bu mm lik farkı anlamadım yani her iki arabanın turboları aynı marka ve tip mi demek istiyosun galiba öyle demek istiyosun bence biraz daha araştır bilgi edin:icon_tup:
Printable View
aynı demek ıstemıoyrum ::):) vede demedımde yakındır demek ıstedım.yakın veyahut degıl bılınen bırsey var ıse burada paylaşılır ...
bildigimi yazayım pug 1750devrde 260nm tork
renault 2000 devrde 240nm tork arada 99cclik bir fark var buda bır fıkır verebılır ...
bızım 1.5 ler 260 nm 240 nerden cıktı :D herneyse 127 hp cok dusuk degılmı ?? benım 142 hp cıktı dynoda yazılımdan sonra
ne yazılım var sizde ?
127 safe map old. yazmış mehmet bey , yoksa 140 hp 'ler rahatlıkla çıktığını söylüyor o da zaten
Max gücün üretildiği şartlar nedir ? tam gaz ve 3750 devir dimi ?
müşterim aracında bu pozisyonu hayal bile edemiyor..ben tam gaz yapmam, hadi yaptım 3700 deviri gormem diyor..
şimdi siz gidip bu adama senin arabanı biz 160 hp yapıcaz ama 4000 rpm de alacaksın diyemezsiniz..
siz megane kullanıcıları ? bütün gün ayağınız tam gazda devir 4000 demi geziyorsunuz. ?
iyi bir chiptuning size maximum verimi sağlıyandır..
max verimi elde edebilmek için aracın en sık kullanıldığı şartlar gözetilir..
bu yüzden custom remapping kıymetlidir..
Kısaca yazılım yapılan aracın sahibi "günlük" kullanım için faydalı olacak bir yazılım istemiş. Gördüğüm kadarıyla hala beygir pazarlığı yapılıyor.
Beygir konusuna çok takılınıyor sanki dizel araçla her gün rolling-drag-time trial kasıyorsunuz, önemli olan (bana göre) elde edilen tork ve tork bandının lineeritesi.
Ayrıca renonun motorunda emme-egzoz ve turbo aynı yerde bulunuyor, yer olmadığı için de intercooler boruları mecburen motorun üstünden geçmek durumunda kalıyor. Yani 1.5 dizel motorlar performanstan çok, yakıt ekonomisi odaklı tasarlanmış.
PSA grubunun motorunda ise daha performans odaklı diye düşünüyorum 1.5 dci ya göre, en başta turbo-ic bağlantıları ile manifoldun yerinin ayrı olması bile bunun göstergesi.
PSA motorun da 240 nm diye biliyorum.Alıntı:
bildigimi yazayım pug 1750devrde 260nm tork
renault 2000 devrde 240nm tork arada 99cclik bir fark var buda bır fıkır verebılır ...
1.6 tdci motor, renaultun motora göre, daha erken dolduruyor ama üstlerde daha erken bitiyor kesinlikle
1.5 dci resmen 1700 lerde adam gibi doldurmaya başlayıp 2200 dd civarında peak vuruyor ama 4000 dd de stock yazılımla 200 nm tork üretmesi bana turbonun büyük olduğu izlenimini yarattı. psa'nın 110 luğuna göre altları LEŞ (özellikle 1500 devir altı harbi leş), ama 3700-3800 den sonrası daha dolu.
dou, eski nesil dci lardaki ciddi ufaktı turbo olarak sizdekiler bariz şekilde daha büyük bu arada ben inceleme fırsatı bulmuştum, önceden de dediğim gibi reno bayii damat olunca dayımın :)
Dou seninde dediğin gibi her aracın daha doğrusu motorun kendine göre +'sı -'si var...
PSA ile motor olarak perf. düşünülmüş olayını felan bilmiyorum ama şanzuman vs bir şekilde roll'de geçiyor dci105'ler psa'ları.....
valla benimkine fındık derdim gt1444v , taa ki 82 liğin turbosunu görene kadar oğuzhan :)
105dci ların bana göre egsoz sistemi psa grubuna göre bi şekilde daha iyi, bu da altlarda daha boş hissedilip üstlerin daha dolu hissedilmesini yani öyle olmasını sağlıyor.tabi turbolardada illaki farklılıklar vardır, 105dci lar ne kullanıyor turbo olarak? ihi mi?
ayrıca o altlardaki boşluk üstlerdeki doluluk sadece turboyla değil, sıkıştırma, egzantrik derecesi, kapak flowu vs birsürü etkene bağlı yani bildiğin gibi.
100 lüğün turbosunu görmedim ama gidişi ve aracın tepkilerine bakıcak olursak bariz 105liğin turbosu daha büyük..
Biliyorsun levent zaten bundan önce 3 sene megane 2 hb 82liğim vardı o zamanlar kıldım d4d'lere cdti'larla yürürdüm geçerdim, geçemiyordum d4d'leri....
100lükle 106lıklarda tamamen farklı motor yaw , kapak yapısı,sıkıştırma oranı,turbosu, daha bilmediğim 1 ton şey alakasız 2 motor aslında yanyana getirip bayana sorsan o bile der :D
Bu 1 gerçek bizde KKK turbo var %90 ihtimalle, ama model boy olarak 1 fikrim yok :/
80'liklerde kkk kp35 kullanılıyor bildiğim kadarıyla
105 liklerde kkk bv39 kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam vw grubunun 1.9 tdi motorlarında kullanılan turboydu bu?
EDIT: Oğuzhan 100 lük ile 105 lik aynı motor ikiside k9k diye geçiyor zaten. 105 lik olan euro 4 normlarına uydurulup sıkıştırmanın düşürülmüş hali (biri 18.8:1 diğeri 15.3:1).
nerden öğrenebiliriz net olarak 1 fikrim yok nette dolandım yazmıyor
ben kp35 görmüştüm sanayide cidden çk ufaktı ya :D
dou, 1.9 tdi ların bi kısmında gt1749 da çıkıyor.
Arkadaşlar Kara Yılanın Siparişini Bu Verdik Arkadaşım için 105 hp Priv.+Sunroof :).meganelı arkadaşlara bi Sorum olcak el freninin orda siyah bi tuş var ne işe Yarıyor sormaya unuttuk onuda size bir sorayım dedim.
Hız sabitleyici veya limitörü aktif etme tuşu o, alt üst hangisine basarsanız.
Önce o tuşa basıp sistemi aktif ediyor, sonra direksiyndan ayarlıyosunuz.
Hayırlı olsun.
Selamlar
6 ay evvel bende Megane 3 Coupe 1.5 dci la satin aldim.
12000 binde su an memnunum gayet.
Yay konulari konusulmus, taktiran varmi suan yay onu merak ediorum?