Yeni Sahra'da bir usta tavsiye edebilirim. Aktif İriyıl'dan ayrılmış, hem elektrik&elektronik hem mekanik bilgisi olan bir usta.
Yeni Sahra'da bir usta tavsiye edebilirim. Aktif İriyıl'dan ayrılmış, hem elektrik&elektronik hem mekanik bilgisi olan bir usta.
Senin arabanla direkt ben ilgilendim hatırlarsan abi.
Gözüken arızaları ve bozuk olan parçalarını değiştirip aracını teslim etmiştik.
Buji ve bobinin bozukluğunun da isteksiz gidişe sebep olabileceğini bir süre kullanmanı daha sonrasında şikayetin devam ederse yine inceleyeceğimizi belirterek yolcu etmiştik.
Aracına uzaylı gibi değil, başka neden olabilir diye düşünceli olarak baktım; yanlış anlamışsın abi.
Ayrıca servisimizde çalışmaya başladığı tarih muhtemelen senin arabanın üretiminden öncedir ve araçları karıştırmıyorsam senin aracının eski sahibi bizim müşterimiz iken de bizim serviste çalışmaktaydıAyrıca kendisi WRC İstanbul etabında teknik ekibe yardım eden servis çalışanlarından biri olarak Xsara nın uzaylı versiyonunu da görmüştür
Bana ulaşmak istersen Ö.m atabilirsin. Her zaman gelebilirsin; gereken kontrolleri aklımızın bilgimizin yettiği kadar yapmaya çalışır, yetmediği yerde ustalığına güvendiğimiz başka insanlara da yönlendiririz.
Yakıt ve ateşleme sökülüp, buji yerine takılan bir saat ile ölçülür. Saat bağlanır. Bir süre marşa basılıp silindir içi basınç ölçülür. Bu işlem her silindire ayrı ayrı uygulanıp silindirler arası bir dengesizlik var mı ona bakılır. Her motor tipinin fabrikasyon farklı bir değeri vardır. Motor genel olarak o değere ne kadar yakınsa o denli sağlıklıdır. Tabi "Sağlıklı" diyebilmek için silindirler arası basınç farkının 0 yada sıfıra yakın olması beklenir.
9 yıldır Xsara 2 sahibiyiz.Elimde dokümanlar da mevcut.Hatta bu dokümanları makaleler bölümünde paylaşmıştım.Direksiyon pamuk gibi değildir ama feryat ettiğiniz kadar sert de değildir.Orijinal lastik ölçüsü 195/55/15'tir.Ölçüleriniz böyle mi?Bir de yanlış bilmiyorsam,sizin araçta önceki nesille farklı olarak elektronik kelebek vardı. Merak ettiğiniz bir değer varsa arşivden bulmaya çalışayım.
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
O2 sensor gidisi etkilemez, dayanakta sudur:
Araclardaki std sensor 14:1-15:1 arasini algilar, tam gaz da ise afr performans amacli daha zengindir, cogu aracin sensoru bunu algilamaz, bu nedenle performansta bir fonksiyonu yoktur. Motora zarar verir dogru ama, o halde emisyon testinden gecemez, geciyorsa calisiyor diyebiliriz.
Hem degistirmeden once kontrol edilir tabi. Rolantidr 0-1 v arasi dalgalaniyorsa sorun yok mudahale edilmesin.
Cogu kisi gozardi eder mesela, tps sensoru performanstaki en etkili sensorlerden biridir.
Aracin tam gaz yapildigini beyin tps le anlar, yakiti arttirir atesleme derecelerini degistirir.
Bilgisayara baglayip, sensor verilerinden, tps degerlerine ve aracin tam gaz durumuna gecip gecmedigine bakilabilir.
106 da basima geldi, gaz kelebegi sokmustum, gaz telinin ucundaki zamazingo gevsedi, yolda giderken koptu..
Yeni tel aldim, ama gevsek baglamisim, araba zaten ucan kacan bisey degildi 1.4 8v 106 idi.
Sonra rolanti sorunu cozmek icin pejo planet cihazi aldim cinden. Orda bakarken gordum ki arac tam gaz yapmiyor.
Rolanti ve yarim gaz gorunuyor sistemde. Gaz telini biraz kisalttim, araba ciddi farketmisti. Gaza bastigimda patinaj yapmaya baslamisti
Burdan yola cikarak TPS kontrolu onerebilirim.
İnternette arastirirken soyle bir yazi buldum 2014 yilina ait.
Xsara vts y
Bu yaziyi sizmi yazdiniz? Tabirler bire bir uyuyor.
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
kardeşim kaale alıp cevap yazdığın için teşekkür ederim. belki hatırladığın kişi bendim belki değil ama aracımın eski sahibi hakkında ben böyle bir bilgiye sahip değilim. kendisi maslak sanayide parçacıdır. serhan serviste o kadar yoğunluğun içinde benim aracın söylenen noktasına müdehale edildi. servis ve çalışanlar olarak zaten iyi referansı olan bir yer olduğunu bilerek gittim. ama sıkıntımın çözüleceği bir yer belki ama adamlar çok yoğunlar.
Yanlis anlamayin, 2014 eylul ayindan bu yana 8 ayda hic neticeye ulasamadinizmi?
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Yeni üye olduğunuz için özel mesaj yazamıyorsunuz, Deneme falan yapmayın bence gerek yok yolda kıyas etmeye,
Performans için değişmez sadece ayna mahruti daha az yaksın diye uzun dişli koymuştur kendince, buda arabanın devrini etkiler size isteksiz ve vites aralı daha uzun gelir.
Sıkıştırma testi şöyle oluyor ingilizcede Compression Test diye geçer
özel kadranlı bi alet var bujileri sökerek yerine teker teker bağlayarak silindirin ne kadar sıkıştırma yaptığını ölçüyor ve yanma odasında oluşan basıncı gösteriyor,
Buda sizin bi kaçak varmı onu anlamanıza yarıyor tabiki yanma odasındaki basınç kaybı sadece silindirden dolayı değil subaplardan da olabilir.
http://www.evilution.co.uk/files/sma...ssiongauge.jpg
2014 ağustos da aldım. o zamndan beri o şekil biniyorum. belki araçta bişey yok ben aradığımı bulamadım. dediğim gibi son sürat olayı değil
debriyaj eziyet, gaz eziyet, alt devirlerin hantallığı ve 1.4 70hp araç gibi uzun debriyajlama ile kalkış. düşük hızlarda ve vitesde trafikte gazı ayarlayamama, 10 ile giderken gazı bırakınca yığılma silkeleme, direksiyonun tek elle dönderemeyecek kadar sert olması.
haa tabi gazı kökleyince bağırıyor ön teker sarıyor falan ama ben orada değilim..
lambur lumbura, trim seslerine girmiyorum (onlar kabulüm ve azaltıyorum)
evet mantığı anladım ve yapılması gerektiğini düşünüyorum. sonuçt 14 yaşında 150bin bir araç
ama az çok tecrübem ile takip ettiğim kadar ile yağda hiç eksilme kararma ibi belirtiler yok ve yanık kokusu yok, egzost misler gibi temiz. v kayışı kütüğünden gelen uğultuğu saymazsak sesi rolantide muazzam. (özellikle kışın vıj vıj vıj deli ediyor ve ger bilyesi ses yapıyor. (yazın sıkınyı yok)
şanzuman olayını ancak usta görürse anlar. 2003 den beri tüm bakım kartları duruyor.
abi anlattıkların bana sanki senin debriyaj bitik yada volanda sıkıntı olmasın ? cınku hantal kalkma silkeleme felan bunlar sensör vs işi gibi gelmedi bana sen müsait olduğunda benim arabayı bir kullan ben seninkine bir bakayım durum anlaşılır zaten.
low is low
Aracına modifiye yaptırmayacakta olsan performans odaklı ve Peugeot motorlarına aşina mekanlarda aracını test ettir. Ama kime gidersen git. İlk gittiğinde sorun çözülmez ise kalkıp başka yere gitme. Tekrar git durumu anlat. Çünkü aracı bırakmadığın durumlarda testi yapması gereken kişi sen ise 2-3 kere daha gitmen gerekebiliyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
şimdi bu sıkıntıların yanında birde bu aracı aldığımdan beri şu var. araç tam ısınınca veya gazlayınca rolanti durması gereken 750-800rpm den 1000-1100 rpm e çıkıyor. arka ısıtmayı açınca düşüyor (videoda pek düşmedi ama arka ısıtmayı açınca teklediğini bilirim) eğer aracı çok zorlarsam rolantinin 1500rpm lerde kaldığını da bilirim..
Arka ısıtıcıyı açınca hatırı sayılır elektrik çeker. Buda bana şarj dinamosu yada konjüktörde sorun olabileceği ihtimali geldi. Aracın şarjı düzgün değilse performansı düzgün olmaz. Test edin. Hatta yolda gazlarken test edin.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)