b18c/5/6/jdm hepsinde aynı blok var eğil mi?
Printable View
b18c/5/6/jdm hepsinde aynı blok var eğil mi?
ben yeni yaptırdım d16a9 motorumu baskı balata ot pok derken 4.500tl'ye mal oldu. rektefiye için istanbula gitti, ayrıntılı fiyat listesi yanımda olsa yazardım ama aklımda olanlar şöyle ;
rektefiye ; 700 + 150tl kargo
motor indirme bindirme v.s. işçilik ; 700tl
yamada yağ pompası 548tl ( içime oturmuştu fiyatı hayatta unutmam )
acl yatak 400 civarı bişeydi yanlış hatırlamıyorsam
0 krank 600tl
pistonlar 350tl
v.s.v.s. uzaaarr gider :) sanayide yiyeceğin yemekten içeceğin gazoza kadar şöyle bir hesap yapsan 5bin tl'ye yaptırırsın motoru canım kardeşim :)
hazır sökülmüşken yatak değiştirmek ?
Bana söylenen öyle.Kontrol amaçlı yataklarına bakılmış çizik mi değil mi diye ?
alternatiflerinizi bekliyorum :D
en iyi alternatif Sİ değilde 1.5 ex alacaksın onu sohc vtec yapacaksın
http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html bence bu konuyu bir oku. senin aklındaki soruların çoğuna cevap verecektir.
benim işaret etmek istediğim nokta biraz farklıydı, yatakları değiştirip pompayı olduğu gibi bırakmak falan çok mantıklı gelmiyor bana. zaten yağlama sorunu yaşayan bir motora sahibiz. nacizane tavsiyem en azından yağ pompanızı değiştirmeniz yönünde. bugün 548tl'lik malzemeden kaçıp yarın öbür gün 4bin tl ödemeyin yani. dostça bir tavsiye benimki, mal sizin keyif sizin elbette :)
herkeze teşekkürler. arac aldık. ayrıca endly yağ pompası mı ne varmış araçda : )
Uzun yıllar d16a9 ve d16z5 motorlu iki crx kullandım ikisinde de sorun yaşamadım. bazıları şansız oluyor.
b mi d mi demiş sin tabiki b serisi.
Ortalama olarak b yi aldın alması işletmesi taktırması ıvır zıvır 11-12 yi buldu diyelim.
Şunu düşün b yapacağın zaman çıkan d motorunu faturalı şekilde satabilirsin, onuda yapamadın tesisatına varana kadar satarsın bir şekilde satılır hadi sattığında oradan sana 4bin lira getirdi diyelim.
Zaten bu d serisi motor patladığında harcayacağın para en az 4.5 koy üstüne etti 8.5 işte buradan sonra devreye senin durumunun müsaitliği giriyor.
Ha alacağın b nin durumu nedir oda elinde patlar mı bilinmez hepsi risk ama bence bunlarla uğraşacağına paranı cebine koy Civic Si ını sat.
Abs li ve airbagleri olan bir Ek Civic vti al bunların hiç birisi ile uğraşma.
Hem paran gider hem vaktin. En azından vaktin gitmeden hepsini içinde bulunduran bir araban olmuş olur.
nacizane görüşüm budur.