User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
57 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 106gti stop etme sorunu yardımmmm...

Şahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahan cok haklısın gecenlerde başımıza geldi böle birşey gercekten de stop etmiyor rolantide bozuk çalışıyor arac

o şıkkı da eledigimize göre büyük bir ihtimal rolanti sensoru dedigin gibi
    evet miniks, hatta o map sensörünün diğer adı bekçi düdüğüdür..onun fişini çeksen bile araba stop etmez ama rölanti bozulur..
    saçma sapan aletler bu pug grubu walla
    Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş lamda sensörü bozuksa sürekli arabaya fakir sinyali gönderiyodur oda arabanın boğulmasına belli bi süre sonra stop etmesine neden olur stop edince boğulduğundan dolayı araba zor çalışcaktır onun haricinde aynı sorunu benzin regülatörüde yapar ama bizim arabalarda bozulanını hiç görmedim akü ile motor arasıonda şanzımanın üzerinde lamda sensörünün soketi war kırmızı onu sola kaydırıp soketten ayır araba çalışmıyorken bak bakalım düzelicekmi düzelirse takmanada gerek yok pek de bi işe yaradığını söliyemem

4ever_aj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahancım rölanti sensörünü deiştirdim yani sorun ondanda deil 4000den sonra stop etme olayıda şöyle 5000 üstü cevirince %80 stop ediyor ama devir cevirince stop etmessede rölantide bi bozukluk oluyor.Dediklerinizide yapıcam arkadaşlar bide şöyle bişe var ecuya giren sokete baktım bugün scart şeklinde ztn o ecuya giren kısımda kücük bi tel var o giriş arızalandıysa arıza gitsin iletsin diye yapmış olabilirler diye düşündüm o yüsden böyle bişey yapmış olablir mi.Enteresan arabalar gercekten bu 106 lar (:

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte peugeotun tek ve en buyuk sorunu, genelde cozum buluyo ama harbiden tam bi efsane 206gti da filan da oluyo.
    rolanti artıyo yuksek devirlerde kalıyo yada tam tersi devir dusuyo araba istop ediyo.

rolanti motoru degil dir ama , rolanti duzgun iken fişini cekip bi deneyin, devir artıcakmı yada istop edicekmi, birde gazlarken tekleme sorunu olucakmı???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 4ever_aj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahancım rölanti sensörünü deiştirdim yani sorun ondanda deil 4000den sonra stop etme olayıda şöyle 5000 üstü cevirince %80 stop ediyor ama devir cevirince stop etmessede rölantide bi bozukluk oluyor.Dediklerinizide yapıcam arkadaşlar bide şöyle bişe var ecuya giren sokete baktım bugün scart şeklinde ztn o ecuya giren kısımda kücük bi tel var o giriş arızalandıysa arıza gitsin iletsin diye yapmış olabilirler diye düşündüm o yüsden böyle bişey yapmış olablir mi.Enteresan arabalar gercekten bu 106 lar (:
    ecu girişindeki sokettende olur onun devamındaki kablolardan da yapar..hepsini geçtim makinaya bağlattığında arıza veriyor mu? bide tps dediğimiz (throttle positioning sensor) gaz kelebeğinin altında bulunur..parçacılar ve tamirciler potansiyo metre olarak bilirler..bunun fişini çektiğinde araba stop ediyorsa sağlamdır..birde bu map sensörün değişti mi? genelde map sensörü stop etme yapmaz birde sürekli rölantiyi bozar..en mantıklısı makinaya bağlatmak..

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ne karmaşık bi durum ya Harbi uyuz oldum arızaya şimdi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Şahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin pompası sadece 4bin devirden sonra stop etme yapmaz..arabanda yokuş yukarı giderken, sağa yada sola dönerken, benzin kırmızı civarlarındayken kesme, gaz yememe gibi bir sorun var mı? eğer bunlar varsa konu benzin pompasıdır..ama benzin pompası problemi kesiklik yapar..eğer makinaya bağlandığında hata vermiyorsa geriye sadece iki seçenek kalıyor..rölanti sensörü aynı zamanda çivi şeklinde bir mekanik malzeme içerir..eğer o malzeme arızalandıysa bilgisayarda hata göremezsin..diğer seçenek ise sadece elektrik tesisasıtının kontrol edilmesidir..beyine giden ana tesisatıda kontrol ettir..bulana kadar araştıracaksın.. kolay gelsin..
    ya benimde benzın ısığı yanarken vıraja girince kesıklık yapıo..pompadanmıdır acaba?
    ayrıca bazen stop edıo rolantıde bazende etmıo kafasına göre takılıo( gaza bi kere yuklenınce hiçbi sorun kalmıo).. bana benzını bı fazla yolluyo bazende az gelıo gibi gelio..
    5-6 defa yolda kalmısımdır su ana kadar benzın bitmesınden dolayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bgn bi tamircie gittim bilgisayara baglatmak için fakat araba bilgisayara baglanmadı adam bilgisayar soketinde bi arıza var dedi benimde aklıma acaba tesisatta mı bi sorun var sorusu geliyor şimdi bilgisayara baglanmadıgına göre demekki bunun tesisatındada bi sorun olabilir yanlış mı düşünüyorum??? ewt şahan map sensörü degişti yeni aldım potansiometreyide cekince araba stop ediyor kafayı yicem bu gidişle ben ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TT_BOY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ne karmaşık bi durum ya Harbi uyuz oldum arızaya şimdi..
    ya ben napayım kardeşim ya cıldırcam artık 15 gündür ugraşıyorum

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rolanti motorundandır.Aynısı bende de oluyordu geçenlerde çıldırdı ,
    araba 3500 rpm de takılı kaldı bu sefer öle servise gittim.
    Bir arkadaş koymuş parçanın resmini o alet deyişti ilk olmadı zannetim,
    usta dedi alet yeni olduğu için kontağı kapat aç 3-4 kere yaptım kendine geldi herşey.
    şimdi mahşallahı var sorunsuz krank filtresinin olduğu yerde olan alet

Birde bu parçaya baktır sorununz çözülecektir diye tahmin ediyorum.
    Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rolanti motoru.

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o [/COLOR][/B][/QUOTE]

Erel arkadaş bursada

Serkan.S
    Misafir
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya benimde benzın ısığı yanarken vıraja girince kesıklık yapıo..pompadanmıdır acaba?
    ayrıca bazen stop edıo rolantıde bazende etmıo kafasına göre takılıo( gaza bi kere yuklenınce hiçbi sorun kalmıo).. bana benzını bı fazla yolluyo bazende az gelıo gibi gelio..
    Kum çekiyosun demekki serkan bi temizlet sen pompayı bak ne kadar kum çıkıcak gör.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TT_BOY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o [/COLOR][/B]
    Erel arkadaş bursada [/QUOTE]

ewt bursadayım ben erel ya bu rölanti sensörü diil mi işte sensörü degiştirdim ben sorun cözülmedi

_cAgdAsH_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eLediğiniz şıkLar oLmus gaz keLebeğinden we uzerındekı maptir rolantidir bu sensörLerden doLayı anLLattıgın arızayı werir ama değiştin düzeLmemiş.

ELektrik tesisatı arızası geneLde yururken keser acar aracı ani woLtaj kaybından doLayı aynı sekiLde bobin arızası da.. 306gtida yasamıstık bu sorunu kompLe motor tesisatını değiştirmiştik ama onunkı bir hayLi yıpranmıstı..

Benzin pompası değiLdir muhtemeLen cunku devır cevırıorum bosa atıorum stop edıo dıosun devır cevırıcek basıncı sagLayan pompa rolantı de de pek aLa tutması Lazım.

Beyne atıLan işLemi haLİL iLe birLikte İstanbuL'da yaptırdıysanız biz yapmıstık kısa süre önce.. Eger öyLeyse işenen benzin aLınan hava orjınaL ayarLarında beyinde..

Çiğ atıo demişsin bana kaLırsa suanda sorunun subapLarının acma kapama zamanLaması..
    Motorun eks ayarı beynının önceki karısım ayarna göre acıktı.. Şimdi daha az benzin geLio beynın stock oLdugundan ama ayarLar önceki durumda zaten oksıjen sensörun yok headers oLdugundan gazLadıgında arac fakıre kaLıo ya devır cevıremeden kesıo ya da dediğin gibi bosa attıgında duzensızLıkten doLayı stop edıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pompadan kardeşim..eğer orjinal değilse veya orjinal ve vadesi dolduysa yapar..bende de vardı pompa orjinal çıkmadı değiştirdik sorun çözüldü..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bgn bi tamircie gittim bilgisayara baglatmak için fakat araba bilgisayara baglanmadı adam bilgisayar soketinde bi arıza var dedi benimde aklıma acaba tesisatta mı bi sorun var sorusu geliyor şimdi bilgisayara baglanmadıgına göre demekki bunun tesisatındada bi sorun olabilir yanlış mı düşünüyorum??? ewt şahan map sensörü degişti yeni aldım potansiometreyide cekince araba stop ediyor kafayı yicem bu gidişle ben ....
    o zaman sensörlerinde bir sorun gözükmüyor..rölanti sensörü ve tps değiştiyse ve map sensörü de stop etme yapmayacağı için anlaşılan ana tesisat kablosunda kopuk yada bi terslik var..ecuya giden kabloları elektrikçiye ölçtür..bilgisayara bağlamaya çalışan arkadaş senin sorununu çözecektir..birde eğer sorun olmazsa orjinal yazılımı tekrar yükletmeni öneririm..

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ewt bursadayım ben erel ya bu rölanti sensörü diil mi işte sensörü degiştirdim ben sorun cözülmedi

Üşenme gel gidelim benim ustaya kesin halleder

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _cAgdAsH_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eLediğiniz şıkLar oLmus gaz keLebeğinden we uzerındekı maptir rolantidir bu sensörLerden doLayı anLLattıgın arızayı werir ama değiştin düzeLmemiş.

ELektrik tesisatı arızası geneLde yururken keser acar aracı ani woLtaj kaybından doLayı aynı sekiLde bobin arızası da.. 306gtida yasamıstık bu sorunu kompLe motor tesisatını değiştirmiştik ama onunkı bir hayLi yıpranmıstı..

Benzin pompası değiLdir muhtemeLen cunku devır cevırıorum bosa atıorum stop edıo dıosun devır cevırıcek basıncı sagLayan pompa rolantı de de pek aLa tutması Lazım.

Beyne atıLan işLemi haLİL iLe birLikte İstanbuL'da yaptırdıysanız biz yapmıstık kısa süre önce.. Eger öyLeyse işenen benzin aLınan hava orjınaL ayarLarında beyinde..

Çiğ atıo demişsin bana kaLırsa suanda sorunun subapLarının acma kapama zamanLaması..
    Motorun eks ayarı beynının önceki karısım ayarna göre acıktı.. Şimdi daha az benzin geLio beynın stock oLdugundan ama ayarLar önceki durumda zaten oksıjen sensörun yok headers oLdugundan gazLadıgında arac fakıre kaLıo ya devır cevıremeden kesıo ya da dediğin gibi bosa attıgında duzensızLıkten doLayı stop edıyor.
    ewt cagdaş haloyla beraber sizin serviste attırdık yazılımı fakat bişi degişmedi devir kesici iptali düzeldi artık limitöre giriyor araba tek değişiklik bu oldu... Ugraş ugraş cıldırcam artık olmadı alcam gelcem arabayı abin bi halletsin su ilginc arabayı Ama su kabloları komple bi ölctürsem ben iyi olcak sanırım cünkü gercekten tesisatı cok karışık heryerden bi kablo cıkıo hepsini koparasım geliyo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)