User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Mini cooper s yay öneri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mini cooper s yay öneri

İyi günler yaklaşık 3 ay önce mini cooper s aldım 2009 model r56 ama bi şikayetim var size danışmak istiyorum. Aracın ön tarafı coilover, arka yayları soğuk press yapılmış ve ben kasislerdeki darbe emişlerinden çok rahatsızım dan dan diye vuruyor ve konsol kırılacak gibi hissediyorum. Haliç köprüsünü bilen bilir orada arabamla giderken zıplıyor sekiyor. Düz yolda hiç bi sorunum yok çok güzel gidişi ama hafif bozuk yolda gerçekten beni üzüyor. Piyasayı araştırdım orjinal yaylarını bulamıyorum bulduğum yerlerde absürtlük var mesela bi dükkana soruyorum orjinal yaylarının fiyatına 500 tl diyorlar ama minautoya sorduğumda çıkmasına 1200 tl fiyat çekiyorlar. Yayların orjinalliğinden şüphem var çin malı olabilir diye düşünüyorum ve bu yüzden bu fiyat uçurumları için güvenipte aracıma orjinal yaylarını alamıyorum. Bu yüzden bende aracıma spor yay alıp şuan üstündeki arka taraftaki soğuk press yaydan kurtulmak istiyorum. Aslında ön tarafta bi sorunum yok ama arka tarafı aşırı sert. Spor yay olarak eibach düşünüyorum. Sizin bana önerebileceğiniz fikir nedir orjinal yaylarını bulup takmak mı yoksa spor yay mı bi yardımcı olabilir misiniz kafam çok karışık

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben r58 de hr kullanıyorum , ilk başta coil alana kadar takıyım mantığı ile aldım ama sertliği alçaklığı çok hoşuma gittiğinden sanırım uzun bir sure boyle kullanırım

orjinal yaya okadar para vermeni hiç tavsiye etmem kazalı vs illaki bi cooper denk gelir eğer illa orjinale donuceksen

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eibachlarda cok yumusak degil valla
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben st kullanmıştım gayet konforluydu ama çok basık istiyorsan mecbur coil.
    Orjinal yay da elimde mevcut pm attım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam herhangi bi zıplama sekme yaşıyor musunuz ? Kaymak asfaltta değilde böyle hafif bozuk yollarda kullanılı nasıl ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Necep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam herhangi bi zıplama sekme yaşıyor musunuz ? Kaymak asfaltta değilde böyle hafif bozuk yollarda kullanılı nasıl ?
    bozuk yollarda bayağı sarsıyor sertlikten oturu şuan aracının durumunu bilmediğimden net yorum yapamam ama sekme vs sorunu yaşamadım sadece sert

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım hocam. Kasislerde altını vurduğunuz oluyor mu aşırı yavaşlamanız gerekiyor mu bunları merak ediyorum süspansiyon aralığı bitince dan dan diye vuruyor ya onu merak ediyorum. Eğer şuanki halinden çokta bi şey fark etmeyecekse boşuna almayayım yay. Bu arada aracınıza yaptığın herhangi bi modifiye varsa anlatırsanız sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Necep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım hocam. Kasislerde altını vurduğunuz oluyor mu aşırı yavaşlamanız gerekiyor mu bunları merak ediyorum süspansiyon aralığı bitince dan dan diye vuruyor ya onu merak ediyorum. Eğer şuanki halinden çokta bi şey fark etmeyecekse boşuna almayayım yay. Bu arada aracınıza yaptığın herhangi bi modifiye varsa anlatırsanız sevinirim
    altını ve on tamponu sık sık surtuyorum fakat amortisor aralığı bitip vurma yok sert çünkü

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım hocam sanırım eibach tercih edicem cv films’te mini cooper s incelemesinde de araç sahibi eibach doğru karar demişti hem konfor hem görüntü açısından.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cikma orjinal yaya 1200 lira istemek nedir ya? Insanlar guvenip gidiyor diye bokunu cikardilar. Orjinal isterseniz sahibinden takip edin 300 500 arasina dusuyor arada. Onun disinda hr alabilirsiniz ideal bi yay bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    H&R yay görüntüsü güzel ama çok sert diyorlar sizin gibi ideal diyende var gerçekten kafam karıştı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıkma yaya güvenipte alamıyorum o yüzden eibach 3,5 yay tercih edeceğim dp tuning’te varmış 900 lira yay 200 lira montaj dediler en yakın zamanda aracı götürmeyi planlıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler