Bu ne la, adam konu açmışta cevap yazanları beğenmiyor. İşim gücüm olmasa bi kombo yaparım buradan bol resimli bol ingilizce dökümanlı nereden ettim bu lafı der bötüm bötüm gidersin. Yok lpg tortu yaparmış ta kireçlenirmiş te vese vese imiş. Kaliteli sistem kaliteli ayarda hiçbiri olmaz arkadaşım. O kireç dediğin de tortu dediğin de yanmamış 'yakıt' kalıntıları. Yok mu şimdi benzinli/dizel araçlarda kurum bağlama durumu ? Ee neyin dalgası bu? Kurum bağlıyor diye benzin/dizel tü kaka mı ? Lpgnin kurum'u da o.
Lpg ve Benzinin temizliğini kirliliğini nerene göre uydurduğunu da ayrıca merak ediyorum ? 2sinin de kendi hattı var, kendi hatlarından usul usul gidiyorlar.

Alıntı

iyiymiş.. baya kapak olmuştur..

neyse şakayı bırakalım da lpg karb.lü araçlara takılacaksa eğer herkesin dediği çok doğru. iyi malzeme, güzel ayar, doğru montaj yapabilen mekan. Asıl olay budur karb.lü araca lpg takımında. Zira motora ne gibi bir zarar verdiğini aklına getiremeyecek kadar ayar bozulması ve lpg arızası ile uğraşacaksın. İşin aslı tüm o sistemin yanında en önemli yegane parça mikser dir! Mikser kıytırık ise 10 bin liralık sistemde taksan karb.lüye verim alamazsın ve sorun yaşarsın ayar tutmaz ıvır zıvır. Gelelim işin mekanik kısmına. Lpg benzin ve dizelden çok daha temizdir, sağlıklı çalışan bir motorda lpg çok daha az kurumlana pislenme yapar, fabrika çıkışı benzin için üretilmiş parçaları kullanırsanız özellikle üst kapakta, subap gaytları ve egzoz subabının kapandığı noktadaki yuvası benzinliden çok daha erken aşınabilir, ama AŞINABİLİR kesin değil. İhtimalleri ortadan kaldırmak için motor yapılırken rektefiyeciye, üst kapak hazırlanırken lpg için hazırlanmasını bildirince gerekli malzemeleri kullanarak bu sorunu da ortadan kaldırıyorlar. Subap sistemin gayet mekanik olduğu için bir sorun yaşamazsın yani. komple motor yeniledi isen eğer, lpgden ettiğin kar ile emin ol ilerde arabayı bile beleşe getirebilirsin. Keşke benzin ucuz olsa da elimiz lpg ye değmese bile, sevmem bende lpg ama günümüz şartları mecbur kullanıyoruz. Bu arada motorun yeni yapılmış 1000, 2000 km benzinde kullanmakta fayda var rodaj bitsin motor açılmalara başlasın sonra iyi yer iyi sistem en kaliteli mikserle gönül rahatlığı ile lpg takıp binebilirsin