d16 larda yağ eksiltme sorunu yaşayan varmı ve şu marka yağ kullandım sorunum azaldı diyen?
kısacası ne yağ koyayım ben arabama,bide düşük basınç bi turbo uygulaması yapçam ne koyalım? :)
Printable View
d16 larda yağ eksiltme sorunu yaşayan varmı ve şu marka yağ kullandım sorunum azaldı diyen?
kısacası ne yağ koyayım ben arabama,bide düşük basınç bi turbo uygulaması yapçam ne koyalım? :)
Yağ değişiminde 5k konusunu bilmem ama ne kadar kaliteli yağ olursa olsun 10k da mutlaka değiştiririm ve kalitesi ne olursa olsun 10k da temiz ve özelliğini koruyan bi yağ görmedim henüz.
hangi yağı kullanıcaz yaw kafam karıştı iyice :beuj: :D
motülü çok övüyorlar denicem bakalım :)
Tam sentetik olsun, istediğin yağı kullan derim...
ama şimdi o yaşadıgın yer gore degsımezmı.mesela adana sıcagında 0-40 dayanmaz ucar gıder gıbı gelıor.
Üzerinde sentetik yazıyor diye sentetik yağ demek değil.Her markaya güvenmeyin tabii.
Otomobil üreticileri yağ visikozitesinden önce yağın aldığı onayları önemserler.Hepside kullanıcı kitapçıklarında yazar.Yağların aldığı onayları ambalajlarının arkasında bulabilirsiniz.
25.000 de yağ değiştirmek eğer aracın kullanıcı kitapçığından yazıyorsa mümkündür.Bunu hiç bir yağ üreticisi söyleyemez.Tekrar söylüyorum tavsiye edilen yağ değişim zamanını ne ustanız ne de yağcınız söyleyemez.Üretici söyler."Sentetik kullanmanızı tavsiye ederiz böylece servis aralığınız 15.000 km olacaktır" gibi...
Kullandığınız motor yağının visikositesini değiştirmek zarar vermez.Motora zarar veren yanlış viskoziteyi ve onayları olmayan yağları kullanmaktır.
Bütün hondalar yağ mı eksiltiyor ya. :D Herkezde bir eksiltme sorunu. :)
birisi kutup öteki adana olsa değişir de istanbul adana max 5-10 fark var
Motul ün kendi bayiileri için kullandığı bu yağ seçim tablosunu sizde kullanabilirsiniz.Yakında Mobil de böyle bir tablo hazırlayacak.
http://www.ew2.lubesinfo.com/framese...1323&langid=15
Sayfayı refresh ederseniz açılıyor.
Error
Sorry, your session seems to have expired.
Please click here to renew it.
olmuyor mechanix, ama castrol de var aynı şeyden
Yağ eksilmesi sorunuda şöyle.
Her motor yağının bir uçuculuk değeri var.Bazı yağların yüksek bazılarınıki fazla.Bu değer yüksek oranda visikoziteye bağlıdır.Kalın yağ zor eksilir.
Ama burda ciddi bir azalmadan bahsetmiyorum.Eğer yağ miktarında ciddi bir azalma söz konusu ise ,bu mekanik bir problemi işaret eder.
Benim 4 yıl önce kullandığım vti 'ımda 0W-30 mobil kullanırdım ve hiç eksiltmezdi.O zaman ki 100.000km deki Honda ile şimdiki 180.000 deki Honda arasında mutlaka fark olacaktır.
Yağ miktarı ciddi şekilde eksiliyorsa korkun, ama 5.000km de bir 100gr eksilmesinde sorun yok.
Error
Sorry, your session seems to have expired.
Please click here to renew it.
olmuyor mechanix, ama castrol de var aynı şeyden[/QUOTE]
Üzgünüz, oturumunuzun süresi dolmuş görünüyor.
Lütfen yenilemek için burayı tıklatın.
yada
RENEW e tıkla :)
Misal Honda Civic Type R için tavsiye edilen yağ Motul tarafından , üreticinin kitapçığına uyarak :
Best 8100 Eco-lite 0W-20 (w) 4.7
Better 8100 Eco-nergy 5W-30 (w)
Altına düşülen notta şu
Alternatif tavsiyeler:
<-30°C arası >40°C, 0W-20;
<-30°C arası >40°C, 0W-30;
<-30°C arası >40°C, 0W-40;
<-30°C arası >40°C, 5W-30;
<-30°C arası >40°C, 5W-40;
-20°C arası >40°C, 10W-30;
-20°C arası >40°C, 10W-40
8100 X-clean C3 5W-30 (aa)
demiş bana, normalde o kadar ince yağ konamıyor 20-50 10-40 filan diyor kitapçıkta.
ayrıca yağ performansı SM -- yani çok iyi
"S" kategorileri için, kategoriler alfabetik olarak ilerledikçe performans seviyesi artar. mış
CZT İçin liste böyle.Best verdiği değer max performans için verilmiştir.
İmalatçı MITSUBISHI
Model Colt 1.5 Turbo CZT, -Cabriolet (4G15)
Motor PT
Yıl 2005-
Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (PT) Best 8100 X-clean C3 5W-30 (aa) 3.7
Better 8100 X-cess 5W-40 (aa)
Good 6100 Synergie+ 10W-40 (aa)
fn2 için 8100 X-lite 0W-30 / 8100 X-max 5W-40 liste bunları söyledi. peki sen hangisini tavsiye edersin bana 5-40 mantıklı geldi. hala yağ konusunda karar vermiş değilim bana ikisininde fiyatını pm atarmısın. seninde performans yağı tavsiye ettiğin varsa onunda fiyatını yazabilirsin.