O halde conta hüvelbaki olmuş gibi...
@ddoruk53;
aracında sente atlama sorunu büyük ihtimal, ayrıca alt devirlerde tekleme büyük ihtimalle vvt solenoidinden olabilir! motur karşına aldığında sol arkasında bi hortum görürsün onun altında kalır VVT solenoidi, yag basıncı ile çalışır ve düzenli yag bakımı yapılmadıysa eğer oluşan tortulardan sensorun iç mekanizmasının hareketi kısıtlanabilir. cok yakma ve tekleme bir arada O2 sondalarındanda kaynaklanabilir.
sente için parçaların sadece değişimi yeterli değil malesef. zamanlama açısından aparat kullanımı şart! yanlış uygulamalar vuruntu gibi sorunlara yol açabilir. vuruntununda çok fazla sebebi vardır. ama 1-3 de yokta 2-4 de varsa zamanlama ile ilgili bir sorun olabilir yada bujilerin yanlış olabilir. THP motorlarda denenmiş yolları izlemeni tavsiye ederim mod açısından, yanlış seçilen parçalar geri dönülemez hasarlara yol açabilir. en ufak örnek olarak herkezin bilinçsizce performans bujisi tak bak gör dediği işi yaparsan vuruntudan motoru kırman bile mümkün, her buji olmuyor araçlara rcz200-270, 208gti gibi kullanabilirsin ama gidipde yuvaya oturan her bujiyi kullanamazsın!
@btu06;
GT'ler öyle sorunlu araçlarda değil dediğin gibi. sağlam bir usta gerekli müdahaleleri yaptığında saat gibi çalışıyor. ufak tefek sorunlar çıkar ama her arabada çıkar, GT bazında genelleme yapmak yersiz bence.. bende GT kullanıcısıydım, büyük turbo ile 8-9LT yakıt tüketimim vardı Stage4'de. ne sensor olarak nede mekanik olarak beni hiç üzmedi aracım.
Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
mess yalına katılıyorum. ilk kontrol etmen gereken vvt elektrovanası büyük ihtimal pistikden dolayı takılı talmış düzgün çalışmıyor olabilir. bunun yanındada muhakkak yağ ve flitreni değiştir. su eksiltme olayıda slindir kapak ve contasından olmaz, thp motorların contaları kolay kolay yanmaz. araç sıcakken değil soğukken bakmalısın su kaçağına hortum oring muhakkak bir yerden kaçırıyodur. bazen sıcakken belli olmuyor kaçaklar. birde bujilerini tekrar kontrol ettir, porselenide kırılmış olabilir.
07YAĞMUROTO - 0 533 396 15 67
Ozaman öncelikle yapmam gereken VVT Selenoidi kontrol etmek. Daha sonra sente aparatı ile ayarını kontrol ettirmek. Birde araç çok çabuk fan açıyor. Yani soğuk motorla 1 km gidip geleyim hemen fan devreye giriyor. aklıma gelen sıkıntıları yazıyorum ki birbirleri ile bağlantılı olabilir mi ? teşekkür ederim bilgiler için söylediklerinizi en kısa sürede yapıp bilgi vereceğim. Bujileri mi yeni taktım ama direk olarak Yetkili Servisten aldım.
Yalın abi biliyorum seninle konuşmuştum hatta geçen sene hatırlarsan bende demistim benim arabada bi sıkıntı var ozaman demistim ama bulamadık senin arabanın maşallahı vardı ben o kadar şanslı değildim ne yazıkkineyseki sattım 12.8 den aşağı inmiyordu ortalama cıldırcaktım ama arkadaşın sorunları ile aynı sorunlar vardı bende hatta araçta yazılım var şuan satan arkadaşın ya haberi yok yada yazmamış yazılım olduğu halde arabanın gidişi normal zannediliyor
bu arada reklam olur mu bilmiyorum ama arkadaş ankarada sanırım simge pejo var oraya göster arabanı çok iyi bi servis
Sente ayarı yapılmış olan araç çok fakir karışım arızası veriyorsa sebebi başka neler olabilir ?
1998 106 XR "sold"
2007 207 GT "sold"
2015 F20 LCi 1.20i
Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)
E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI
c.tesi günü aracı cihaza bağlattım... Aracın alt devirlerdeki tekleme sorunu gitti şu an bir problem yok ama ustanın söylediği aracın motoru sıcakken bile 1.000 D/D çalışıyor. normalde sıcak bir motorun devrinin 800 lerde olması gerekiyormuş.. Sente ile ilgili herhangi bir sorun yokmuş. 1 hafta kullanıp tekrar cihaza bağlanacak bakalım araç.
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)