilecekse mutlaka yapılacakların başında yoksa her 15-20bin km de bir değiştirirsiniz ki ben sakin kullanırım.Yanılmıyorsam markasını valeonun hazır katkılı balatalarından aramıştım bulamamıştım olmazsa vectra gt balatasını düşündüm ona da kaçırıyor dendi bronz yaptırmıştım bende. Eğer Ankaradaysanız Şaşmaz'da Şahin usta var biraz tuzludur ama işçiliği kusursuz bence görüşün derim corsa için 5yaprak bronz yapıyordu. Kısaca hybrite geçtikten sonra motor dağıtanı , bronz yaptırıp rölantide vibrasyondan içinde durulmayan 1,7ler gördüm bence 3-5'e bakmayın derim. Diğer taraftan kullanımda önemli motor soğukken peak basınçla yürürsen bunun üstüne bir anda motoru stoplarsan her bulduğun düzlükte gaza çökersen yağ bakımlarını aksatırsan orjinal parça kullanımından kaçınırsanız hiçbiri dayanmaz :)
Hiybird'de yaptıracağım ege turboya. Aracımı dikkatli kullanırım. Gereksiz yere gazlamam. Kontağı açtığımda ısındıktan sonra 1 defa gazlarım kapatana kadar. Öyle titiz kullanırım.Hiybirdle birlikte bronz yaptırmayı düşünüyorum. Yalnız hiybird yaptırırpda motor dağıtanı hiç görmedim. 250 bin km'de ki corsaya büyük turbo yapıp gazlayanı çok gördüm ve sıkıntısız bindiler.
Şahin usta bir ara kampanya yapmıştı 4 yaprak 350 liraydı sanırım.
4 ile 5 yaprak arasında +- ler nelerdir ?
Bronz işinde kimisi sadece balata değiştirip sertleşti titreme yapıyor diyorlar.Ama titremenin sebebi baskı değil midir ? Sağlıklı çalışmayan baskı titremez mi ?
Bayadır araştırıyorum bu bronz işini coğu kişi balatayı takıp geçiyor. Standart baskı ile nasıl ve ne kadar sağlıklı olur ki
Şahin usta ile görüştüm 2 hafta once felan. 4 yaprak + Baskı güclendirilmiş ayarlarını yapıp gönderecekti 650 TL demişti.Kendi volant ve baskı mı gonderecektim ona.
Şuan stok baskı balata basınc gelince kaçırıyor.Yok ben sakın sakın gazlarım derseniz idare ediyor ama sakin bincekseniz zaten hybrite ve hard yazılıma gerek yok.Soft bi yazılım ilede sorunsuz kullanışlı oluyor.
arkadaşlar selam,ben de corsamı yeni aldım.Standart bakımları,detaylı temizliği,ses izolasyonumuzu yaptık derken bir gün evden çıkarken yağı kontrol edeyim dedim;araç 24 saattir düz zeminde hiç çalışmadan durmuş olmasına rağmen motor yağı max çizgisinin 1 buçuk cm kadar üstündeydi. hemen ustamıza gittik yağı normal seviyeye çektik, 20 km kadar yol yaptım tekrar max çizgisinin üzerine çıkmıştı,buna da şükür dedik Allahtan yağa su karışmamış dedik söktük enjektörleri bosch servisine gönderdik,gelen enjektörler bugün takıldı 60 km yol yaptım tekrar yağ seviye ölçümü yapıldı şuan için sorun yok. hikaye buradan sonra başlıyor; aracı teslim aldıktan sonra yağ lambası belirsiz aralıklarla yanıp sönmeye başladı,araç vitesteyken lamba hiç yanmıyor fakat boşa alındığında göz kırpıyor. tabi hemen ustamızın yanına döndük;yağ müşürüne mazot kaçıp bozulmuş olabileceğini söyledi,hemen müşürü aldık fakat yoğunluktan dolayı takılamadı. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır? var ise yardımlarınız rica ederim. teşekkürler.
araba durduk yere immoyu silmez üst beyinde sıkıntı oluşmaya başladığı an immoyu siler benim sildi mesela kç tane anahtar denedik çip değiştirdik olmadı sonra komple beyin aldık taktik kodlattık ancak yapabildiler
merhaba herkese
P1125 kritik sistem arıza hatasını çözen var mı ? Araç rampa yukarı çıkarken 115 km - 120 km hızla gazlayınca kasılıp ışık yakıp korumaya alıyor kendini. Bütün vakum hortumları turbo hortumları kontrol edildi ama gene aynı araç komple stock. Bu yukarıda yazdığım hızlarda sanki turbo rampa yukarıyken aptallaşmaya başlıyor gibi hissediyorum sallamaya başlıyor araba
arıza için güncelleme yapayım; korktuğum olmadı yani yağ pompasında sorun yokmuş.
birkaç usta ve arkadaşın önerisiyle ilk önce sadece yağ filtresi değişelim dedik (bazen filtrelerin hatalı çıkabildiğini,başlarına geldiğini söylediler)
filtreyi söktük fakat ne görelim :) ah güzel ülkemin güzel ustaları :) elle-gözle dünyanın en hassas ayarlarını yapabilen ustalarım benim yaa :)
arkadaşlar ustamız sıkarken yağ filtre kütüğünü kırmış ve yeterli basıncın oluşması engellenmiş;bu arada kütüğü dışardan kontrol ettiğinizde herhangi bir sızıntı görülmüyor,filtre söküldüğü zaman içindeki bakalit parçalar kırılmış. yarın kırılan parçanın fotosunu yüklerim.
Trakya ustaları neden böyle ya :/, ben 1.7 aldığımda bakım için sanayiye gittim bana sat bu arabayı hemen dediler, sat dedikleri arabayla 40 bin km yaptım sorun yaşamadım yolda kalmadım, sattığım arkadaş da bi o kadar yaptı.
Alışmışlar 1.5 dci 1.3 multijet başka arabaya bakmak zor geliyor arkadaşlara.
Aynı durumu ben de yaşadım , henüz kapağın çıkmasını aramaktayım , içindeki uzun parça kırık sanırım sizin de , çözüm cidden bu mudur ? son durumunuz nedir
aranılan yağ filtre kapağının altında ki uzun çubuk kapakla beraber değil mi ?
Yağ Fi̇ltre Kapaği Astra H (05-) / Corsa C (03-) - n11.com
abi o 1.3 cdti ın kapağı bizimkine olmuyor
OPEL CORSA Kutu 2003 1.7 DTI 16V 74 Beygir Yaglama Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com
bu sitenin müşteri hizmetleriyle görüşün derim . arka sileceği iptal edince tapayı burdan bulmuştum baya yer aramıştım . enteresan parça stokları var :)
Merhaba
Otobanda 10 dk felan 180-200 gittikten sonra araç yazılımsız gibi oldu. Korumaya almıyor ama stok 1.7 gibi oluyor ve duman atmıyor. Yazılımsal bir sorun mu yoksa map sensörü mü böyle yaptırıyor araca akışmetrem yeni Bosch orijinal. Kontaktı kapatıp acınca bu problem gıttı ama 2 kere felan yaptı bunu.
Beyler hangi setup ı yapsam kafam çok karışık , öyle roll den roll e gezen adam değilim , sağlıklı stabil ve arıza ışıksız gezmek istiyorum . Sadece yazılım gerekli iptaller ve düz boru mu ? Yoksa hybrit mi ? Büyük turboya girmeyi hiç düşünmüyorum . Günlük kullanımda beni zorlar diye
bence öncelikle yazılım yaptır devam et.turbonda sıkıntı çıkarsa hybrite geçersin
Klima radyatorunu iptal etmeden ve tamponun dışına cıkmayacak bir cooler onerisi var mı?
Linea cooleri klima radyatorunu iptal edince tamponun icinde kaliyor, fakat baska bir cooler var mi klimayida iptal etmeyecegim
Arkadaşlar 1.7 Aracıma motor yaptırdım, araçta emme,hybrid,yazılım,egr iptal,kat iptal .
Araca dün marş bastık araç aşırı şekilde gri mavi duman atıyor ve çok tuhaf çalışıyor usta yarın cihaza bağlicam dedi, sizce sıkıntı ne olabilir bana senteye alamamış gibi geldi, hani gri duman anlarımda mavi duman pek hayra alamet bişey değil acaba reklefesini mi yapamadılar motorun ? Başına gelen yada önerisi olan var mı ?
Son 2 sene içinde 6-7 tane araba kullanma fırsatım oldu, çok büyük zarar etmeme rağmen sattığıma tek pişman olduğum araç corsadır. Hele suan 1.5 dci var ki tam çin işkencesi... Kullandığım dönemlerde çok para harcadığım için kızdığım oluyordu, ama her kuruşunu hissettiriyor size. Corsa da en büyük sıkıntı işi bilmeyen insanların eline kalması... Yoksa çok uğraştırır... Onun dışında babalar gibi doğuştan forged motor bana mısın demez. Şuan 5 yaşındaki aracımdan da daha iyiydi malzeme olarak. Kamyonet damgası yediği için biraz algıda seçicilik yapılıyor gibi geliyor bana.
Bu arada egzoz konusunda, corsam olduğu dönemde turbodan itibaren 60lık düz + custom sonum vardı çok çok memnundum. Sadece o halde emme polish kat egr iptal yazılımsız olarak dynoda 81hp vermişti daha sonra yazılımda 119hp aldık. Sonra da big setupa geçtim zaten...
Viteste ya da boşta olması değilde takip et bakim araç ısındıktan sonra lamba göz kırpmaya başladıysa direk çözümü söyleyim sana yağ filtresini sök.kapakla beraber çıkacaktır ve filtreyi geçirdiğin züpçüğü kontrol et ayaklarında kırık vardır.ne alaka diceksin bende demiştim :)
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Dün tamami ile söküp sıfırdan yapmak için bi corsa aldım, öncelikle yürüyen ve jant işinden başlamak istedim acaba aranızda hiç 195 45 16 lastik ve jant kullanan varmı??? Araca coilower takmayı düşünüyorum acaba coilower kullanan varmı??? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Maslak sanayide debriyaj sök tak işlemi yaptıracabilceğim uygun fiyatlı bir usta var mıdır tanıdığı olan?
Söktürüp bronza geçicem debriyajcıda volant baskı felan ayarlattırıp getircem usta sadece sök tak yapcak.
Arkadaşlar selam. Follow me home özelliği yaptıran varmı araca ?
Eibach 3.5 cm kullanan varmı dti için ? Sekme ötme vurma vs yorum rica edebilirmiyim ?
https://hizliresim.com/ojXBbQ
https://hizliresim.com/aLlk4B
Ben aracı bu şekilde aldım üstüne de alcantra yapılmış hali ile kapılarda arka koltuk yanlarında mevcut tavanda var mı bilmiyorum. Araç kapılarındaki tokluk hissi fazla , aracımda düz boru mevcut genellikle uzun yol yapıyordum iç mekanda ciddi ses farkı var bariz daha düşük