ben sizlerin söylemek istedikleri şeyleri iyi anlıyorum ama siz de benim anlatmak istediklerimi anlamıyorsunuz ...
Printable View
ben sizlerin söylemek istedikleri şeyleri iyi anlıyorum ama siz de benim anlatmak istediklerimi anlamıyorsunuz ...
doğrudur anlamıyorum ...
O direk nitrojen değil de nitrooksit.Yanlış hatırlamıyorsam %50 oksijen ihtiva ediyordu.Yani aslında o da oksijen takviyesi.Soğuk olduğu doğru. Bu konulardan biraz uzak kalmışım ama -50 derece soğuklukta olması gerekiyor.
Bunların yanında motora gönderilen fazla oksijeni, karışım oranı olarak oksijen sensörü telafi eder.Ne de olsa egsoz gazındaki gazları ölçerek karışıma müdahele ediyor.Ama bu müdahele yeterli olur mu onu net bilemem.Bir de rölantide 1/14,6 olan yakıt / hava oranı yüke bindiğinde 1/9 lara kadar yükselebiliyor.Yani motora ekstra oksijen verilirse standart yazılım bile bunu tolere eder gibi geliyor bana.Ama %100 oksijen olmaz.Sadece oran yükseltilebilir.Nos tada amaç budur zaten.
Ben makineciyim, öğrenciyim geç beni. ghibli06 abi de mühendis, -ki seni destekleyeceğini sanarken olmaz öyle dedi sana.- Başar TURHAN'da ha keza öyle herkesin yorumu da ortada gerçi yorum yapacak birşey de yok, ortada tartışılmaz bir kanun var zaten. Üniversite öğrencisi olmasan da bu kanunun aksini idda etsen anlarım da şu anki durumunu anlayamıyorum bende.
Son iki üç mesajınla özellikle gösterdin seviyeni. İnan, sana ayıracak daha fazla boş vaktim yok. Sana burda elli tane ispatta koysam, ister pm at anlatayım ister kendi üniversitenden hidrojenle ilgili olayları gerçekten özümsemiş adamlar tavsiye edeyim onlara da danış da desem inanmayacaksın, burnunun dikine gideceksin. Hocam yaptı benim hocaeaem diyeceksin. He güzel kardeşim, yapmıştır hocan. Hatta yakında suyu bile kaldırır sistemden, manyetik falan hiç birşey tüketmeden sonsuz enerjide bulur. Neredeyse daha dün gelmişsin foruma neyin ne olduğunu bilmeden konuşuyorsun ortada böyle devam et sen. Y.Emre:0 kurtlukaya:5000 aferin yendin beni.
Zamanında rallilerde kullanıldığına dair efsaneler vardı.
[IMG]http://i.hizliresim.com/vQR0oD.jpg[/IMG]
bu kazadan sonra yapılan açıklamalarda arabada sıvı oksijen olduğu iddia edilmişti.. aslında o zamanlarda alınan güçlere bakarsak kullanılmış olabilir dememek imkansız.
http://www.youtube.com/watch?v=ZXzkkGqv9Es
o zamanda 2,5 sn de 100km/h
bu arabalar 2000km falan yol da gidebiliyorlardı. O zamanki rallilerden inceleyebilirsiniz.
Lombard RAC Rally 1986 - results eWRC-results.com
3 gün gazlamışlar o arabalar ile..
havadaki oksijen miktarı belli hiç filtre takmasak o zaman araba alev mi alacak ??
oksijen patlamanın şiddetini arttırmaz patlamanın ısısını yükseltir bu açıdan anlamsız.
Flaming Bacon Lance of Death, from Theo Gray's book "Mad Science" - YouTube
bu videoda yağlı eti oksijenle yakınca neler olduğunu göstermiş yakıt oksijen değil yağlı et.
%96'sı su olan salatalıkta yanıyor ?
Nasil yaniyor ? Uzerine oksijen veriyoruz cakmagi cakiyoruz yaniyor mu?
Abi amaç dünyada bulunan oksijenden yalıtıp aracı ''sadece'' saf oksijen ile çalıştırmak değil, neden inatla konu bu yöne gidiyor anlamadım. Amaç %21 seviyesindeki oksijen oranını %25-30-40 seviyesine çekmek veya belirli bir devirde, belirli aralıklarla filtreden koklatmak.