bunu bende merak edıyorum :) samete eg vtec war, bende ek vtec.
specler aynı bıldgm kadarıyla samette extradan beyin olabılır.
ufak tefek eksıklerı tamamlayınca onunla denerız biz :)
Printable View
Kadir kankiii, çok iddaalı konuştun bak:)
Alakası yok Türkiye'de eg kasanın b16'yla gelen modeli olmadığı için hep eg kasaya swap yapılıyor.
İçinde b16 olan ek civic isteyen direk gidip vti alıyor uğraşmıyor swapla filan.
Stockta başa baş gider iki arabada ağırlıkları hemen hemen aynı aerodinamikleri de hemen hemen aynı.
swaptan bahsedeyim,
alacağın motorun üzerinde ne eksik ne değil, bu çok önemli, çünkü giderin bir kısmı burada başlıyor.
aks ecu tesisat, sensörleri vs eksiksiz bir motoru max 3 lira bütçeyke kasaya koyarsın. Verceğin işçilikte burada önemli tabi.
Ben k20a2 ef yapıyorum şu anka kadar yaptığım masraf 3500 tl. eksik parçamda çok az kaldı ki k20 swap yapmak daha maliyet gerektiren bir olay.
d serisini boşver b18c5 var huzur var :D
kardesim 5 bin butceyle swap yapmak buyuk sikinti olur en guzeli o paraya hangi araci alirsan al guzel bir sekilde yaptir motorunu bin keyfine bak
5-7 bin tl arası F20 SOHC swap olur önü açık olur, torklu olur, hacimli olur, tek olur.. 3500-4000tl tertemiz 94-2001 accord F20'ler faturalı olarak bulunabilir.. 150-170hp arası ortalama bir güç yakalayarak çok eğlenceli bir aracı hayata geçirebilirsin.. 99-2001 denk getirirsen vtec kapağı hazır üzerinde gelmiş olur ve daha başlarken kat iptal olmuş olacağı için 155-160 hp ve 20kg tork ile başlarsın, yazılım ve daha ileri uygulamalarla 200hp ye ve 23-24kg torka kadar yolun var..
Planladığın bütçeyide yazarsan seviniriz. Çünkü kuyuya bir taş attın burda kaç kişi onu çıkarmaya çalışıyor. Baştan yazsan 5 lira kasaya verdim motoru yok 5 lira cebimde var bu işten çıkar mıyım diye. O zaman üyelerde sana olur olmaz diye bişiler söylerler.
Biraz açık ve net yazsan nasıl olur?
B18 blok + B16 üst kapak ne kadara geliyor acaba ?