Dün bahar şenliklerde bayagı sıkıntılıydım kavga durumları oldu okuldan inerken gece 1 gibi araba hararet yapıyo farkettiğimde hararet en üstteydi benzinliğe girdim su ekledim koyduğum bütün su olduğu gibi boşalıyodu arabayı o halde 5 10 dk filan çalıştırdım soğur diye birden stop etti bende şemsiye açılmaz hesabı kitledim kapıları çıktım. Ama sonra şarj dinamosunun kayışının koptuğunu farkettim sabah araba çalıştı.
Suyu koyduğum gibi biyerlerden boşalıyodu sonra biraz kurcalayınca devirdaim'in patladığını farkettim su ekleye ekleye harareti çıkartmadan sanayiye gittim tahmin ettiğim gibi devirdaim patlamış. Bu arada arabada olması gerekenden fazla yağ var ve yağ eksiltmiyo. 1 km kadar galiba susuz sürdük arabayı..
Şimdi şöyle bişey var, üst kapak contası yanıkmış önceden sürekli hararet yükseliyomuş dün son canını aldık galiba susuz biraz kullandık arabayı. Usta üstünkörü bi baktı devirdaimi değiştiririz 200 lira civarı tutar olur dedi. Başka biri üst kapağın sökülmesi lazım contalar komple değişicek dedi. Başka bi Arkadaşım pistonlara gömleklere zarar gelmiş olabilir dedi.
Sorum şu, devirdaim patladı, yağ fazla, pistonlara gömleklere zarar gelme ihtimali nedir ?
Yada kapağı açmadan devirdaimi değiştirsek conta yanık halde bizi daha ne kadar idare eder ? İlla ki contayı değiştirmelimiyiz ? Pistonlarda gömleklerde bişi olma ihtimali nedir ?