Kaan Nickli Üyeden Alıntı
bu sorunu bende yaşadım özellikle lastik değişiminden sonra yaşadım.
Başımdan geçeni kısaca özetleyim araç fabrika çıkışında michelin lastiklerle çıkıyor lastiklerimi 48 bink kullandım kısaca bitirene kadar kullandım.
Lastik seçimi içinde oldukça araştırma yaptım en sonunda Bridgestone'un yeni adrenalin RE002 serisini takmaya karar verdim.
Yaklaşık 2bin KM 'dir kullanıyorum.Frenleme konusunda ilk başlarda sorun yaşadığımı düşünüyodum.ABS çok erken devreye giriyodu.Fren bazen sert bazen yumuşak bastığımda tutmamazlık hissi veriyordu.
Lastiklerden olabiliceği düşüncesine kapıldım.Lastik değişiminden sonrada balata değişimi yapmıştım ( İlk balatalarımı 48,500k de değiştirdim bu arada ) balatalarımda bi sorun çıkmadı çok şükür.
Bu olayın tamamen Asfalt kaynaklı olduğu cevabına vardık.
Adrenalin fazla iyi bi lastik ısındığında ciddi yol tutan bi lastik ve lastiğin frenlemede yere yapışıp asfaltı tutma oranı çok fazla izmir asfaltı ***** aşırı kaygan bi asfalt bilen bilir.lastik yere yapıştığı için abs min bu kadar erken devreye girdiği sonucuna vardık asfalt durumuna göre fren pedalı değişiklik gösterebiliyorda bu bi sorun değil dedi servis bende kafayı tırlatmak üzereydim çünkü sizde ki soruna ek olarak bende ABS nin erken devreye girmesi söz konusuydu ama sorunun aslında sorun olmadığını sadece lastiğin aşırı iyi olmasından kaynaklı bişi olduğunu anladık :)