stock hali 290 nm 105 hp lerin, 120 hp olan versiyonlarda 320 nm üretiyor
stock hali 290 nm 105 hp lerin, 120 hp olan versiyonlarda 320 nm üretiyor
yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın
http://www.alfaromeo.com.tr/tr/Publi...ozellikler.pdf
1.6 105 320 nm tork
zaten alfada 120 lık yok bravo da var oda 320 tork
TeamPASAOGLU
arkadaslar yanlıs biliorsunuz hemen düzeltiorum normal modda 105 bg 280 tork 1500 rpm de gelio ...
dynamic modda 105 320 tork 1750 rpm de gelio ben dynoda normal modda ölctügüm icin bu degeri verdim dynamic mod arka tekerler dönmedigi icin ölçülemio dynoda![]()
ben unutuyorum sürekli motor aynı ama ufak tfk farklar var fiattakiyle karıstırıyorum
yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın
1.6 mjet doblolara yazilim yaptik arabanin resmen kaderi değişti yakiti inanilmaz düştü benim 1.3den az yakiyo kafayi yiyecem.
Bursa içi denemek isteyen olursa denerim cok zevkli hale geldi yazilimdan sonra
yerimi bilmiyorum ama 2 hafta önce 2003 corsa 1.7dtı aldım aldığım gün yağ yağ filtresi polen filtresi hava filtresi mazot filtresini değiştirdim sabahları çalıştırdığımda fena dumanlı çalıyor rolantide ama aşırı az buz değil birkaç kişiye gösterdim motorda herhangi bir sıkıntı olmadığını çalışmasının gayet düzgün olduğunu sölediler bir yer carbon clear yapmak lazım dedi nasıl bir yol izlemem lazım yada anadolu yakasında bu araçtan anlıyan birileri varmıdır teşekkürler..
Selam arkadaşlar, konuya balıklama dalıyorum ama kusuruma bakmayın lütfen...
Küçük bir sorunumuz var, belki aramızda yaşamış olanlar vardır aynı şeyi diye danışmak istedim.
Aracımız 9-3 dizel; 150 beygirlik CDTI motor... Alfa ve Opel kullanıcıları bilirler motoru.
Yolda seyir halinde iken araç ciddi bir vuruntu ve silkeleme yapmaya başladı ve uzun süre devam etti bu, hız 70-80 km/s civarlarındaydı.
Yol üstünde bir sanayiye girdik, baktılar pek bir şey anlamadılar. Motor üst plastik koruyucu kapağını söktüler, silindirlere giden ve başında sarı soket bulunan 4 ayrı kalın kablo var. Bunları söküp iki fıs fıs yapıp yerine taktılar sorun düzeldi... Bu şimdilik geçici bir çözüm tabi. Merak ettiğimiz bu soketler nedir, ne işe yarar? Ateşleme ile ilgili bir sıkıntı mı var acaba? Araç 144.000 km'de Bujiler değişmedi hiç, acaba onlarda mı sorun vardır?
Yok mu dizelde buji? Rezalete cahilliğe bak![]()
Doğru söylüyorsun, ben ateşleme buji ile oluyor sanıyordum...
Peki ne olabilir burdaki sorun?
Teşekkür ederim düzeltmen için ayrıca![]()
yanlış bilgilendirme olmasın dizelde buji var fakat çalışma sistemi benziliden cok farklı aracı calıştırmadan önce kontağı açtıgınızda devreye girer ve ilk yanmanın kolaylaşmasını sağlar motor çalıştıktan sonra devreden cıkar. ismide kızdırma bujisidir. herhangi bir kızdırma bujiside bozuldugunda ısıtmaz ve aracın geç çalışmaya başlar bunun kontrolüde sökülerek yapılabilir.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)