Diyelim tek vanali yaptik. Bu cikis neye göre oluyor ? Kapaliyken tamam orj egzozdan cikiyor . Peki ya acikken . Ben yazmadim ama cutoutun cikisina düz boru düşünüyorum . cutout acikken nasil olacak ?
ERK_ay kendi fotosu var mi ? Kumandali mi düğmeli mi ?
e36 3.28 Coupe individualNaturally Aspirated FTW
varex'i ortaya veya biraz geriye koyucak saga solu boru uzaticak basit bi islemdiger soruna gelince cut out acikken ya direk atmosfere karisicak yada ucuna bi susturucu yapilicak ses ona girip guzellesip cikicak. ayrica direk atmosfere karisirsa performansin duser acikken sonucta araban atmosferik.
Kalın yazılı yer anlatmaya calıstıgım01ayk01;7425621[B Nickli Üyeden Alıntı
Gerisi ;
Ekstra maaliyet , ekstra ağırlık![]()
Bende arkadan bakınca 2 son susturucu ve ucunda orjinal egzoz ucu var gibi gözüküyor.
Bunlardan bir tanesi içi boş bir kazan, arkadan bakınca bir işlevi var gibi duruyor aslen sadece görüntü. diğer tarafta varex replikası bir egzoz. Tavsiye ederim
2 adet kelebek olduğunda, kapanması gereken kapanıp açılması gereken arıza,sıkışma yapıp açılmazsa ne olacak?
Bende az önce ceza yemiş biri olarak takipteyim... Bana kalırsa 3 yollu valfler en mantıklısı... tabi ki o sistemi yapacak olan egzozcu ne kadar alır orası tartışılır... Uyarsa maliyeti bende yaptırırım
Edit...
3 yollu valflerin çalışma prensibi aşağı yukarı şu şekilde:
Anlayacağınız üzere böyle bir sistemde valfin takılı kalması açmaması yada yarı açık kalması durumunda, header dan gelen egzoz gazı her türlü çıkış yolu bulacağından araça hiç bir zarar teşkil etmiyor... Bu valfi 12v bir role ile araç içerisinden bir kumanda sistemine bağlayabilir hatta uzaktan kumanda bile yapabilirsiniz. Tercih tamamen kullanıcıya ait.
Benim kafamdaki kaba taslak çizime gelecek olursak:
Bu şekilde bir sistem senin işini görür diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bunu yapan usta ne kadar masraf çıkartır bilemem... Warexden ucuz olduğu ve sorunsuz kullanıldığı sürece bende kullanabilirim...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)