Bu ipod kiti dediğiniz arabada usb girişi mi var.. Çünkü bildiğim kadarıyla usb girişi yok arabalarda..
Printable View
Yok aslında hepsi deri döşemeli değil, bana da öyle dediler ama değil.
Şimdi açık açık söyleyeyim, öyle deri döşemeyi sevmiyorum* ondan almadım diyen tiplerden değilim. 3 milyar az vermek için istemedim deri döşeme, olmasada olur dedim sonuçta kumaş döşeme de aynı işlevi görüyor, onun yerine 3 milyar kadar depomu doldururum keyifli keyifli gezerim mantığıyla düşündüm. :D
Ben bayiye aracı kesinlikle deri döşemeli istemiyorum ama kesinlikle bi-xenon istiyorum dedim. Bana "yok öyle bir araç gelmiyor" dedi ASF. Ya bi-xenon+derili ya da hiç bişeyli alabiliyorsunuz dediler.
Bende inat ettim kendim buldum aracı mais aracılığıyla gemide kaç coupe olduğunu ne donanımda ve motor seçeneklerini vs. öğrendim, sonra ASF ye dedim bak araç gemide ispanya'dan hb leri alıp gemi geliyor şu tarihte gümrükte olacak vs.. Adamlarda şaşırdı :)
Benim aldığım zamanda impressor donanımı olsa kesin cam tavan alırdım, ama bu aldığım araç o zamanın deri hariç fullüydü işte.
Bir tek ipod girişi yaptırabilirim çok saçma bir fiyat çekmezlerse.
Şu ipod girişi işini hala anlamadım..Ben ne kadar ısrar etsemde sadece aux girişi var dediler bana..
Usb değil bizdeki, şu şekilde giriş yapılabilen diğer ucu da ipod iphone vs bağlanabilen bişey orjinal aksesuarı aracın. ben kendi telefonumun aksesuarının fotosunu çektim ama ipodunkinin sadece ipod a giriş kısmı farklı ;)
http://i42.tinypic.com/69npcl.jpg
ipod un aksesuarı ara kabloda, bizimkiler zaten Renault bayisi oldukları için özel siparişle aldılar aracı ama, impressor a da gerek duymadılar zaten cam tavan sevmiyorlar kuzenler.
girişin yeri ise vites in ön tarafındaki cep gibi yerin karşısında kalıyor.izmir'e gittiğimde foto çekerim :)
valla hiçbir fikrim yok, kuzenlerinki ipod un aksesuarıydı sorarım nasıl temin ettiklerini, ben sony ericsson telefon kullanıyorum yazın arabayı aldığımda bağlıyodum telefonu oraya iyi oluyodu :D
birisi sağ birisi soldan gelen sesler içinmiş kırmızıda R beyazda L yazıyo zaten tele giriş kısmındada müzik resmi var benimkinin :)
Bu kadar araba yapmışken usb girişi koymamaları kötü olmuş..Ayrıca youtube'da video'larıda var..İspanya üretim arabalarda usb girişi mevcut..
İlk çıktığında megane hb ve clio hb'de görmüştüm sanki bikaç tanesinde usb girişi. Sonradan koymaz oldular usb.
arkadaşlar öncelikle megane 3 HB(ithal versiyonlar) ile megane 3 coupe performans olarak fluence ile motor aynıdır denip bir tutulmasın inanın kullanınca anlayacaksınız fark var ...
kia rio 110 hp dizel araç ile roll denedim,megane 3 hb dci 106hp aracım stock...(ithal)
roll'de 5.vitesime atana kadar sürücü kapısından geri düşmedim hiçki rio'ların gidişini bilen bilir
zaten uzunda alacağım aşikar...
ben gerekli kişi ile konuştum yazılım olayını , limitleri vs vs
araç 8V old. , 150 hp'ler felan pek uymuyor araca....
sağlıklı olan 135 ama üstüne çıtırdan birşeyler daha katılabilir
dou bu arada coupe 'ye yazılım yapan tanıdığım war aylarr oldu :D
yazılım sonrası aracta herhangi bir sıkıntı problem yaşadınız mı?Bende çok düşündüm ama halen kararsızım:beuj:
Valla açıkcası superchips gibi bu işte profosyenel olan işletmelere gidip arabanızı dyno üstünde her türlü teknik bilgisi alınıp yapıldığı zaman hiç bir problem yaşamassınız..
Ama dediğim gibi merdiven altı yerlere gitmenizi kesinlikle önermem..Bu arada superchips sadece bir örnekti.. Türkiye'de onlar gibi profosyenel çalışan 4-5 firma daha var ama benim nerdeyse bütün arkadaşlarım superchips uygulatıp sorun yaşamadıkları için superchips yazdım şimdi :icon_tup:
benımde kangoo m var 2010 1.5 105 hp 6 ılerı.
ıkı adet aldım ıkısınıde chıpledım. ıkısınınde canını aldım. bırı pert oldu zaten. dıerınınde canını alıyorum. dyno ya cıkmadım ama hyundaı era harıcı (140 tan sonra) gecen olmadı daha. aracım 1480kg ruhsatta yazıyor kantara cıkmadım daha ama 1480 den daha agır sankı. ama cok serı ben cok memnunum. duz yol 200 sıkıntısız yapıyor. arac yuksek oldugu ıcın ruzgar cok tutuyor.
araba 1500km de ıken deneme yapmıstım sımdı 6700de daha ıyı gıdıo km yukseldıkce motor acılıyor ve daha ıyı gıtmeye baslıyor. ılk 10.000km bakımında hava fıltresını k&n ıle deıstırıcem ınsallah. egr yı de ıptal edıcem. egr guc artısı saglamıyor ama yakıt farkedıyormus. ben kullananlardan bu skeılde yorum aldım. chıp+fıltre+egr ıptalınde bu sekılde oluyormus. ama ıste egzosdur fln gırınce ısın ıcıne belkı egr den guc cıkıyordur orasını bılemem.
aracım 5.9lt yakıyor sehır ıcı. uzun yolda 4.8lt. yakıyor. chıp ını kendım yaptım. dertsız tasasız zaten benım chıp ı mı kullanan arkadaslar var. yazılım yaptırmayı dusunen arkadaslar var ıse benımle ırtıbata gecerlerse referanslarımı sunarım ben yetkılı servıslere calısıyorum genelde bu tıp konularada yazmıyorum zaten. ama turbo problemı olan cogu aracı duzelttım. range rover x-5 toureg audı q7 gıbı.
bende benım kangoo nun bı kadran vıdeosunu cekıp paylasıcam.
Bendede 2010 Scenic Var 100hplik Egr Fabrika Çıkışı İptal Edilmiş Durumda Belki Sizinkilerdede iptaldir.Sizin Motorlarda Sanırım bunun Gibidir.Kapagı kaldırınca kırmızıyla işaretledigim bolgede valfin yeri var fakat bu açıdan bakıldıgında sol tarafında yuvarlak bi kapak görüyorsanız iptal demektir.Kapaksız Resmini çekerim şuan bunu bulabildim.
http://i1003.hizliresim.com/2010/3/30/4258.jpg
105 liklerde iptal deil..bugün cebelleştim bi sw megan ile..uurastırdı ama yaptım ((:
Bizimki Doguştan Şanslı Desene Mehmet :))))
coupeler kaç kg bnmki 1,4 ton :D kalkcak olan varsa kalkalım ehuheu
demek hard tarzda bişiler olsa hepten çıldıracak kangoo :)
merak ediyorum normal 1 yazılımla aşağı yukarı dizel 1 araçtan +30 hp alınıyor ekstra 10-15 hp felan daha almak için turbo basıncına mı dokunmaya başlıyorsunuz bu sefer ? yani normal soft 1 yazılımda sanırım turbo basıncı değilde püskürtme artırılarak güç alınıyor?
daha önce yazılmış zaten chip ile ilgili referansları güçlü olan bir yerden yaptırmak lazım.caddy ye yaptıran biri vardı tanıdığım bayağı sıkıntı çekti.onun dışında dobloya yapan başka bir arkadaşım vardı bilindik sağlan bir yerden yaptırdı sorunsuz şekilde biniyor.
kat iptali egzos a gelince farkedilir şekilde değişti araç.fakat ses çok fena.alt devirlerde aşırı tok magirus lar gibi ses gelmeye başladı :D yüksek devirlerde üfleme sesi.bayağı son susturucu denedik ama pek faydasınıda görmedik açıkçası
benım aracımda aynı motor var chıple 142 hp aldım ve kaptor denen bı parca bozuldu yuksek basınctan buda mazot pompasının ıcınde onun ıcın mazot pompası degıstı bu problemın sızde olması mumkun bızım mazot pompaları 65 lık clıodada aynı bızlerdede aynı mazot pompanızı degısıtırın sonra devam edın sımdı ben arastırmadayım ne olabılır ne yapılabılır dıye ... 142 hp 320 nm tork aldım aracımdan sadece chıp fıltre yakında egsozve downpıpe ta yapıcam 150 olsun benım olsun :D
o zaman hard yazılımlarda dahada fazla turbo basıncı açılıyor riskde buradanmı geliyor mehmet bey ?
üzerindeki turbonun kapasitesi belli zaten..bi yere kadar karışımı dengeleyebiliyoruz..sonrası daha fazla mazotla çıkıyor..zengin karışım güç getirirken duman ortaya çıkıyor..
yani daha hard yazılım daha fazla mazotla oluyor..beraberinde duman ve ısı sıkıntısı..
sizin kullancılardan gözlemlediğiniz bu yani , atıyorum aynı aracı 130 hp yaptığınızda oluyordur 150 de müşterinin beklentisine göre çok ciddi sıkıntılar çıkarıyormu c segm. comman rail dizeller ? ben düşünüyorum aklımda 145 tarzı rakamlar war ,ne gibi sıkıntılar yaşarım ?nelere dikkat etmem gerekir ?
yeni jenerasyon dizel motorlar daha katı emisyon normlarında olduğundan daha yüksek mod potansiyeline sahipler..
ornk
163 hp lik bmw 20d makinasından komple eksozla 210 hp gibi güç çıkıyor..
177 hp lik yeni motordan komple eksozla 245 hp ler çıkıyor..
daha düşük hacimden daha yüksek gücü daha az çevre kirleterek çıkarmak için devamlı ARGE yapıolar..ve ortaya daha kapasiteli daha sağlam motorlar çıkıyor..
105hp 1.5 dCi da serinin modifiye potansiyeli en yüksek motoru..
ben kolaylıkla alınabilen 140 hp yi bile sağlıklı buluyorum..
bende 142 hp guc verdı sadece yazılımla 1.5 dci dan , bı sure sonra mazot poompam degısmek zorunda kaldı kaptor denen bı parccadan dolayı okadarda saglıklı degıl dedıngız gıbı yasayan bırıyım sonucta
yaşadığınız arıza ile yazılımınızın pek bi ilgisi yok..
chip pompayı kapasitesi dışında çalıştırmaz..
bide yazılımdan yazılıma fark var tabiki..
aynen bende daha bır problem olmadı masallah. yaptıgım araclarda da bı arıza rastlamadık. bende bu hafta olcturucem aracı sonucu paylasırım. bakalım bızım kangooR ne cıkıcak.
bıdaha yazılımı koyucam bakalım olursa aynı problemkı bu sefer servıs artı kne der bılmem :D olmassada alakası yok dırek bakmadanetmeden alakası yok denemez bence 30 bın kmdekı bı aracın pompası bozuluyor ve bu lagunalarda aynı hata kodunu turkıyede veren tek aractı
Bende kat'ı iptal etmeye karar verdim yazılımdan önce, nasılsa sensör yok iyi kaynak yapan her ustacıda iş biter :) Muayene de dizellere katalitik zorunluluğu olmadığı için problem çıkmayacak.
Yalnız şunu fark ettim bugün, hava filtre sistemimiz acayip sesi azaltmaya odaklı ve bu güç kaybettiriyor diye düşünüyorum. (kangoo için aynı mıdır bilmiyorum)
Debimetre ve filtrenin devamında yarım metre boru tamponun soluna doğru ilerliyor (akünün ve ecunun arasından sıyrılıp), ve orada sesi azaltma amaçlı 2 susturucudan (tüp şeklinde susturucu derken) dönüp ucu tampona ters bir şekilde duruyor. Çok dolambaçlı bir sistem ama aküyü bagaja taşımadan orada bir sistem kurabilmek zor gibime geliyor.
Kafa yorarsam güzel bir sistem bulabilirim 1-2 gün düşünmem lazım bir de bunu yapacak adam bulmalıyım.
Bir de 105 liklerin intercooler'i 80 liklere göre küçük fakat kalın (daha karemsi bir intercooler), aslında büyüterek daha iyi güç elde edilebilir önü bomboş ama zaten 1500 ün altı çok ölü, bir de daha geç spool ederse iyicene yanarız.
Stock halde turbo peak 1.7 bar basıyor bu arada bugün biraz kurcaladım mevzuyu, hatta 1.8 leri bile görüyor.
kat konusunu bende dusunuyorum ama genelde bosaltalım dıyorlar onu ıstemıyorum ama yakın zamnada ya zorunluluk gelırse :S fıltre borusu okadar dolanbaclımı bugun arkadasın megane 3 te bakıordumda ole degıldı anlattıgınız gıbı bıde benım lagunada hıc degıl
Bence boşalttırma katalitiği en azından satarken sahibi isterse geri taktırırsın ya da zorunluluk gelirse, düz boru yaptırman daha mantıklı bence en azından elinde kullanılabilinir bir katalitik bulunur.
Filtre camın hemen önünde (akünün arkasında) ama tam tesisat kaputu açınca görünmüyor. Kaputu açtığında motorun sağ tarafında karşına çıkan Stickerli büyük kutu akünün kutusu, hemen önünde (panele doğru önünde) ecu var. Filtre en arkada (cama doğru) geliyor fakat devamı akünün arasından aşağı doğru ince bir boruyla ilerliyor, tamponu sökmeniz lazım nasıl bir yol izlediğini görebilmeniz için :) Ben söktüm ondan zaten şaşırdım ne gerek vardı bu kadar dolambaçlı bir yola diye :)
:D satcagım adamı dusunmuyorum hanı benı ılgılendırmez o :D ufacık gocuk olsun boyattırırım ben hemen oleyımdır pıs cızıklı gocuklu bınemem benden sonrakını duusnmem zaten oyuzden :D kat konusunda egsozcuma soledım bana bos kat bulup yapıcak bısıler bakalım beklıorum ...
Egrinin Yeri 3vidalı olan yer fabrika çıkışı iptal 100hplik motor.
http://i1004.hizliresim.com/2010/4/14/3733.jpg
100 lüklerde egr iptal evet, ama 105 liklerde değil. (bilgilendirme amaçlı söylüyorum karışıklık olmasın)
Bir de 100 lüklerin turbosu ile 105 liklerin farklı 105 likler daha (baya) geç doluyor zaten.
yeni çıkan 105 hpliklerde vnt tip turbocharger bulunmaktadır.