İllaki bakilmistir ama ne bilim tiribe soktu bu mevzu beni blokta catlak vs olma olasiligi olabilirmi hani sikinca kasiyodur falan. Gercekten ilginc yataklardan olsa kepler sikildiginfa krank donmez kollardan olsa alttaraf toplandiginda blok yuzeyinden piston cikinti yapar belli eder ne alaka yavharbi karisik mevzu
'' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v
Blok catlagina bakildi çatlak şişme vs yok. Hocam herkes tribe girdi bu konu hakkında yurt dislarima kadar aranildi sonuç yok biri cikip kesin su sorun var diyemiyo yatakta pislik blok taslanmis piston vuruyo yada konuda gördüğünüz şekilde söyleniyor bizde anlamadik galiba dünyada ilk olduk tarihe gecicez![]()
burdan kesin şu demek cok zor , ustune o kadar usta kafa yormusken.
stroke dan yada kepleri fazla sıkmakla bi ilgisi yok soyledigin kadariyla.
bi tavsiyem daha var. alt kepleri sıkın. daha sonra kapagi sıkarken bir kisi devamli krangi ileri geri hareket ettirsin.sorunun nerde başladigini daha net gorebilirsiniz.
yatağın birinde ölçü hatası var kalın geldiği için dönmüyor krank... kepleri gevşettiğinde krankın tekrar dönmesinin nedeni bu... krankın orijinal değil yada takılan yataklar hatalı ölçüde...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Hocam eksantrikler takılı olmadığından tüm sübaplar kapalı, pistonun biri vakumda biri sıkıştırmada kalacak bu yüzden. Sebep bu olabilir mi?
Buda değilse video çekin koyun buraya bu şekilde zor olacak.
Diğer soruna gelince stroke olayını şöyle anlatayım, D17 krankının piston kollarını bağladığınız yer daha uzundur dolayısı ile piston daha fazla yukarı çıkar daha fazla aşağı iner.
öncelik krank ve yatak ölçüleri kontrol edilmeli diye düşünüyorum.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)