Merak ettim kanka :) Ne zaman halledicez o işi cumartesi müsait olursak buluşalım
Edit : surprizi öğrendim kanka :D
Printable View
bu jantlar yanılmıyosam 114.3 değil...112 olması lazım
jantların çapı 18 inç.herhangi bi şikayetim yok..ama aklım hep 19 larda :rolleyes:
gerçi jantları 19 yapsak lastik yanaklarını 35 yapmak zorunda kalıcaz...35 yanak lastikte sürekli yarılıyor diyo kullananlar..bizim arabalara 40 yanakla 19 jant taksak olmazmı sürtermi acaba.
o zamanda araç yukselırr..yok yok ben 18 e devam edıyım sıkıntısız..aklım her ne kadar 19 larda kalsada :D
Satılık Orjinal megane 3 coupe PİANO BLACK renge boyalı jant+lastik takımı. PM
bugun e-5 te beyaz bi coupe gördüm..jantlar siyahdı yanılmıyosam..koyu renkliydi..aracın üstü tamamen siyah folyo kaplıydı...Burdanmı bilmiyorum
Ön tarafında sonradan takılmış iri taneli led gündüz farları vardı..Hoşuma gitti..Niyeti bozdum yaptırcam bende :))
Aracını İbiza Cupra ile değiştirmeyi düşünen Meggy'ciler varsa görüşebiliriz :)
19 jant kullanan arkadaşlar varmı? Durum nedir ? Sıkıntı olur dıyo bıcok kişi
yaklaşık iki aydır aracımı satmayı düşünüodum ama vazgeçtim bi türlü kopamıyorum bu araçtan:) madem kopamıyorum o zaman arabaya değişik bişeyler yapalım performansını artıralım:) artıralım diyorum çünkü hepinizden yardım bekliyorum hızlı meganecılar izmirli kardeşinize bi yardım ediverin:) öncelikle neler yapmalıyıp chip hangi noktada yaptırılmalı güzel tok bi ses için neler yapılmalı vs. vs. :) yardımlar için şimdiden teşekkürler.
edit: bu arada 422 sayfanın tamamını okudum ama yeni güncel tecrübe edilmiş bilgi en iyisi:)
bugün bende bir tane megane 3 Coupe aldım. beyaz. bakalım başlıcam yavaş yavaş.
en fazla düşüren yay hangisi? konfor hiç önemli değil :)
şu an için benim motorda orjinal bir şekilde duruyor ama sanırım bu ay içinde yazılım downpipe ve egsoz bi de kutu içi filtre düşünüyorum....
gökhan abiyi tavsiye edebilirim yazılım için... egsozcu okanla beraber çalışıyor ve güzel araçlar çıkarıyor... dimsport un ege bölge bayii...
Gokhan abi okursa bu yazimi affetsin adini unuttum az once bende onunla gorusmustum cok ilgilendi saolsun okanlada tanistirdi. Evlilik araya girdi bekletelim dedim ama artik zamani geldi heralde belkide beraber yaptirirz:) once dp egzoz hava fitrsi yapalim sonra yazilim demisti gokhan abi baska ekstra ne yapabiliriz acaba yapan varmi forumda by alex ( hizli meggy:) ) bi el at izmire:)
Hızlı meganla baya hasır nesır olmus bırı olarak yazayım.
DP , filtre , yazılım ısı meganda gelınecek son nokta degıl ama sehır ıcı ve maddiyat/performans acısından en ıyı üclü.
Evet 3.5 cm için söyledim. Hiçbir fikrim yok diğer konuda :)
İstanbul'da bi rivayete göre birisi büyütmüs.Oem turboya + xx mm pal seklınde.Verim alınmıs ancak saglıklı olmamıs.
Turbo büyütürsek oemın icini , ben olsam arkasıyla beraber degistiririm 2mm varsaysak o bile en azından kırılmamasını saglayabilir.Tabii denemek gerek.
Bu sefer turbosu buyuk arac olmus oluyor.Fakat 2mm büyük.
160hp degilde 171 hp cıkar veyahut 165 hp saglıklı cıkar.Diken üstünde olmazsın.
Bu liste rakamlar uzar gider , para / cokomel.
Arkadaslar megane rs im e megane 3 coupe 105lik takas teklifi geldi araci daha gormedim pekte bilgim yok acikcasi tabiki performans olarak olmasada genel olarak nasil bir aractir kronik sorunu veya kotu yanlari nelerdir 2.eli nasildir konu cok uzun oldugu icin okuyamadim bilen arkadaslar sorularimin yanitlarini verebilirse cok sevinirim.
2010 model 52000 km de teklifi gelen araç benim aracım 2005 75.000km.rs ten sonra performans olarak beklentim olamaz zaten 1.5dcı den ama dıger yonlerden ustun olmalı kı degıstıgıme değsin.misal rs in ön takım falan çok sağlam öyle iç trim sesi dışında orasından burasından ses gelmez o da böyle sağlammı acaba?donanım olarak çokta boş degil sanırım teklifi gelen araç çift yönlü klima falan var sanırım yeterince dolu gibi.tek düşüncem pişman olmamak aracımdan çok memnunum çünkü
İç trim sesi gelmez
Fakat kapı fitillerinden rüzgar sesi gelebilir, garantiden değiştirirsiniz eğer geliyorsa. Özellikle klima açılınca ıslık sesi gibi gelir.
Kapı kızakları ses yapabiliyor benim aracımda henüz böyle bişey olmadı ama diğer hangi megane coupelere baksam bu ses var ilginç bi şekilde bende olmadı.
Ben 2010 ocak ayında sıfır aldım aracımı, şu an 65.000 km de. Sanırım forumdaki en eski megane 3 coupecilerdenim :D 63.000 km dir yaylı şekilde kullanıyorum en ufak bir ses yok ön takımda. Hatta en son spor yayı taktığım zaman rot ayarını yaptırmıştım mecburen, hala bozulmadı :)
2010 yılında donanım sadece dynamique dir, bi-xenon ve deri opsiyonu vardır. Özellikle bi xenonlu araç tercih etmenizi öneririm.
Performans beklentiniz yoksa, ve yakıt ekonomisi istiyorsanız kesinlikle öneririm bu kriter dışında aracınızı aratmayacaktır. Yazılım yaptırırsanız şehir içi ve uzun yolda keyifli hale gelir gidişi.
Cok tesekkurler bilgiler icin kafamda sekillendi bazi seyler.Evet bi xenon var aracta dynamique yaziyor ilaninda.Zaten sadece yay jant yaparim alirsam bu arada bijon sayi ve araligi nedir benim 2 takim jantim varda rs icin,uyarsa birini kullanabilirim eger takas gerceklesirse.Yazilim dusunuyorum kesinlikle 105 sanirim biraz agir gelebilir alisana kadar.Bu arada sadece yazilimla ortalama kac hp tork aliniyor?
5*112 olması lazımdı yanlış hatırlamıyosam. Muhtemelen uyar.
Standart harita 2000 devir altında çok hantal kalıyor, yazılımla bu sorun baya bi çözülüyor ve günlük kullanıma çok daha uygun hale geliyor. 2000 ve üstü zaten belirgin bir fark oluyor.
Ben 11.000 km de yazılım yaptırdım. En fazla 10.000 km dayanılıyor orjinal yazılımla, en ufak rampada bile 2000dd nin altında iseniz bi ufak vitese atmak zorunda kalıyorsunuz.
Yazılımdan sonra tabiki megane rs kadar iyi gitmez ama şehir içinde de uzun yolda da tatmin edici gidecektir
Yazılımın agresifliğine göre 130 / 150+ hp arası alınabiliniyor. Tabi 150 li rakamlar için egzoz sistemine müdahale şart. Benim aracım 130-135 hp civarıdır, Bodrum'a (körfezi dolaşarak) kullanım tarzıma göre 30-35 litre mazotla gidebiliyorum örnek vermek gerekirse. 90 km ile sabit gidilse daha da ekonomik gidebilir ama ben dayanamıyorum 110 minimum sürat diyeyim.Alıntı:
Bu arada sadece yazilimla ortalama kac hp tork aliniyor?
Uzun yolda ekonomi yapmak gibi bir huyum yok aksine trafik olmadigindan daha rahat gidiyorum diyeyim uzun yolda 19 litre ortalama yaktigim olmustu bir seferinde gece yarisi :) genel olarak cruise a atinca 90-110 arasi 6-7 litre civari yakiyor rs de uzun yol ekonomisinden ziyade sehir ici kullanim rahatligi onemli tabi ayni atikligi bulamayacagim icin cabuk sogumak tek korkum ama eminim ekonomisiyle kendine isitacaktir.En iyisi ben konusup baktirayim karsi tarafin aracina,cok tesekkur ederim is ciddiyete binerde farkli bilgiler gerekirse tekrar rahatsiz ederim sizi.