Deneriz buğrayla ya aramızda onun lafı olmaz zaten çekerizde video![]()
1.5 dci'da turbo büyültmekten vazgeçmek zorunda kaldım. belliki bu motorla uğraşılmaz.
peki 1.4Tce ile uğraşmaya kalkışsam turbo büyültsem ne kadar verim alabilirim. 200~230hpler çıkarmı 1.4 tce motordan yoksa budamı hayal? vag grubu 1.4'ler kadar dayanıklı bir motormudur?
2.0T FSI
Satim benim arabayiilan koymadim hala kopaniyorum arabadan bi turlu
129 binde hic kazasi yok sadece sag arka camurlukta boya var ufak bi surtmeden
bakimi yeni yapildi muayenesi yeni yapildi dort balata on diskleri dun degistirdim lastikleri 10k da.
anca boyle birden olursa databilirim heralde
dusunursen konusuruz.
Son zamanlarda cok yogunlasan İstanbul sehir ici trafiginde(ev-is-ev) 100 km'de 8,8-9,2 lt arasinda yakiyor. Gecen hafta Bursaya gittim İzmit uzerinden karayoluyla, otobanda 120-130 km altina dusmedim, Bursa sehir icinde de biraz dolastim, gidis donus yol bilgisayari 7,5 lt/100km ortalama gosterdi. Arabam 25.000 km'de.
kiminle konuştuysam olmaz dedi bu motor için. boşuna uğraşırsın dedi. bende biraz nette araştırınca 180-200hplere çıkartmayacağımı anladım.
yuhh RS kadar yakıyor nerdeyse. çok şaşırdım bu değerlere. ben çehir içinde max 7 diye düşünmüştüm
Bugün komple döşemeleri söktüm (arka koltuklar, arka döşemeler, ön kapı döşemeleri) izolasyon yapıcam bu hafta. Kapı içlerini, arka çamurluk içlerini, bagaj içi, stepne yuvası ve benzin deposunun üzerini komple bir tarafı zift bir tarafı aliminyum olan izoloasyon malzemesiyle kapılcam. Tavan döşemesini sökersem eğer tavanada uğraşıcam.
çok net değil ama işlem öncesi çektiğim resimler
![]()
2.0T FSI
Kesinlikle TCe 130'un az yaktığını iddia edemem, neticede benzinliBuna rağmen Megane II RS benim şehir içi güzergahımda 100 km'de 11-12 lt civarında yakar diye düşünüyorum. VW TSI 122'ler bile şehir içinde 7 litre seviyesini görmüyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada Bursa'ya birlikte gittiğim arkadaşta BMW 545i vardı. Aynı güzergahta ortalama tüketimi 15,5 lt/100Km'ydiOnunla kıyaslayınca tüketim anlamında dizel kullanıyormuş gibi hissettim kendimi
![]()
kolonları değiştirmeye çalıştım ama 13cmlik kolonlar yuvaya küçük geldi mdfden çerçeve yaptırıp uydurucam.
ilk izolasyon denememide yaptım
kolonlara giden orjinal kabloları kesip biçmek istemdeiğimden ve artı eksi karışacağından dolayı kapıya kablo çektim. biraz zorladı ama sonunda oldu.
soketin içinden kabloyu geçirmek için uygun yerinden matkapla delik açmak zorunda kaldım.
yaptıkca resimlerim
edit: arka sol kolonun olduğu yerde boşta 2 tane soket duruyor neyin nesidir anlamadım. acaba bazı versiyonlarında orda anfi falanmı var? onların kablosumuki? yada navigasyonla ilgili bişeymiki?
2.0T FSI
Würt marka ses izolasyonu kullanıyorum. Eriterek kapının içine yerleştirildi. Sadece sağ ve sol kapıya uygulandı çok memnunum motor sesini biraz olsun azalttı en büyük katkısı içerdeki müzik sesini dışarı vermemesi. Böylelikle tam performans alıyorum müzik tesisatımdan. Subwoofer koymak istersen bagaja stepnenin içine mdf den kabin yaptırıp yedek lastiğin iç kısmına gömebilirsin
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)