+1 :icon_tup:
conta yaktıracak kadar egt görüyorsanız sorunu başka yerlerde arayın illa döküm manifold olacak diye birşey yok
Printable View
Tabi baska yerlerde de sorun olabilir ama manifold degistiginde bu sorun ortadan kalkinca arastirma geregi duymadim dogal olarak.custom manifold guzeldir ama iyi yapani bulmak lazim o zaman :)
PD TDI lar bir daha gelmeyecek kıymetlerini bilelim...
pd 130 motorlu ibiza almak aklımda fena halde bu günlerde mantıklımıdır sizce bu iş arabayı alınca yürütmek için bütçem sınırlanıcak baya aldıktan sonra yapılabilicekleri araştırıcam ama ilk aşama ibiza sport tdi ne dersiniz 2005 model araba 90.000 de 24.000 25.000 arası fiyatlar
Bekir selam. Bende korkunç derecede erken doldurmadan bahsederken 2300 devirlerde falan full boost görmeyi kast etmiştim.. 1850 devirde full boost görürsün ama ne kadar sağlıklı olur acaba ? Sende aynı dusuncedesin zaten sanırım.. Bir de egt problemim yok benim ben sadece yasinin yaşadığı sıkıntılar sonrasında handmade manifold yaptirmaktan vazgeçtim.. Dokumle kullanıyorum.. Doldurma sıkıntım yok egt 800lere gelmiyor bile.. İat değerimde bana gore mükemmel.. Adana sıcağında dipgazda 38 dereceyi geçmedi..
Bekir senin cok daha ucuz maliyetlerle enjektor isini hallettiğini tahmin edebiliyorum.. Haklı olarak bizle bunu paylaşmak istemiyorsun belki de ama yardımcı olsan da bizde halletsek fena mı olur ? :) üreticiye ulaşmaktan tam kastın nedir yani ?
Dostum bana 700 nm falan gerekmez :) Karaoğlan'ı deilde bı alt kategoriyi gecelim yeter bize :)
konuyu hortlatmak lazım :D
şşş sen hortlatma :)
Ben hortlatim mi :)
Beyler yeni konu açmayayim dedim bunun icin ama 1.4 tdi lar i nasil bilirsiniz?
Turbosu blogu saglammidir?
Blok sadece bi silindir eksigidir diyebilirmiyiz?
Std.blok turbo ,yazilimla nekadar gucu kaldirir?
1.9 veya yerse 2.5 turbosu falan takilip yazilimla desteklense en azindan std. yazilimsiz 1.9 cupra vss guclerine yaklasilabilirmi
1.9 pd nin destroked hali ahmet, 1.4 pd tdi lar ciddi sağlamdır.
gt1749va (pd130 turbosu) yazılım ve cooler ile 140hp alanlar var 2300 devirlerde full boost yapıyor hemde :)
yani arkası sağlam 1.9 un 1 silindir kesik hali gibi bişey , tabi biraz daha sesli çalışıyor ve şanzımanı 5 ileri..
burda seat parçacısı bir abimiz 6 ileri şanzıman çıtırdan büyük turbo güzel bi yazılım falan gibi bi setupla benim arabanın stok halinin 2-3 boy arkasındaydı :)
böyle bişey yapmak isteyene turbom balkonda duruyor hemen veririm güzel rakama :D
Son kasa cordobalar ciddi hosuma gidiyor ,,ilk kasa 1.9 lar iyi has ta hem 1.9 dan dolayi ekonomi konseptinden uzaklasma ihtamali, hemde ne olursa olsun eski arac olmasi, motor durumu konusunda soru isaareti olusturuyor....
1.4 tdi a Turbo cooler ve yazilimla 140 hpler falan elde ediliyorsa yemede yaninda yat , yenilerin de 1.9 u var gerci ama bem fiyat yuksek hemde samanlikta igne aramaktan farksiz ikinci elde temizini....
1749v olsa gerek :)
Merakimdan soruyorum pd130 enjektorleri nekadardir bozulursa illa servistenmi almak gerekiyor
kadir bozulmaması için dua et diyebilecegim kadar pahalı :D net rakam veremem :D allah korusun bişey olursa diye bir ara sormuştum :D
İcime su serptin valla dostum:D olursa ole bisi o halde tamirciye satariz artik:D
108 binde bi bosch servise gidip temizletsekmi korktum ya wurth kullanmistim bi sefer:)
sağlam enjektörlerinizi elletmeyin hiç gerek yok ellerinde kalır :)
Valla aslnda bazen dusunuyor insan calisani bakima goturunce kesin bozulur diye:) wurthe devam:)
hiçbirşey kullanmana gerek yok mazot filtreni sık sık değiştir :) sıkıntı olmaz su koymadıkça depona :p
Ya aslina bakarsan hani ilk calismada haif bi duman oluyor ya koku falan wurth ten sonra nedense o gecti onu cozemedim faydasimi oldu diye dusunum
cold start ilk çalışma sırasında zengin karışımdan dolayı hafif koku yapması normal zaten :) biraz ısınınca geçer o
Bosta basincami atiyordu
yok yürürken 1 de. ama 2 de fln pek görmedim attıgını
mazot filtreni sık değiştir.. bi ara da mazot ışıgı yandıgı sırada liqui moly enjektör temizleyici koy
biraz bas.. sonra doldur depoyu cık bi top speed gör.. sonra devam :D kurcalamayın fazla :D
Mazot filtresi kac km de degisiyor ki son yag bakimi 105 binde yapildi 108 bindeyiz:) megane varken degistirmistik 50 binde degistir demisti adam