fiyat ve güç konusunda bilgilendirirmisin biraz azıcık heveslendimde![]()
fiyat ve güç konusunda bilgilendirirmisin biraz azıcık heveslendimde![]()
öncelikle resimli aciklama icin cok tesekürler, böyle konular sayesinde bilgi alisverisi oluyor ve forum asil amacina ulasmis oluyor. takip edicem konuyu, VP diesel lerde neler yapilabiliyor merak ediyorum
Batuhan M. Ince
adam bir foto koydu yorumlar sel oldu gitti şimdi direk konu açtıdüşünemiyorum beyin bedava olunca konuda takdire şayan serdarcım
msg gördüm direk yoook canım dedim. yarın görüşüroruz
şaka bi yana bak merak ettim şimdi nasıl ve neyin kafasını yaşıyosun
![]()
hacı güle güle kullan , marka model söyleyebilirmisin, bosio pp764 mü aldın ne aldın
bide kaçtan kaça büyüttün? stock 10mm miydi?
video koyarım yakındaönceden de duman vardı fakat şuanki dumanlama çok verimli duman/performans oranı inanılmaz yani forumlarda okuduğun kadar var en güzeli pompanı kasmadan güç alıyorsun
RACE WERKS
uygun bi vaktimde araştırırım biraz netten
edit: bakınıyorumda pek bişeye ulaşamadım fiat multijet nozzle lar hakkında..
@By_HaNNibaLL;
Senin motorunun enjektörleri bosch cr. Enjektörlerin nozzle'larının bosch parça numarası da 0 986 435 102 <> 0 445 110 183
Bu parça numaralı nozzle yerine geçebilecek bir nozzle araman lazım. Bosch'ta böyle bir ürün yok. Başka parça numaralı bir nozzle ile pratikte yapılabilir mi yapılamaz mı onu da bir bosch dizel pompa-enjektör servisine gidip sorabilirsin. Muhtemelen onlar da daha önce oem dışına çıkmamışlardır. Ancak denemelerini isteyebilirsin.
Gel gelelim senin arabanın motorunda bu tip upgrade'ler ne kadar verim sağlar bu tartışılır. Zira CR sistemlerde nozzle değişikliğinden çok olay basınç üstünden gider. Distribütör pompa sisteminde enjektörün görevi ile commonrail sistemdeki enjektörün görev ve fonksiyonu farklıdır.
Benim yorumuma göre nozzle büyütme işi en çok distribütör pompalı araçlarda işe yarar. Birim enjektörlü(PD) veya common rail(CR) sistemlerde istenen sonuç alınamayabilir. Genellikle bu gibi nedenlerle denenmemiştir de.
Başlığı açan arkadaşımız da zaten bu upgrade'in en uygun olduğu ve en çok yapıldığı motorda bunu gerçekleştirmiş. Güzel de sonuç almış. Ama bu tüm dizellerde aynı yolu izlemek aynı sonuca ulaştırır anlamına gelmez. Distribütör pompalı dizeller bu yolu izlesinler. Hemen hemen hepsinde güzel bir tune ile güzel sonuçlar alınır. Ama CR dizellerde, buna 1.3 multijet-cdti da dahil, bence nozzle'dan çok tuning yoluna gidilmeli.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
öncelikle araca maaşallah kazasız belasız inş.
bende bilgisi olanlara sormak istiyorum .
bu nozzle markamı ve 1,6hdi motora uygulama şansımız olurmu ..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)