User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Fazla Motor Yağı

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi şöle açıklıyım fazla yağı heryerde kusar araba havalandırmadan keçelerden Krank keçesi kasnak ve debriyaj taraflarından hiç sağlıklı bişey değildir ama karterden terleme biraz saçma geldi bana oil catch tank takılmasının nedeni eüğerki yağ geliyorsa havalandırmadan yağı orada muhafaza edip çıkan buharı vermektir motorun içine ama sorun şuki bunun içine bir bulaşık teli tarzında bişi atmak çok mantıklıdır beyler hepinizde EGR var iptal ederseniz kelebeğiniz baya bi geç pislenir
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben geçen rollingden sonra kontrol ettim araba 4 - 5 saat bekledikden sonra yağ çubuğunu çekip kontrol ettim. İki nokta arasında bulunan değerden ortanın altında idi. Dedim aman amma yağ yakmışım rollingte gittim Castrol 1 lt ilave ettim. Etresi saba araba soğukken baktığımda iki nokta nın üstünde idi. Bu seferde yağ fazla çıktı nasıl olsa yağ yakıyoruz devir çevirdiğimizde diye bıraktım. Aslında gibip bi miktar çektirmek gerek.

ibrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o benim basıma geldi tayfun meilli bir yerde baktım anam dedim hiç yağkalmamış 2 litre eklettim üzerine yola çıktım 5 dakika geçti bi baktım araba sapıttı bır duman atıyor eksozdan beyaz akıllara zarar dedim araba yanıyor galiba kaputu açtım baktım bişi yok ulan ne oldu dedim admın biri yanıma geldi dedi yağyakıyor araban die bendekızdım adama nediosen die bir çektim yağ çubuğunu arabada 2litre fazladan yağvar araba gitmiyor gaz yemiyor çektik bir yıkamaya vakumla aldık fazlalığı araba düzeldi

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi şöle açıklıyım fazla yağı heryerde kusar araba havalandırmadan keçelerden Krank keçesi kasnak ve debriyaj taraflarından hiç sağlıklı bişey değildir ama karterden terleme biraz saçma geldi bana oil catch tank takılmasının nedeni eüğerki yağ geliyorsa havalandırmadan yağı orada muhafaza edip çıkan buharı vermektir motorun içine ama sorun şuki bunun içine bir bulaşık teli tarzında bişi atmak çok mantıklıdır beyler hepinizde EGR var iptal ederseniz kelebeğiniz baya bi geç pislenir

yağ fazlası varmış ama o kadar aşırı bişey olmadığı için kusma yapmamış hiçbiyerden.
    yağ akıtmasının sebebi de hafiften karteri çatlatmışım

emre2blue
    Misafir
    Aslında Oil Catch çok güzel bir olay, hem temizlik hemde tasarruf adına yapılmış birşey. 1960 yıllara kadar, karterde biriken yağ buharı havaya direkt verilirmiş, fakat "Amerikalı Bilim Adamları" Bunu zehirleyici özelliklerini keşfedince, naapsak demişler, emmeden içeriye, kelebekten önce bir boruyla gazı, motora yanması için vermişler. Buradan gaz çekiliyor, hemde belkide karterde negatif basınç oluyor falan.
    O zaman da Oil Catch varmış belkide ama maliyet açısından bence koymamışlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)