bu motora cooler kaç lt olmalı ? Veya gerek var mı ? Gt15 olan turboyu sadece iç pallerini büyütüyoruz.
Printable View
bu motora cooler kaç lt olmalı ? Veya gerek var mı ? Gt15 olan turboyu sadece iç pallerini büyütüyoruz.
c4 bendeyken sürekli 10.000'de götürüyordum.. Hiç servistekilerde birşey demiyordu.. Bende şeyde okumuştum..c4 fan clup sitesinde.. Hatta bi sürü c4 kullanan arkadaşımı da 10.000'de göndermiştim ilk bakımdan sonra.. Yanlış yapmışız demekki :) Bu arada 280'i yanlış yazmışım.. :) Biiyodum 260 olduğunu.. Hatta ilk geldiğim zaman siteye çok tartışması olmuştu onun :D
Senin ki doğruymuş.. 15000'de devam.. peeh bizde biliyoruz diye geçiniyomuşuz :)
110 km/h ile giderken araba tam 2bin devirde oluyor. 3bin devirde dikkat etmedim ama teorik olarak 3 bin devirde giderken 165 yapıyor olması lazım. Golfün 5nci vitesi focusun 6ncı vitesinden daha uzun demekki. Tabi ayna mahruti oranları aynıysa.. Gerçi focusta 5 ile 6 arasında 400-500 devir falan anca oynuyor zaten. Eski MTX75 şanzımana 6ncı vites eklemek yerine araya bir vites sıkıştırmışlar gibi sanki.. focusta 6ncı viteste çok rahat hızlanıp 200 ü rahat görüyorsun. Tabi benzinli mondeoya kıyasla.. :) Şehiriçinde zırt pırt vites değiştirmek zorunda kalmak sıkıcı biraz ama tüketime illaki olumlu etkisi oluyordur..
Bence en önemli artısı kafayı şişirmiyor olması. C-Max ta en şikayetçi olduğum şey oydu..
Fabrika yap dediği için bir şey olmaz herhalde. Bir de yokuşlarda vs zaten vitesi büyüt demiyor. Hem polo 6r da hem de golf 6'da aynı. Bir de zamanla senin sürüsü stilini de öğreniyor gibi geldi bana. Bazen basarak sürdüğüm de vites büyütme işaretini daha geç veriyor.
1600'de Polo Bluemotion'da vites at diyor araç 1.2 tdı. Tabi biraz ilginç geliyor ama atıyorum. Golf'de de dediğin gibi aynı ama ben golf 6 tdı'ın 105 lik makinasını çok beğeniyorum. Golfu arada sırada kullanıyorum ama gerçekten alt devirden toplaması vs çok iyi.
O vites büyütme olayı tamamen turbonun dolması ile alakalı. Örneğin focusta maksimum torku aldığı yerde vitesi büyüt ikazı yanıyor.
Banada cok uzun geldi 5.vitesi gercekten..Ses olayini ise bir golf veya jetta bulup denemeni tavsiye ederim abi.Vw olayi bitirmis :) Ben volvomdaki psa motor ile benzinli kullaniyormus gibi hissediyordum.focusa gore oldukca az geliyordu titresim ve dizel sesi..Fakat golf ile noktayi koymuslar.Utanmasam 2000 rpm gormeyince elektrikli gibi calisiyor diyecegim :o
He ben bu durumdan keyif almiyorum ayri mesele..Aklim hala Superchargerli minimde :D Varsin 10 litre yaksin baskaydi...
Zorlandiginda hemen at demiyor evet ama uyarisina uyupta 5 e attigim ve sonra cekis dusunce tekrar 4 e attigim yokuslar olmadi degil.Dolasiyla yokus oncesinde biraz ignore ediyorum kendisini :) Gazlayincada dediginiz gibi daha gec uyari veriyor kesinlikle..Ben gaza cok az bastigim icin 1500 1600 gibi dusuk devirde bile at 5 e diyor cildirtiyor :)
1.6 tdi makina gercekten iyi.1.9 kadar torklu 1.4 kadar ekonomik.Turbo lagida yok gibi birsey.Guc egrisi cok dogrusal.Surus karakteri olarak atmosferik araclardan farksiz guclu bir cekisi var...Gercekten teknoloji gelistikce dizel olayi baska boyut kazaniyor.
http://a1111.hizliresim.com/r/b/fp9l.jpg
müşterilerimden birinin facedeki paylasımı.. ozellikle 2006-2008 focuslarda ciddi ekonomi potansiyeli var..
Bu kaç km'deki yani güzergahtaki ortalama yakıtı. Ayrıca yolun durumuna göre çok değişken. Mesela ben 1.5 lt ortalama bile gördüm ama maksimum 6-7 km bir güzergahtı. Onun dışında 1.2 ile bütün uzun yol ortalamalarımnda en az 600km bir sürüş güzergahında 3.6-4.0 lt arası bir ortalama tuturuyorum. Belirtmekte fayda 4.0 en yüksek olanı. Bunu kolay kolay aşmaz.
ist ant arası çok detay bilmiyorum, bu giderken, bunun donusunde 3.8 lik bi 100km ortalama daha var..
8valf olayından olduğunu düşünmüyorum ama basınç çok yüksek değilmi ?
Üstelik yukarıda aynı motorun önceki versiyonunda daha büyük turbo olduğu söylendi...
Yani bunda hem turbo daha ufak hem basınç daha yüksek.. Oynandıklarında güncel versiyon daha hassas diyebilirmiyiz? turbo vs olarak...
Dizel arac tek kişi ile falan otobanda normal rakamlar 3.xx ortalamalar,üzerinde seyir edenler varsa araya baska etkenler girmiştir.
Libadiye cad - Olimpiyat stadı 2 kişi 3.5litre (Megane Coupe) 2. köprüden 70km vardır sanırım yol.
ufak bir deneme
http://img718.imageshack.us/img718/1...toraf0161i.jpg
1500 kg boş ağırlık + 3 kişi ve rodaj aşamasında olan bir araç olduğunu unutmayalım :) birde rodajdan çıktığında tadından yenmez diye tahmin ediyorum :)
gidis olarak focus trend tdci vardı 2006 idi sanırım intercity kiralık 195/65/15 lastikler ile 5. vites 2000 devir 110 , 4000 devir sabit 220 ile giderdi alet sanırım lastikten oturu ghia sıda vardı sedan o 2000 devirde 100 4000 de 200 de kalıyordu 205/55/16 lar ile yani sanzman aynı olsa bile alt donanım araclar lastik farkından daha farklı sanzıman varmıs gibi davranıyor. focus ların egr bozuluyordu arac uzunda inanılmaz gidiyordu 230-235 goren arkadaslar var ankaraya giderken standart trend 2006 model focus tdci ile bir depo ile 1200-1250 km yapanlarda vardı sirkette.