@MEGFB, hava yakıt karışımı derken usta ayarladı aracın kalkışları iyileşti son hız 120den 135'e çıktı ama bakalım ateşlemeden diyo.
Pazartesi yapılacaklar.
Ateşleme bobinine ve distribütör'e bakılacak başka aracınki takılıp denenecek. (bujiler buji kabloları 1 aylık daha.)
Yine olmazsa karbüratör'ü temizletecem, yine olmazsa 61lik boruyu 48liğe veya 51'liğe düşürecem.(arkadaşın şahinde 61'lik var çok iyi gidiyor ama)
tüp beynini sıfır aldım brc marka.aracı biliyorum lakin karbütörde yakıtı neyin gönderdiğini bilmediğim için enjektör dedim
ateşlemeye bakıldı ateşlemede sorun yok dedi karbüratörcü sıfır bobin felan takıp denedi yok en son motorda sübapları ittiren şeyde sorun var dedi dip gazda patlatmayla alakası var mı acaba ?
Selamın aleyküm, bugün benim vanalı adana yapımı egsoz marketten alınma egsoza talip çıktı gittim çıkarttım ortadaki vanayı yerine 51lik düz boru taktırdım şuan araçta ortaya kadar 61lik orta susturucunun yerinde 51lik sondada orjinal egsozu var.Neyse çıktım egsozcudan biraz asfaltta bastım baktım araba kendini eskisinin 2 katı daha iyi atıyo bi basayım bakayım gidecekmi dedim 1 2 3 4 derken baktım 4'te 160'ı gördüm yol bitti 5.te 180'i devireceğine eminim tüpte denedim.Sorunuda şans eseri bu şekilde çözmüş olduk o kadar ugrastık ateşlemeyle motorla ha bide aramikseri söktük üstten mikser yaptık.Konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederimüstümden büyük bi yük kalktı valla
![]()
Sorunun çözüldüğüne sevindim. Yaprak mikser dursaydı keşke ama güzel yapılmış bi ayar yine aynı kapıya çıkıyor üstten mikserde deS motorluların sıkıştırması birazcık daha iyi olduğundan onlar pek etkilenmiyor ama egzozu ellenmemiş 0.6 piston düz 131 motorun gittiği gibi hiç biri gitmiyor
![]()
Abi egsozun o kadar performansı etkileyeceğini hiç düşünememiştim egsozu çıkardım 4.vites 160 gördüm lpg'de.
Şuanda manifolttan ortaya kadar 61lik orta susturucunun yerinde 51lik boru var acaba komple 51lik yapsam dahada iyileşir mi? Şuanda bana yetiyo bu hız benzinde çok rahat ibre kapatırım gibi geliyo denemedim henüz.Şuan son susturucuya silencrli egsoz sipariş ettim geliyo onu takıp deniyecem bide inşallah performans kaybı olmaz.
Sanki problem vanalı orta susturucudaymış gibi çünkü boruyu daraltmamışsınOrtayı komple 51 yapsan daha güzel olur. Yine de benim fikrim 48 lik ideal ama kapak taşlanmış şimdiki haliyle ne kadar sıkıştırıyor bilemiyorum. Ortayı iptal edip sadece sona spor susturucu sanki performansı düşürür gibi ama denemekte fayda var bazı arabalarda çok farklı tepkimeler veriyor. Skoda Forman 135L 1300cc araçta sıkıştırma namına hiç bişey yok ama borular orjinal ebatta orta iptal sonra unolara takılan spor susturucu ile arabanın dünyası değişmişti 2 kat daha seri olmuştu.
bugün egsoz geldi taktırdım evet 61lik fazla geldi 48'e dönünce eğlenceli olacak61likte 5.500 devirden sonra açıyo bide ses kalın gürül gürül oldu 48lik atınca biraz daha tiz alırım diye düşünüyorum.
Fazla oynanmamış tofaşlara 61lik önermem benim araçta sıfır motor faz üst kapak taşlanmış pistonlar 0.6 51'likte olabilir galiba ama ortaya kadar 48'lik ortadan sonrası zaten şuan 51lik sona kadar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)