bir arkadaşım luposunun kağıt hava filtresini çıkartmış 1 2 gündür öyle geziyor tüm bir türlü takmıyor filtreyi araç ne gibi bir arıza verip belli eder kendini yada ben mi yanlış biliyorum
yağ zamanla çamur gibi olur, yataklanan noktalarda aşınma başlar. arıza vermeyebilir bile.
içeri giren toz parçaları yüksek ısıyla camlaşarak gömlek yüzeyini çizmeye segmanları aşındırmaya başlar..
devamında ciddi yağ yakma problemleri ortaya çıkar..
Atmosferikse ilk hasar gömleklerde olur.
Turboysa önce turboda, sonra gömleklerde...
Filtre yokken ne gireceği belli değil, her iki anlamda da...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Agriza cogu araba vermez , iceri toz toprak dolmaya basladiginda goruryada bocek sinek.kacsa patates
![]()
sert ve ufak şeyler bellki yanma odasına ulaşabilirse sıkntı olabilir
AS GARAGE
Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.
tozsuz,temiz bir ortamda sürdükten sonra kısa süreli filtresiz gezmek çok zarar vermeyebilir ama risk oranı çok yüksek her an farkedemediği birşey motor içine kaçabalir sonrada arkadaşına kaçar bişeyler![]()
Liseye giderken arabayı kaçırdığımda yaptığım eylem
Tamamen açık bırakmak yerine kadın çorabı geçirin yine ses verir ama iyice bağlayın motora kaçmasın.
hangi akla hizmet böyle birşey yapılıyor anlamıyorum. ilginç yani... amaç ses ise paraya kıyılıp filtre alınır. ama amaç ne anlamış değilim...
geçen gün park ampulünü değiştirmek için farın kapağını açtım motor bölümünden.kapak sadece 1 dakika açık kaldı ve o ufacık ampulün gireceği yerden içeri sinek girmiş ve geri de çıkmadı doğal olarak...
teşbihte hata olmaz ama sürekli hava çeken, vakuma sahip olan ve çok daha geniş girişe sahip bir sistem motora neler alabilir gerisini sen düşün
zaten araç vag, başta kesin boğaz kelebeği gider
Ben arabanın orjinal filtresine bile acaba derken..? Filtresiz gezmek..:-)
Çok riskli bir durum. motor aids kapabilir![]()
eski aracımda geçen yaz mantar filtreyi söküp kutu içini takmıştım tabi kutunun içinde filtre olduğunu sanarak..2 ay felan kullanmıştım bilmeden öyle..uzun yola felanda çıkmıştım..Bir süre sonra motoru açtığımızda herhangi bir etki yaratmadığını gördük ama bu heralde benim şansıma bişey olmadı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)