bir arkadasım taktırdı markası neydı unuttum ama buyuk ıhtımal HR olması lazım 3.5mm cok yumusak yay onler adam gıbı dusmedı ..
Printable View
bir arkadasım taktırdı markası neydı unuttum ama buyuk ıhtımal HR olması lazım 3.5mm cok yumusak yay onler adam gıbı dusmedı ..
Saolun Arkadaşlar Şafak 30 :D
Ben kw taktırdım 2 cm diye geçiyor
Ama burada renoları yükselttikleri için benim aracım arkası 3.5 önü 2.5 cm düştü.
Genel olarak memnunum, çamurlukla lastik arasının her noktası denk yükseklikte oldu en azından, sürekli kullandığım için daha fazla alçaltmak istemedim.
Eibach-h&r yaylar hb ye göre tasarlanmış, burada coupeye uyar diye satıyorlar ama coupenin arka yürüyen aksamı farklı. Şu anda coupe ayrı hb ayrı üreten ve tr ye getirilen sadece kw var.
RS body kitlerin fiyatları ne kadar bilen var mı?
Coupe`nin yuruyeninin farkli oldugu konusunda haklisin. Zira aracimda ufak bir arizadan dolayi serviste 2 hafta kalmak zorunda kalmisti. O sirada Megane 3 HB verdilar bana ithal. Sanki HB nin yol tutusu bana Coupe`den daha iyi geldi. Ikisini de kullanan var mi acaba?
Bu arada ne tarafta oturuyorsun sen, anadolu yakasinda isen bir 10 dakkani ayirsan hem arabana baksam yuksekligine hemde bir turlasak zira bundan onceki arabamda jant+yay konforsuzlugundan cok baydigim icin ayni seyi yasamak istemiorum.
Bakalim konfor ne derece etkileniyor? Ayrica yol tutusta bir degisiklik hissedebildin mi? Birde fiyat olarak ne kadar verdigini soylebilirsen sevinirim..
Ben hb kullanmadım ama coupe'nin daha kötü yol tuttuğunu sanmam, hiç yoktan yol tutuş seviyeleri aynıdır.
Conti sc 3 kullanılıyor bizim araçlarda, tozlu asfaltta biraz cıvıtabiliyor diğer lastiklere nazaran daha fazla oranda, bunun etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Konfor biraz azaldı (%10-15 seviyelerinde düştü), ama öyle böbrek taşı döken cinsten değil.
Yol tutuş arttı ama dediğim gibi genelde tozlu asfaltta yine cıvıyor, ama temiz asfaltta mükemmel yol tutuyor.
Ö.m. atıyorum.
Aldim saol :)
Yerli Hb Kullananan Varmı Aramızda Varsa Bir Sorum Olacak Kumandadan Açık Camları Kapatabiliyormuyuz kapamaya 2 kere basınca Yerlilerde yokmuş o özellik diye duyum aldımda.arabada gelmedi merak eder olduk :)
Benim Fransız versiyon kumandadan kapanıyor yerli versiyondada kapanıyodur o kadar saçmalıycaklarını düşünmüyorum eski megane larda bile var kumandadan kapatma
Umarım Saçmalamamışlardır.Zaten Yeterince Saçmalamışlar Yerlisinde Göstergesi analog olmuş açılır tavan sunroofa dönmüş Mercekli Farlar yok sadece Xenonluda var.Millet Kotuyu iyiye çevirmeye ugraşır renaultda tam tersi iyiyi kotuye çeviriyor Anlamadım Gitti Bunu Yapanı Yakalıyıp Kızılcık sopasıyla Dövmek lazım :D
Arkadaşlar artık hafiften modifikasyon işine başlamak istiyorum fakat arabanın orjinalliğini bozmak istemiyorum..
Bu konuda neler yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim..
Öncelikle isteklerimi sayayım isterseniz..
1-Araç spor bir araba için fazla yüksek.. Hem konfor fazla bozulmasın hemde bozuk yollarda altını vurmak istemiyorum..O yüzden 35mm yay düşünüyorum..
2-Fiyat olarak aşırı tuzlu olmayacak şekilde Hafif ve sağlam jant takabilirim.. (Siyah)
3-Dizel'in sesinden kurtulmak istiyorum.. En azından rölanti olmasa bile gaza bastığım zaman biraz spor egsoz sesi almak istiyorum fakat komple egsoz değişikliğine falan gidip sonra polislerle uğraşmak istemiyorum..Fazla bilgim olmadığı içinde bu konuda hava filtresi veya kutu filtre yapılabileceğini duydum..
4-Motorun ömrünü uzatmak için blow-off istiyorum fakat blow off'un dizel araçlar için zararlı olduğunu duydum..
Aracım Megane III Coupe 1.5 DCI
Fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..
H&R marka yay kullanıyor arkadasım 35mm arkası öne nazaran bıraz fazla dustu bırde cok yumusak cokda bırsey anlamadık o markayı tavsıye etmem..
taktığınız yay tamamen o arabaya özel değil demekki..
sizin aracın ön ağırlığı daha fazla eskilere nazaran..
bende anlamadım nasıl bir spor yay aslında beklentiye görede degısır ama bayagı yumusak .önlerden kestırmeyı bıle dusunduk alıcak arkadaslar iyi arastırıp alsınlar ..
Evet o anlamda dedim kardeşim..
İlk öncelikle 17 ' güzel bir jant takımı istiyorum.. Ortalama orjinal jant ağırlığında,kaliteli ve siyah jant istiyorum.. Ama türkiye için güzel bir jant sitesi bulamadım içinden seçecek.. Fiyat listeleriyle beraber..
Yardımcı olursanız çok sevinirim..
www.birlas.com.tr
burayı bi gezsene..belki ilgini çekebilir..