User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Devirdaim üstündeki delik? Anlayan arkadaşlar yardım lütfen

ysnaiwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Devirdaim üstündeki delik? Anlayan arkadaşlar yardım lütfen

Ae101'e 3 gün önce motor suyu yenileyip antifriz koyduk (mavi) eski suyu çamur gibiydi paslı ve benden önce hiç antifriz koyulmamış. 2014 sonunda kendim yenilemiştim sadece radyatör de olsa komple antifriz ve su ilavesi yapmıştım. Gelelim şimdiki duruma su yenilendi sistemi elimizden geldiğince pastan arındırdık ve antifriz koyduk bir daha temizlemek üzere. Araç devirdaimin altındaki bir delikten su kaçırdı sanki tahliye deliği gibi çok acayip bişey. Pembe noktalı kısım işte tam olarak bahsettiğim.

Devirdaim bozulmuş içi çürümüştür antifriz açmıştır dediler parçayı aldık taktıramadık daha (maddiyat ve zaman). Çok ilginçtir ki su akıtma kesildi kendi kendine. İlk su kaçırmada kalorifer ısıtmıyordu şimdi ise çok çok iyi. Hava var sandık havasını aldık su kaçırma devam ediyordu şimdi ise gayet güzel ısıtıyor. Bu işin içinde bi terslik var oradan su kaçırıp geri neden geri kaçak kesilsin? Bu delik sistemdeki hava boşaltan bir çeşit valf veya fazla tahliye sistemi gibi birşey midir? Biliyorum biraz kafadan uydurma bişey oldu ama aklıma başka bişey gelmiyor. Su kaçırma olayı sadece 1 gün sürdü bir daha da yapmadı. Hatta denemek için devirli kullandım hiç eksiltme yok. Yenisi ile değiştirmek dışında fikirlerinizi bekliyorum. Pisi pisine yok zamanda masraf etmek istemiyorum en azından 1-2 ay kadar. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok hayıra geçer. Şimdiden teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu gece açtım günceli

HONDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotoğrafı göremedim açılmıyor bu sebepten nereden kacırma yaptığı hakkında kesin birşey söyleyemiyorum ama benim ae101 de de su paslı gibiydi komple antifiriz koyduk üzerine de az bir miktar su ekledim herhangi bir kaçırma sızdırma falan olmadı bir ay kadar bir süre sonra sesli bir çalışma peydah oldu usta devirdaim bozulmuş dedi ama sizde de böyle bir sorun var sanırsam, böyle hırıltılı lıkırtılı bir calisma sesi mi varda devirdaim bozuk denildi size de ?
    Fotolarin linklerinide yenilerseniz elimden geldigince yardimci olmaya calışırım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeniden upload ettim. Sesli çalışma yok hatta ne hırıltı ne inilti hiç bişey yok. Sadece o anlam veremediğim tahliyeye benzeyen delikten su kaçırma vardı anlamsız bir şekilde kesildi 1 günde. Mevzu o tahliyeye benzeyen deliğin işlevi aslında.

Eğer orası belli bi basıncı ve suyu tahliye edip sonra geri normale dönen bir işlevi varsa diye söylüyorum. Pervanenin alt kısmında yaylı bi mekanizma var yeni parçada. Olur da o mekanizmanın pası yüzünden parça kilitli kalıp ertesi gün düzeliyor ve bir daha yapmıyor diye fikir yürütüyorum.
    http://hizliresim.com/dZzGBZ
    http://hizliresim.com/5mrQyM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemeyi unuttum yeni parçada o bahsettiğim kısım milin etrafında içeriye doğru hareket edebiliyor baskı uyguladığınızda yay geri eski konumuna ittiriyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    antifirizi koyunca devirdamin içerisinde kalan suyu mu tahliye etti acaba oradan? şu an bir sıkıntı yok ise su kaçırma vs o parça ne sebeple bozuk denildi bende anlamadım.benim devirdaim arızalıymış sözde ama sadece ses yapıyor ısıtmasında hararet durumunda herhangi bir problemde yok bence işin ehli bir ustaya danışın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte o kanaldan akan suyu gören gitmiş bu diyor kafadan. Benimde tahminim içindeki kalan suyu tahliye ettiği yönünde. Sistemi az bir miktar sirke ile devirdaim edip bir kez daha temizleyip sonraki duruma bakacam kaçak vs oluşacak mı diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşallah bir problem yoktur.bu arada devirdaimin markası nedir ve ne kadara aldınız bana da lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşallah. Parçayı şaşmaz oto sanayiden gmb marka aldım. Parça japon üretimiymiş. Yalnız ben akşam kapanışa denk geldim fiyatta geçirmişler 100 dedi 90 a aldım ama yaren oto internet sitesinde bile parça 85 tl direk giderseniz 60-70 aralığında alabilirsiniz. Sahibinden fiyatları da 65-70 tl araliginda. Parçacı olarak şaşmaz yaren otoyu tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ben gittiğimde başka bi parçacıdan almak zorunda kaldım çoğu yer kapatmıştı. Bugün yarın iade ederim üstündeki devirdaim sıkıntısıza benziyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel. Havalar soğuyacak diye full antifriz doldurdum araç kaloriferi istediğim gibi ısıtmıyo. Acaba antifriz böyle bi duruma yol açar mı? Su antifriz karışımı varken gayet güzeldi. Sistemde hava yok. Ayrıca devirdaim değişti 2 kez sökülüp takıldı bu sefer contasından kaçırıyor. İllallah ettirdi beni şu son gittiğim usta. Sıvı conta sürmemiş ilkinde şimdi sürdü fakat full antifrizi koyunca sızdırmaya başladı. Sonax radyatör sızıntı önleyici aldım hiç de huyum değil lanet gelsin en son onu koyacam söktürmem bir daha. 4 lastik parası yedim git gel antifriz işcilik malzeme derken. Antifriz ısınma sorunu ve kaçak önkeyici hakkında birisi beni bilgilendirsin Allah rızası için yıldım hakkaten.

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ysnaiwa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güncel. Havalar soğuyacak diye full antifriz doldurdum araç kaloriferi istediğim gibi ısıtmıyo. Acaba antifriz böyle bi duruma yol açar mı? Su antifriz karışımı varken gayet güzeldi. Sistemde hava yok. Ayrıca devirdaim değişti 2 kez sökülüp takıldı bu sefer contasından kaçırıyor. İllallah ettirdi beni şu son gittiğim usta. Sıvı conta sürmemiş ilkinde şimdi sürdü fakat full antifrizi koyunca sızdırmaya başladı. Sonax radyatör sızıntı önleyici aldım hiç de huyum değil lanet gelsin en son onu koyacam söktürmem bir daha. 4 lastik parası yedim git gel antifriz işcilik malzeme derken. Antifriz ısınma sorunu ve kaçak önkeyici hakkında birisi beni bilgilendirsin Allah rızası için yıldım hakkaten.
    Daha önce antifriz yoktu full antifriz ekleyince ısıtma tam yapmıyor demıişsiniz. Antifriz sistemde pas vs pislik varsa onları açıp kalorifer peteğini tıkamış olabilir diye düşünüyorum.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yıllar önce ae101 ler garantideyken az değiştirmedik.

Bunun nedeni yeni antifriz eski devirdaim contalarını bi güzel açtı. Şimdi değiştirmez isen yolda hararet yapabilir.

Dikkat etmekte fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaçak önleyiciyi bismillah deyip attım kesti gibi kaçağı bakalım ilerliyen dönemde ne olacak. Devirdaim ve contası zaten yeni değiştiğinden inada bindirdim işi. Ustanın hatası beni baya uğraştırdı maddiyat ve zaman yüzünden. Kalorifer ısınma sorunu ise kafama yatmayan olay şu; Normal antifriz+su karışımı koyunca gayet güzel ısıtıyor hatta yakıyor elimi, sadece antifriz koyunca ısınmada güçlük çekiyorum (2 kere daha başıma geldi bu kış). Adam kitapçıkta yazmış zaten %50 karışım yapın diye kafamızın dikine gidiyoruz

tornado38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araca saf antifiriz koyunca kaloriferin ısıtmaması ilk defa duyduğum bişey saf antifiriz biraz koyudur ama bu devirdaim etmede heleki ısıtma problemi yaratacak kadar zannetmiyorum etki etsin
    konuyu takibe aldım acep ne çıkacak...
    Alıntı _Burak_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amotisörleri presleticem Allah ne verdiyse + yaylarıda dibine kadar kesicem tek sarım kalacak
    araba 33 cm düşecek
    çıkarken hepinizden helallik alacam
    ordan kınalı otobana basıcam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)