yardımlarınızı bekliyorum... Birde benim araç 70 C de fan açıyor ve hiç 80C olduğunu görmedim :) bu normal mi.
Printable View
Aracın Termostat ve Müşür'ü kontrol edin en iyi ihtimal kadran hatalı gösteriyordur.. aracınızın kaloriferleri çalışıyor mu sıcak üflüyor mu peki?
çok kifayetli değil ama sıcak üflüyor. termostat olmayabilir arızalıda olabilir veya müşür arızalı olabilirmiş. haynes kitabında 82 lik termostad olması gerektiği yazıyor. bu fan müşürü nerededir.
tşk ederim cvp için.
82 de ilk devre girer 88 de ikinci devre girer. Klimasız modellerde tek pervane vardır, böyledir.
Klimalı modellerde ise çift pervane tek devre vardır.
Fan müşürünüz radyatörün oradaydı. Değiştirmeyeli 7-8 yıl oldu sanırım unuttum gerçekten :)
3 uçlu bir kablo gelmektedir. Orjinal bir tesisata sahipseniz aracı stop ettiğinizde dahi fanınız çalışmaya devam eder, motor ısı ve havanın ısısına göre de en geç 1 ile 10 dk arası durur. ;)
Erkut abide yazmış bazı gerekenleri birde üzerinde ki termostadı genede siz bir kontrol edin veya ettirin aracınızı bilmediğimden dolayı söylüyorum yani eski sahibi filan veya usta daha düşük dereceli termostatda takmış olabilr aracınıza..
Erkut abinin de dediği gibi müşür radyatör tarafında akü kısmına doğru olan taraftaydı sanırım.
tşk ederim bilgiler için.
Her ihtimale karşı 82 lik termostad alacağım kafam rahat olsun diye. fan müşüründe sorun olacağını sanmıyorum. ama yinede ucuz ise değiştireyim. bencede benim araçta ya termostad yok, yada arızalı. aracın tesisatı ile oynanmış. kontağı kapattığım vakit fan stop ediyor. dediğiniz yerde sanırım bir kapak var. ve içinde 2 adet role var diye hatırlıyorum. akü tarafına doğru...
birde araç gereğinden az ısınıyorsa yani hep sıcaklık 70-75 arası kalıyorsa (benim araçtaki gibi ) ne gibi sorunlar çıkar? tşk ederim.
ayrıca orjinal termostad 82 lik ve fan müşürü ise 83-88 lik olmalıymış. doğrumu?
Kışları 5. vites sakin kullanımda 80 derecenin altında seyretmesi normaldir. Ama trafiğe girdiğinizde bu gene 80-85 seviyelerine gelmeli. Gelmiyorsa termostat yazlık kışlık değiştirilmiş olabilir, yada hiç olmayabilir.
Bir diğer ihtimal ise. Ön tamponda plakalığın altında siyah bir ızgara olur. Bu ızgaranın arkasında normalde siyah plastik bir malzeme vardır esneyebilen. Bu bazen sökülmüş bazende düşmüş olabiliyor. Bu parçanın arkasında radyatör olduğundan özellikle soğuk havalarda motor ısınızın düşmesinin sebebi olabilir.
Bizim bloklarda çok sıcak iyi değildir. Ama ideal ısı gene de ortalama 85 dir diyebiliriz.
çok tşk ediyorum desteğiniz.
bugün aracıma 89 lük termostat ve 88-83 lük müşür aldım. aracı çalıştırdık. 80 civarı fan açtı ama durmuyor. aracı stop ettiğimde fan 75-77 değer arası kendiğinden duruyor. ama çalışırken fan hiç durmuyor. aracın üzeinden çıkan termostat 83 lük müşür ise 101-97 lik ti buna bir anlam vermedik... yorumlarınız için tşk ederim.
termostat ve müşür hakkındaizlemimlerim şöyle. 89 lük tetmostat göstergede tam 80C de açtı ve 2 fan devreye girdi. 88-83 lük müşür var üzerinde ayrıca. hararet 83-80C civarı seyir ediyor. fakat 2 fan hiç durmuyor. sanırım termostat kelek veya başka bir sorun var. termostatı 83C olarak değiştireceğim. kademeli fan çalışma prensibi nasıl acaba.?
tşk ederim.
Fan müşürü 83 ve 88 lik ise, motor ısınız 88 e gelince devri yükselir, işleyiş bu şekilde.
Acaba göstergenizin ibreleri daha önceden söküldü de ayarı değiştirildi yada ibreniz yanlışda ısıyı gösteriyor olabilirmi ?
83 lük hatta daha düşük termostat varsa 78 lik gibi takabilirsinizde
Erkut bey;
inanın aracın elektriği ile ciddi anlamda oynamışlar. ibrede bir yanlışlık varmı bilmiyorum ama 83 lük termostat takacağım bu kesin. dün akşam eve geldim. Sabah bir baktım aracın altı komple yağ:) şanzıman yağı komple boşalmış. anlam veremedim. Ustam geldi aldı gitti aracı umarım ciddi birşey yoktur. ya akis keçesi yada ? yadası yok bilmiyorum :)) hayırlısı
benim ki priz direk kısmından kaçırmış. 8 ay önce debriyaj değişmişti fakat araç kalkarken titriyordu. önceki usta yapamadı kavga ettik karaktersiz ile. prizdirek kısmından kaçırmış ve bloğa baskı yaptığı yerler bozulmuş. şimdi pejo servisine verdim. eski ustam orada işe başlamış. 450-500 tl tutar dediler. yapılacak işlemler, volan taşlama, valeo baskı balata seti ve contaları, yağ egzost manifolt kaçak giderilmesi, avans ayarı, beyin pc ye bağlanacak ve ıvız zıvır işler hepsi 500 civarı. Serviste olması iyi yarın bir gün hesap sorarım. olay buymuş meğer :) allah beterinden saklasın :)
Bugün size başımdan geçen olayı anlatıyım güler misiniz ağlar mısınız karar verin ;
Dedim hava güzel bugün işlerimi erken bitirip arabam ile ilgileniyim neyse eve geldim zaten hafta sonu çamurluk dodiklerini flan yan kapı çıtalarını söküp boyamıştım dedim güzel bi yıkıyım temizlensin eve geldim su ısıttım sonra duştanda kovaya su doldurdum bastım sonax şampuanı sıcak suyuda ekledim indim arabayı çıkardım bahçeye güzel bi yıkadım temizledim 1 saat yıkama sürdü düşünün hortum falan ağır ağır yaptım neyse
Dedim kurusun bi cila yapıyım arabayı çalıştırıp iki tur atıyımm kurumuş olur hem dedim atladım 2 metre gitti durdu stop etti alla alla dedim indim baktım bişey yok basıyorum basıyorum alıyo hemen stop ediyo ters bir yerde kaldım lanet olsun sana dedim vurdum kaputu bide tekme kara kara napıcam diye düşünüyorum asıl bundan sonrası bomba ...
Son kez basıyım da belki alır geri gelir park ederim dedim bastım aldı takır takır çalışıyo ulan dedim kızınca nasıl çalışıyorsun bu arada ( 205 lerin duyguları ruhları olduğunu düşünürüm hep ) neyse ama bağırıp çağırıyorum arabaya geldim park ettim şimdi senin canına okuyacağım ben dedim arabayla asılıyorum gaza kesiciye sokuyorum 3,4 dk aralıklarla kesicitye soktum baktım su kaynatıyo dumanlar sular fışkırıyo hayy senin dedim indim bekledim bitsin diye tabı bu arada araba stop ettim
Bekledim 10 dk falan dedim kapağı açıyım da su doldurayım ufacık çevirmemle kapağın patlaması benim yere fırlamam bir oldu videosunu eklicektim ama telde ses var pc ye yüklenince yok neyse kaynar sular havaya patladı sol kolum komple ıslandı ama yanıyorum yanımda kardesım abı telefonu cebıne koyuyorum kaldır kolları cıkarıyım ustundekını dedı cıkardı ama iş işten geçmiş kolum dirsekten aşağıya komple yanmıştı eve çıktım kardeşim kapatıp toplamış oraları hastaneye gittik eşim kardeşim falan tabi eşim daha bilmiyo ne olup bittiğini daha doğrusu neden kolumun yandığını ...
Doktora anllattım 2. derece yanmış dedi krem falan verdi işte eve geldim koluma yapılması gerekenlerı yaptım duş aldım gittim arabanın başına neden yaptın dedim başladım konuşmaya beni gören benden alamıyo gözleri deli midir diye sonra tekrar yıkayıp cila yaptım ama sol kolum dirsekten parmaklarıma kadar yandı ve şişip kızarıp su topladı deri buruştu acayip şeyler işte ilk defa başıma geliyo yani anlıcağınız...
Kızıp bağırmamı yediremedi heralde atarlandı işin garibi fan devreye girmedi bi acayip oldu saçma oldu neyseki şimdi kapalıda cilalandı uyuyo yorulmuş bugün...
Çok seviyorum hastayım ona evlat evlat ama bıktırıyo hastalıklı araba eksiklerimiz çok nerden baksanız torpido takılıcak ondan önce son elektrik işleri ufak tefek yapılıcak sonrası MS sisteme geçmeyi düşünüyorum sonra vestenhaus arızalı heralde hava kaçırıyo tahminimce diaframdan yapıyo frenciye gidicek koltuklar döşemeler takılıcak sadece şöför koltuğu takılı sonra şasemizde ufak bi kayıklık var dıye dusunuorum bı şasecıye öncesı rot balancıya tabı baktırıalım nedır ne degıldır dıye sonrada muane zaten muaneden geçiricez tabi fazla zaman harcayamıyorum işlerim var onlarla uğraşıyorum ve bide bide...
Aynı zamanda bişey daha araba çalışırken vestenhaus ses geliyo pısss dıye hava kacırıyo arabaya dip kaz yapıyım kesiyo gazı vestenastandır dıye dusunuyorum ınsallah dogru dusunuyorumdur dogru mu acaba ne dıyosunz
... :) 205 GTi aşkı işte kolumu böle yaktı işte..
çok geçmiş olsun emre kardeş. Allah korumuş. dahayeni konu açmıştık fan müşür termostat diye bak işe sen :) benimde şanzıman gitti balata değişim ve volan taşlama olacak. Ama bu sorunlar aracı benden soğutmadı bir yeri yapıldıkça daha çok hoşuma gidiyor. Sanırım saplantı oldu :))))
Acil şifalar diliyorum...
Çok sevdiğim bi abim '205'lerin için Şeytan kaçmış' derdi. Ne lazımsa o gün bozulur diyordu. Kornaya acil ihtiyacın mı var? Basma bile bozuktur kesin derdi.
geçmiş olsun. 205 gerçekten nazlıdır. ama ihmal etmezseniz sizi üzmez :D