User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
43 sonuçtan 39 ile 43 arası

Konu: 2027 İstanbulpark ihtimali

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatta belki 11 sonrası kukalarla zoraki bir şikan bile düşünülebilir, riski azaltmak adına. Çünkü 150hp'lik arabalar bile 180 üstü hızla 12'de fren yapıyor. üst üste 3 tane 180 üstü fren, normal yol arabasını üzer.

Kendi arabamda 1.1 ton, 305mm disk, fren soğutma hortumları, DS3000 yarış tipi balata ve RBF 700 hidroliğe rağmen 12'de frene tekme attığımda, üstüne gelen frenlerdeki kuvvet kaybını biliyorum. Ve genellikle İstanbul Park'ta olan olaylar 12'de oluyor.

Halk günü özelinde bir önlemin fayda sağlayacağına inanıyorum.

yavuzsb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatta belki 11 sonrası kukalarla zoraki bir şikan bile düşünülebilir, riski azaltmak adına. Çünkü 150hp'lik arabalar bile 180 üstü hızla 12'de fren yapıyor. üst üste 3 tane 180 üstü fren, normal yol arabasını üzer.

Kendi arabamda 1.1 ton, 305mm disk, fren soğutma hortumları, DS3000 yarış tipi balata ve RBF 700 hidroliğe rağmen 12'de frene tekme attığımda, üstüne gelen frenlerdeki kuvvet kaybını biliyorum. Ve genellikle İstanbul Park'ta olan olaylar 12'de oluyor.

Halk günü özelinde bir önlemin fayda sağlayacağına inanıyorum.
    Ben 1,5 senedir her etkinlikte ordayım ve sadece 1 defa böyle büyük kazaya yakın bir olay oldu. Bence pist bu haliyle güzel
    Instagram: @yavuzshootin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi olay aslında büyük ölçüde sürücü bilincinde bitiyor, 1 tur hotlap denemesi ve 1 tur soğutma şeklinde ilerlenirse büyük ölçüde problem olmaz. Olacaksa da 12'ye gelmeden frenler ben burdayım der.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuzsb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz kurallar halen geçerli, en azından virajda araç geçmek geçerli. Sağdan geçme konusunu bilmiyorum ama iki araç düzlükte zaten. 11'i çoktan dönmüşler. Her neyse, supranın suv'un sağında kalmasıyla fren hortumunun patlaması ne alaka onu anlayamadım Her türlü durduramayıp oraya dalacaktı *****.
    Bir araba seni geçmişse, tekrar o arabayı geçeceksen geçiş yapacağın yer sağı değil.

O aracın çizgiye girmesini beklese zaten kendisi de bu kadar hızlanamayacağı için, trafiğe dive bomb ihtimali azalacak.

Yani mesele, fren hortumunun patlamasından ziyade başkalarını riske atmamak, pistte bir tek biz yokuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir araba seni geçmişse, tekrar o arabayı geçeceksen geçiş yapacağın yer sağı değil.

O aracın çizgiye girmesini beklese zaten kendisi de bu kadar hızlanamayacağı için, trafiğe dive bomb ihtimali azalacak.

Yani mesele, fren hortumunun patlamasından ziyade başkalarını riske atmamak, pistte bir tek biz yokuz.
    Haklısınız ancak 12 hariç çoğu yerde yaralanmalı kaza olabilirdi, 12'de olması kötünün iyisi olmuş bence.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler