paylasım ıcın tesekkurler,tdıclup,seatcupra.net okumaktan ıcımız dısımıza cıkmısken en sonunda turkıyeden fotolu anlatım gelmesı guzel oldu![]()
paylasım ıcın tesekkurler,tdıclup,seatcupra.net okumaktan ıcımız dısımıza cıkmısken en sonunda turkıyeden fotolu anlatım gelmesı guzel oldu![]()
1. kademe kac barda, 2. kademe kac bar da açılıyor ?
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
yanlış hatırlamıyorsam 1.kademe 220bar 2.kademe 300bar
RACE WERKS
Dizel enjektörünü benzin enjektörü gibi düşünüyorsunuz. İkisi çok farklı şeyler.
Arkadaşın bu modifiyeyi yaptığı araç gibi distribütör pompalı bir dizel motorun enjektörünün tek özelliği pompanın her döngüde kendisine gönderdiği yakıtı belirli bir basınca ulaşınca tek veya çift püskürtmede püskürtmektir. Bu püskürtme işlevini de nozzle yapıyor. Yakıt debisi, benzindeki gibi enjektörden çok, dizelde pompayla, rotorla alakalıdır. Distribütör pompalı dizelde dozajı enjektör değil, pompa ayarlar. Eğer pompa sabitken yüksek debili bir enjektör takarsanız ya o enjektörü açtıracak basınca ulaşamazsınız, ya da düşük basınçta açtırır, püskürtmenin kalitesini bozarsınız.
Bir de işin ekonomik kısmı var. Dizel enjektörleri, özellikle de CR enjektörleri oldukça pahalı. Bu da hem pahalı, hem de gereksiz bir modifiye olur. Zira aynı işi büyük nozzle+büyük rotor'la da yaparsınız.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
berlingo 1.9d no-turbo no-cr motora nozzle büyütmesi yaparsak gücü artarmı acaba ? stock enjektörler delphi.
peki 1.7 corsa common rail olmadığından buyuk enjektor takmak yerıne bunu uygulamak daha mı mantıklı olur?
Bence her iki araçta da nozzle büyütülebilir. Ama ondan önce pompadan da müdahale edilebilinir.
1.7 DTI'ın pompasının elektrik kontrollü olması gerekir. 1.7 DTI'ı Mehmet Gazihan iyi bilir. Özellikle o motorda neler yapılabileceğini ona sormak lazım.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
berlingonun pompasını hangi pompa ile değişebilir? PSA grubu içinde daha yüksek barlı alternatif varmıdır? Yoksa öneri bekliyorum.![]()
Pompayı değiştirmene gerek yok hocam. Tezgaha bağlayıp istediğin gibi kalibre edersin. Zaten tutup da atmosferik araca turbo uygulamıyorsun. Yapacağın değişiklik +%10 ~ +%30 arasında kalır. Bunu da tezgahta ölçtürerek ayarlatırsın. Zaten CR değil. Sensör yok birşey yok. İyi bir dizel pompa enjektör servisi işini görür. Katalog verisinin biraz üstüne ayarlarsınız olur biter. Yoksa pompa değiştirmek hem fuzuli para, hem de uydurmak ayrı bir dert olur.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
1.9 kango var kablolu enjektöründe sorun vardi onu değiştirdik o zaman cok araştirdik daha iyi bir enjektör alalim hemde bu gitmeyen araca biraz daha can kazandirir diye cok pompaci gezdim ama nafile 450 liraya aldim![]()
Peki bu kangoyu bu işlemi yapabilirmiyiz
Bende partner vardı motorlar aynıdır 2 farklı pompa değiştirdim. Biri orjinal boch diğeri lucas cav dı. Ayar tutmama gibi bir durumu yok ayarı yapan usta çok çok önemlidir. Sadece pompa ayarı bile aracın canına canda katar canını alırda bunu çok farklı örneklerle gördüm. Eğer 1.9 düz motorsa 3 ayrı model çıkabiliyor. İlk önce ona bakmanızı öneririm. Ama durduk yere pompa değiştirmeyin. Birde o motorlarda saçma bir geri dönüş hikayesi var. Duman ayarı fazla açıldımı araçda çekiş kaybına neden oluyor. İptal edilincede yakıt artıyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)