Aldim saol :)
Printable View
Aldim saol :)
Yerli Hb Kullananan Varmı Aramızda Varsa Bir Sorum Olacak Kumandadan Açık Camları Kapatabiliyormuyuz kapamaya 2 kere basınca Yerlilerde yokmuş o özellik diye duyum aldımda.arabada gelmedi merak eder olduk :)
Benim Fransız versiyon kumandadan kapanıyor yerli versiyondada kapanıyodur o kadar saçmalıycaklarını düşünmüyorum eski megane larda bile var kumandadan kapatma
Umarım Saçmalamamışlardır.Zaten Yeterince Saçmalamışlar Yerlisinde Göstergesi analog olmuş açılır tavan sunroofa dönmüş Mercekli Farlar yok sadece Xenonluda var.Millet Kotuyu iyiye çevirmeye ugraşır renaultda tam tersi iyiyi kotuye çeviriyor Anlamadım Gitti Bunu Yapanı Yakalıyıp Kızılcık sopasıyla Dövmek lazım :D
Arkadaşlar artık hafiften modifikasyon işine başlamak istiyorum fakat arabanın orjinalliğini bozmak istemiyorum..
Bu konuda neler yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim..
Öncelikle isteklerimi sayayım isterseniz..
1-Araç spor bir araba için fazla yüksek.. Hem konfor fazla bozulmasın hemde bozuk yollarda altını vurmak istemiyorum..O yüzden 35mm yay düşünüyorum..
2-Fiyat olarak aşırı tuzlu olmayacak şekilde Hafif ve sağlam jant takabilirim.. (Siyah)
3-Dizel'in sesinden kurtulmak istiyorum.. En azından rölanti olmasa bile gaza bastığım zaman biraz spor egsoz sesi almak istiyorum fakat komple egsoz değişikliğine falan gidip sonra polislerle uğraşmak istemiyorum..Fazla bilgim olmadığı içinde bu konuda hava filtresi veya kutu filtre yapılabileceğini duydum..
4-Motorun ömrünü uzatmak için blow-off istiyorum fakat blow off'un dizel araçlar için zararlı olduğunu duydum..
Aracım Megane III Coupe 1.5 DCI
Fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..
H&R marka yay kullanıyor arkadasım 35mm arkası öne nazaran bıraz fazla dustu bırde cok yumusak cokda bırsey anlamadık o markayı tavsıye etmem..
taktığınız yay tamamen o arabaya özel değil demekki..
sizin aracın ön ağırlığı daha fazla eskilere nazaran..
bende anlamadım nasıl bir spor yay aslında beklentiye görede degısır ama bayagı yumusak .önlerden kestırmeyı bıle dusunduk alıcak arkadaslar iyi arastırıp alsınlar ..
Evet o anlamda dedim kardeşim..
İlk öncelikle 17 ' güzel bir jant takımı istiyorum.. Ortalama orjinal jant ağırlığında,kaliteli ve siyah jant istiyorum.. Ama türkiye için güzel bir jant sitesi bulamadım içinden seçecek.. Fiyat listeleriyle beraber..
Yardımcı olursanız çok sevinirim..
www.birlas.com.tr
burayı bi gezsene..belki ilgini çekebilir..
http://www.eliftuning.com/index.php?...=Ebat+:17+inch
Şu tarz jantlar bakıyorum ama tabi daha arabamın orjinal lastik ölçülerine falan bakmadım..
Megane RS Jantlarını hangi firma üretiyor biliyor musunuz.. Onları beyeniyorum aslında..
http://i44.tinypic.com/160y4xj.jpg
Yetkili servis getirtebilir o jantlardan sanırsam.
Yetkili servise şasi kodu olmadan değil jant, bijon bile getirtemezsiniz.
Reno'yu bilemiycem ama Peugeot'ta servicebox'a girip şase kodu olmasa bile motor kodlarından benzer araçları çıkartıp istediğin ürün bulunup alınabiliniyor.
Bende dediğin gibi onları düşünüyorum..
Şu an iki jant arasında kaldım.. Çok fazla jant gezdim en çok bu jantlar ilgimi çekti..
OZ Ultraleggera
http://www.corvette-wheels.com/media...II---BLACK.jpg
OZ Superturismo
http://www.tirerack.com/images/wheel...gt_b_ci3_l.jpg
Oz Ultraleggera çok hoşuma gitti. İçine kırmızı kaliper kapağıda takacağımı düşünürsek bence güzel bir uyum olur gibi geliyor..
Aracımı hatırlatayım Megane III Coupe Beyaz + Renault Bodykit
OZ lar güzeldir ama pahalıdır :)
Yapcak bir şey yok kardeşim..
Gülü seven dikenine katlanır :)
Bu arada fikirlerinizi alayım şu konuda..
Cuma günü büyük ihtimal folyo kaplamaya gidiyorum..
Yan çıtalarımı beyaz kaplatıcam..
Ön Tampon ve Dikiz aynası kapaklarımıda piano black kaplatıcam..
Sizce nasıl olur..
Tabi renk farkı olmasın diye arka tampon altıda piano black kaplanıcak..
Yay konusunda bilgisi olan yok mu ya ?
Eibach ve h&rın hb yayı, coupeye alma, konuştuğumuz gibi :)
Sırf o sebepten kw aldım çünkü hb ye ayrı, coupeye ayrı üretiyor.
Gecen gun 5yol sanayide bi coupe vardi yayliydi ama bilemicem ne taktigini :)
Arkadasımın aracındakı 35mm H&R marka yayları sökmeye karar verdık dusunen olursa buradan ıletısım halınde oluruz.
bence hiç bozma orjinal kullan en güzeli :D
Bgun alıcı gözüyle gittim baktım gerçekten yaya çok ihityacıv ar jip gibi duruyor :)
1.5 dti ye baktım kullandım gerçekten çok hosuma gitti her an alabilirim arkadaşlar umarım coupe yayı bulabiliriz :D
KW'nin var biliyorum Coupe için ayrı HB için ayrı. :)
KW nin var, daha önce de yazmıştım coupe ve hb için ayrı ayrı üretiyor, şu anda bildiğim kadarıyla başka üreten yok coupe için ayrı olarak.
2 cm yazmasına rağmen ön 3 arka 3.5 cm düştü.
Yükseklik, yol tutuş, konfor optimum seviyede oldu. Araç ne yerlerde sürünüyor ne de yüksek duruyor,TR şartları için ideal. Bir de araç standartken arkası öne göre daha yüksekken, yaydan sonra tam olarak denk duruyor ön ile arkanın yüksekliği.
Dipnot: kw nin coiloverinin fiyatını sormuştum yayı alırken, yaklaşık 2.500 tl gibi bir rakam söyledi ama düşürebildiği maksimum 6 cm miş, o sebepten ilerideki planlarım arasında bile bulunmuyor.