yani abi neresi olursa olsun kaynak hemen hemen riskli doğru değil mi çünkü kaynak tutmuyor içindeki parça olsu yada birleşim noktası olsun sıkıntılı durum kaynak
En sağlıklısı yeni blok sağlam blok sıkıntısız sürüş :)
Printable View
bugün usta ile görüştüm. kaynakçı motor inecek demiş fakat usta masraf olmasın diye başka çare buldum ve eskisinden daha sağlam oldu dedi. ne yaptın dedim. söylemedi gelince şaşıracaksın dedi. şanzımanı topluyorlarmış test yapıp bilgi verecek...
Blokta kaynak olayı tamamen şans kim ne derse desin 1-2 yıl önce blok kaynaklı crank doldurma crank bir vti topladık ismi lazım değil bir araç İl dışında hala pistlerde takılmadı araç :)
Geçenlerde gene bir araç alıp sattım blok patlaktı yamalattırdım basınca soktum yeni gömlekler çaktırdım bütün blok yağ su kanallarını kontrol ettirdim toplattm motoru 250 km rodaj yaptım 1250 km'de sürekli dip gaz kullandım aracı ne blok terleme yaptı ne yağ sızdırdı ne yağ-su karıştırdı 1700km'de comp ölçtürdük hepsi normal çıktı sattım aracı..
Kaynakçı ve Şansa kalmış biraz bu işler turşusunu kurduğunuz bloklardan zaten cacık olmaz kaynakta bir seferliğe mahsustur çok fazla kurcalamamak lazım.
Bakalım ne yapmışlar merak ettim :)
İyi bir usta bulun bütün kulakları doldurtun iyi geceler.. :D
son durum :) yapılan işlem alp kulakların yerine başka bir yerden klavuz açılarak saplama yapıldı. ben aracı daha görmedim ama bizim arkadaşlar bakmışlar. usta 2 gündür geziyorum birşey yok diyor. ancak belirtti ki genç zıpırlar gibi petinaj seri dur kalk kasma vb hareketlerde aşırı zorlamada atma riski varmış. sınırları zorlamadığın sürece uzun yıllar binilebilecek duruma gelmiş.
hakkınızda hayırlısı inşallah bir sorun çıkmaz istediğinz gibi olur
inşallah ömrümüz olursa deneyip göreceğiz :)
Merhaba;
arabanın işi bitti sayılır. yanlızson anda keşfettiğimiz bir olayı paylaşmak isterim. çekiş çok iyi düzeldi. debriyaj sorunu kalmadı. fakat usta rolanti için triğeri sökelim bakalım dedi. birde ne görelim. tam 4 diş kaçıklık var. meğer sente kaçık geziyormuşum. onuda halledersek inşallah sıkıntımız kalmayacak. sübaplara vurmaması büyük şans. çekiş nasıl olur acaba? iyi akşamlar...
Bir yanlisiniz olmali. Sente ayarini kontrol icin 1 dis oynatinca gaz yemiyordu aracim. 4 dis olduguna eminmisiniz?
alt kasnagı işaretli kısmına getirdik ve üst egzantirik dişlinin kilitleme yerine yaşlaşık 4 diş mesafede olduğunu gördük. üst dişli kilit kısmına aldık altı zaten çentikli işaretli kısmına almıştık. öylece taktı usta ama çalıştırmadık. bugün çalıştırmış gaz ayarına götürcem dedi. rolanti düzelmiş. zaten rolantide titreme oynama vardı. birde 2 vitesde araç gazdan çekince ileri geri git gel yapıyordu. çok şiddetli hemde. kompresyon yapmıyordu. yarın aracı alacağım izlenimleri yazarım. birsey soracaktım. bu sun-fix diye macun kaynak var. blok içinde öneriyorlarmış. siz önerir misiniz?
valla ben şaşırdım çünlü 1 diş kaçık olsun bu lanet araba çalışmıyor
bende anlamadım. aracı dün aldım ama kalkışta eskisi gibi hafif titreme yapıyor. birde rolantide gaz verince turbo gibi vıjjjjj diye bir ses var. dedim bu ne? zaten kalkışta sarsıntı vardı düzelmedi birde türbin gibi ses geliyor dedim. bugün yine sökecekler. pişman oldum vallahi...
Merhaba,
aracı dün aldım. titreme sorunu ortadan kaltı. kulak kpruğu için bir tarafa fazla bastırmışlar bu nedenle gönyeden kaymış. çekiş iyi ötesi olmuş pedal pamuk gibi. termostatıda 82 olarak değiştirdim. 75-80 arası sabit kaldı sıcaklık. Çok şükür bir sıkıntım kalmadı. eğzos ayarı yaptırıp muayeneye kısmetse :) co ayarı 1.5 ila 1.8 arası olması gerekiyormuş doğrumu?
tşk ederim iyi günler...