|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
Bursada çeşitli benzinliklerden 95-97-98 oktan benzin alarak bikaç test yaptım kendime göre.
Testi safc taki konck göstergesine göre yaptım. doğruluğu nedir tartışılır ama değerler farklı çıktı benzin ve benzin istasyonuna göre. Değerleri hep gündüz birbirine yakın hava şartlarında sakin trafikte cruise giderek ve rolantide izledim. Gece değerler hava sıcaklığı düştüğü için daha düşük çıkıyor. Bursa da ikamet eden arkadaşlar söylediğim benzinlikleri bilirler. Kötüden başlayalım. Yalova yolu üzerindeki asmerkez karşısındaki opet. Buradan daha fazla aldım acaba yanlış mı diye, birdaha almıyorum artık ![]() 97 oktan benzin knock değeri 32-35 arasında değişkenlik gösterdi. Ankara caddesi üzerindeki metro üst geçidinin dibindeki BP 97 oktan benzin knock değeri 24-28 arası değişkenlik gösterdi Yıldırım Shell 95 oktan benzin knock değeri 32-35 arası değişkenlik gösterdi 97 oktan knock değeri 23-25 arası değişiklik gösterdi Veysel Karaniden aşağı inerken çöplüğe gelmeden soldaki LUK OIL 98 oktan benzin. Başta inanmadım 98 olduğuna ![]() knock değeri 18-20 arasında değişklik gösterdi cruise giderken ve rolantide en iyi gözlemlediğim LUK OIL oldu. zaten avrupada en iyi benzin firmasıymış galiba. Bu arada benzinliklerden hiçbirisiyle bir ilişiğim yoktur. bunlar kendi başıma yaptığım testlerdir. __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
||||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
nok değerinin düşüğ mü yükseği mi makbüldür sevgili din kardeşim
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
abi oktan arttıkça değer düşüyor. tabiki düşüğü
![]() keşke 100 oktan olsaydıda onuda test etseydim. __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
Bursa'da LUK OIL olduğu için şanslısınız
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
emre lukoil fiyatlarında 98 oktan benzinden bahsetmiyor ama...
http://www.lukoil.com.tr/Fiyatlar/Gu...2/Default.aspx __________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
![]()
|
__________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: yok
|
ne kadar iyi yakıt o kadar az vibrasyon
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Peugeot 205 GM-16i
|
Lukoil 97 oktan varsa yada onu deneme şansınız olursa aynı standartlarda diğer BP ve shell istasyonlar arası 97 oktan kıyaslaması daha yakın net fikir verebilir bize.
Bu lukoil istasyonlar hakkında kullananlar ve memnunluk derecesi ne düzeyde acaba ?? __________________________________ //// PEUGEOT SPORT Boostpower / Buz Garage |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
zaten bp-shell-opet-luk oil in 97 lerini denedim. iyiden kötüye gidersek eğer. luk oile 97 almak için girdim pompada 98 yazıyordu.
luk oil shell-bp opet bunlar benim gözlemlediklerim __________________________________ PRO STOCK GARAGE
Son Düzenleyen despe; 24-07-2010 20:11. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Shell kullanıyordum 400 km'yi bulmuyordu. Energy diye biryer var. Nakitte %7 indiriminden dolayı oraya sardım bu aralar
Daha az yakıyor nedense
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
luk oil istanbulda, tophanede var sanıyorum
__________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Abi birde E-5 te var, Vatan Computer ın karşısında, eski Fatih Kıral ın orda.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
bostancı köprüsünün ordaki LUK 98 mi 97 mi satıyor?
knock ne kadar düşük o kadar iyi bu arada
__________________________________ if in doubt, flat out. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: TU5J4 / L4
|
hazır konusu açılmışken bende konuya yakın ancak farklı birşey sormak istiyorum ?
97 - 98 oktanda araç performansı daha güzel oluyor ancak fabrikalar 95 oktan kullanımını tavsiye ediyor ben şimdi 97-98 oktan kullansam ne olur? 95 oktana göre 97-98 oktanda normal kullanımda kilometre avantajımmı olur dezavantajımmı? __________________________________ Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur... Mustafa Kemal ATATÜRK PA GTI
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
emre bu luk oil çöplüğe giderken ki kavşaktan önceki yer mi ? demirtaşa giderkenki arka yol başka yerde gormedım cunku. birde acaemler tarafındaki istasyonlara bkasana bi aa doğum hastanesinin ordaki shell carfur karşısındaki shell bunları merak ediyorum. elinie sağlık luk oilini iiy oldugunu biliyodum ama yolu sapa kaldığı için birde kamyoncular takıldıgı için pek gozume iyi gelmemişti.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: B18c Swap EK (4dr) - Fd2 TypeR - e60m5 :) Mesela yani
|
kurtkoyde abmın benzınlıgı var lukoıl. Kendı bıle kullanmaz haha
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
antalyada varda çakma dandik diye almıyorduk alalım bari
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#19 | ||
![]()
|
birde aynı yoldan devam edip babadan sola dönünce ileride solda da var yol üstünde onu denemedim hiç. genelde gezindiğim yerlerdeki benzinlikleri denedim ama shellerin hepsine güveniyorum. gerçi denemek lazım. __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |