Opet'te bişiler çıkarmışAdBlue die Greenchem firması tarafındanmış
![]()
o duman atma olayı muhtemelen manifoldların iyice tıkandığını noktada baş göstermeye başlar. Dizelde yapısı gereği kükürt içeren bir yakıt. ne kadar bakıma sokarsan sok bi zaman sonra motor sıkışmaya başlayacaktır. o yüzden d4dler duman yapmıyor veya yapmayacak demek ne kadar doğru olur tartışılır. Bende rastlamadım vites geçişlerinde dip gaz yüklenmelerde minibüs gibi duman atanı. Ama fark edilmeyecek düzeydede olsa illa duman oluyordur barutçu.
Ayrıca arabam duman atıyor diyede üzülmeme gerek yok dediğim durumlarda ( soğuk motor yüksek devir +aniden dip gaz vs vs ) bu yakıttan kaynaklanan bişey ki onuda hallettik gibi![]()
Daha ger istasyonda yok bu GTL bugun sordum şirketin aracına alıcaktım abi dediler pompaların değişmesi gerk falan
ben dumanlı d4d görmedim açıkçası, ama bi tanıdığımızın passat tdi ı ilk alındığı gibi duman atıyor mesela tapagaz yapınca basit bi örnek olarak
benim araçta 41550km de ve 0 duman.
GTL sadece 100 oktan satan yerlerde satılacak diye bir açıklama yaptı bana bir shell istasyonu...
her neresinden bakarsanız bakın otomobil güzeldir...
Yok tamamen yalan birşey o. Üçkuyular/Shell Shellin kendi istasyonu (TR'de tek olarak biliyorum) İstiridye Petrol 100 oktan mevcut fakat GTL yok. Gelecek yakında dedi. Belki gelmiştir İzmir'de olmadığım için uğrayamadım. Oradan aldığım bilgiye göre bazı istasyonlarda(pompa sayısı az olanlarda) Vpower kalkıp GTL olacakmış. Bazısında ikiside. Mesala bizde ikiside olacak dedi.
Duman olayı sevindirici inşallah benimkide böyle gider.
dizel aracin yapisi geregi duman atar sıkıstırma ile atesleme yapan bir teknolojı ani gazlamalarda yapmasi cok normal stock bi aracin sureklı duman atmasi durumunda sorun olarak algilanabilir![]()
37Lt GTL ile 500km.
Normal dizel ile 450km i zor görürdüm eskiden. Fark yok diyenlere gelsin![]()
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
aynenbitti. birazdan alıcam yine GTL
bakalım o ne kdr gdicek. gerçi o depo bitmeden tatile çıkmış olurum. uzun yol performansına bakarız artık.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
dikiliye geldik bugün
770 km civarı oldu depoyu dolduralı, son çeyreğin bi üst çizgisinin altında ibre şuanda
1/3 ü falan mevcut yani deponun daha içeride![]()
Rampalarda kontak kapatmayın beyler ((:
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
ara ara gazladığım bile oldu + klima açık gündüzleri
aldım bi 50lira daha. bakalım bunda durum ne olucak.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)