yani yüksek oktan eşittir daha az vuruntu daha yüksek performans sanırım emre abi
peki km olarak avantajlımı ? ben sürekli 95 kullanıyorum ama 97-98 e geçmek istiyorum
ne yapmamı önerirsin ?
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
knock sensöründen değilde widebandtan bir deney yaptım bende....
benzinimi sürekli yeditepe üniye giderken döner kavşağın oradaki bp den alırım(97 oktan) nezaman benzinimi oradan alsam araçtaki değişilikler kendini gösterirdi.....
widebandı taktıktan sonra bir deney yaptım, bp den benzin alındı ve widebanda bakarak afc neodan tam gazla giderken afr değeri 11 civarlarında olacak şeilde ayar yapıldı....
sonra bpden aldığım benzin bitti ve farklı yerlerden benzin aldım(shell dahil) ve afr değerinin 12nin üzerinde gezdiğini gördüm..... akabinde afc'den hemen müdahale ettim![]()
kanka sen önce aracındaki setup'u bi adam akıllı öğren... senden önceki eleman napmış netmiş, ondan sonra alacağın benzin belli olur, senin aracında bilinen tekşey egzantrik olduğu, onun dışında ne gibi bi yazılım var bilinmiyor, ama yinede 97 al derim sana... yada bitane wideband tak, hangi oktan alman gerektiğini ve nereden alıp almaman gerektiğini öğren![]()
LUK OIL iyimiş ya sağolasın bizde deneyelim. LUK nereden bulacağız orasıda ayrı bir konu.![]()
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
aslında firma isminden çok satan yer önemli. bu shellde olabilir bp de total de luk oil de.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
benimde yakın arkadasımın benzınlığı var (opet) bende saka ile karısık takıldım bak 97 oktan benzın alıorum bişey olursa arabama canını yakarım die onunda bana söylediği petkım koç gurubunun olduğu için ilk once iyi benzını opete yanı kendi firmasına daha sonra diğer istasyonlara dağıtıldığını söyledi yani anlıyacağınız dediğide hem mantıklı hamde bana yalan sölemez.arkadaslar sizinde bilginiz olsun paylasayım dedim..![]()
lukoil sitesinde satış yerleri var, izmir de bir çok yerde var görünüyor.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
bugün kozyatağı yanyoldaki lukoil'e sordum.. 98 oktan var mı dedim.. 95+ abi dedi, 97 mi 98 mi neyse artık dedi...![]()
lukoil ankara'da senelerdir var, ve benim eski müşterilerim, rusların firmasıdır ayrıca ingilizlerin değil, Ankara-İstanbul yolu ( eski yol Kazan istikameti) yanlışım olabilir ama Otoyol ayrımından sonra tahmini 30-35 km sonra karşılıklı iki adet istasyon 2005'den beri hizmet veriyor, benzini bilemem hiç almadım fakat Ankara'da iki tane istasyondan dışında (çok uzakta olsamda) yakıt almıyorum, hemen hemen çoğunu denedik babamın Focus ve benim arabamda, bunlar diğerlerine göre hem km, hemde performansda bariz farklılıklar gösteriyor. Ayrıca 95 olan ayarlara neden 97 veya fazlası alınır anlamış değilim, ben hiçbir farkını göremedim hatta daha az km bile yaptım 97 ile, aynı kullanımda.
''hondas never get old, they just get faster''
Benim de aklımda hep aynı soru var 95 ile mi daha uzun yol 97 ile mi diye bir türlü test yapamadım gitti..
Bu konu ile Lukoil satışlarını arttırıcaksın despebende Hürriyet taraflarındakine bakayım hep merak ediyordum...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)