User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
115 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Bunları Biliyor Muydunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90-91 yılları arasındakı hondaların %99un un sılecek ve far kolları bırbırıne uymaktadır
    KA Style

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı team_k20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    306 gti ya lancia pistonu forget otesi gibi oluyo
    ve 200 sx pistonuda
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suzuki swift gtı ların kronik hastalığı olan ve bulması zor pahası ağır olan yağ iteceklerinin marealarla aynı olduğunu

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı basar13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahin pistonuyla bmw toplamak
    valla sen onun tam şehrinde yaşıyosun sorunsuz böle bmw toplayan çok arkadaşımız var ankarada
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

tunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw lerdeki m50 2000cc motorların hacimlerinin 3000cc ye kadar çıkabildiğini yani 330 a döndüğünü biliyormuydunuz . Yani 320i alıp istediğiniz an 3 litre bir araca sahip olabilirsiniz blokları aynı çünkü. Fazlaca ayrıntıya girmedim
    veya atmosferik olarak m44-m42 motorlarin 300+hp cikabildiklerini benzer sekillerde
    aslinda bmw motorlari cok verimli ama pek yaygin diil 2 elin parmaklarini gecmez NA projeler
    Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
    Daily Drive: Mini Countryman Diesel

vtecturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    honda accordlarda bulunan f18-f20-f22-f23 kodlu honda motorlarında bulunan tum manuel şanzımanların tr ye sadece otomatık gelen 97-99 h22 doch vtec motorlu prelude lere tam olarak uydugunu fakat sanzıman oranlarının uzun oldugunu.....ve yıne s2000 volantının h ve f serısı manuel sanzımanlarınkı ıle aynı oldugunu..

iconic
    Misafir
    Alıntı Serencebey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İkoncan, bu kullandıgın terimlerin tamamı SI Unit'tir yani International System of Unit. Bunların yanında aldıgın meyva sebzeyide kilo ile alma o zaman onlarda bizim degil sen o zaman ceki kantar okka dirhem falan kullan. Senın kadar kafası karısmısını bulmak hakıkaten zor.

Bilmiyorsan eger, Turkiye Osmanli Devletinin ardından, padisahlıgın bitirilmesi sonucu dogmus bir Ulkedir. Turk milleti Kıtalara hukmetmis osmanlinin torunlarıdır. Osmanlı devleti himayesinde bir cok dil, ırk, din ve insan barındırmıstır. Bu sebeple Turkce'miz cok zengin bir dildir ve diger dillerden dilimize eklenmiş bir cok sozcuk mevcuttur.
    bu bilgiler cok turkiyeye naaptin lise1den univ 4e mi gectin?

ben bisey bilmem bos konusurum cok $ukur..

Vtec-SEDAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink

iconic :
    "Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."

iconic
    Misafir
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok sevindim evet türki cumhuriyetler yavru vatan kıbrısta her sene mod olduğum günü kutlamalar eşliğinde kutluyoruz bu senede kutlamalara gelirsen sevinirim

sen asıl çoğu şeyin maliyet olduğunu yazdığın otomobilin fiyatının nerde olduğunu ve üzerinde neler olduğunu iyi idrak et bence hondayla porshceyi kıyaslamadım yazdığım şeyde bunu belirttim öyle bir yazmışsınki sanki başka kimse kullanmıyor o teknolojileri

nerde neye bakıcam bakmıcam beni ilgilendirir
    ......

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özffgür neden dewamli taşak halindesin ?
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iconic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu bilgiler cok turkiyeye naaptin lise1den univ 4e mi gectin?

ben bisey bilmem bos konusurum cok $ukur..
    Bos bos konusmakta uzerine yok emin ol. Insani sinir etmekte birebirsin. Ucuz ve basit...

Ben lise 1 den universite 4 e gectım bune ilk okul cocugu gibi lafmı sokucaksın.
    KA Style

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel bölüm olduğu için burada yayınlayabileceğimi düşünüyorum..

App plakanın adının needen geldiği (gereksiz bilgi)

Delinin biri kuyuya taşı atar kırk akıllı çıkaramaz ya hani Ben de bu aralar APP plakanın yasallığını araştırırken aynen böyle bir durum gördüğüm için paylaşayım istedim. Bir forumdan Sefa Çelik isimli bir hayırseverin yazdıklarından alıntıdır :
    ''Anlaşılan APP plakanın ne olduğunu açıklamak bana kaldı

2 sene yurt dışında yaşamış ve orada Nissan Primera ve daha sonra Peugeot 406'ya sahip olmuş birisi olarak anlattıklarımın doğruluğuna güvenebilirsiniz.

Konuya teğet geçtiği için şu ön bilgiyi vermek isterim. Yurtdışında sıfır araba alındığında o ülkenin trafiği aracın plakasını belirler ve ruhsatı alan kişi üzerine çıkarır. Bizde de olduğu gibi her ülkenin kendisine has plaka sistemi vardır (mesela bizde 34 AB 1234). Benim yaşadığım ülkede araba el değişince plaka değişmiyordu. Çünkü orada plakalar şehiri değil model yılını belirtiyor. Örneğin sıfır bir arabaya bir plaka tahsis edildi. araç 20 sene sonra hurdaya çıktı ve bu süre içinde 8 el değiştirdi. İşte bu 8 el değiştirmede ülkenin hangi şehrinden birisi tarafından alınmış olursa olsun ve hurdaya çıkıncaya kadar (mesela 20 sene boyunca) plakası hiç değişmez. Tabiki ülkemizde de olduğu gibi plakada şehir belirtilen yurtdışındaki diğer ülkelerde plaka değişiyor. Fakat ülkenin plaka sistemi haricindeki, mesela isim yazılı plakaları nasıl alıyorlar?
    Konumuza biraz yaklaştık sayılır Yaşadığım ülkede normal plaka sistemi şöyleydi. 2 harf, bitişiğinde 2 rakam, ayrı olarak 3 harf. Örneğin MJ54 PRN. Fakat trafikte ülke sisteminin dışında şöyle plakalar gördüm. T4 RIK (tarık) ve YA51 N (yasin). Türk oldukları nasılda belli değil mi? Ülke sisteminin dışına nasıl çıktılar? Özel harf rakam kombinasyonlarını nasıl aldılar?

Şimdi gelelim APP plakaya, yani namı diğer PLATE APP ye. Satın alınan bir aracın plakasını özel harfler topluluğu ile değiştirmek isteyen kişi önce bir başvuru formu "application form" doldurur. Ve doldurulan bu plaka başvuru formu ile gerekli müracaatlar yapılır. Bu başvuru formuna PLATE APPLİCATION yada kısaca PLATE APP denir. İngilizce bilenler app nin aslında application (başvuru) demek olduğunu bilirler.

T4 RIK plakasının sahibi ile şöyle bir konuşma yaptığınızı farzedin. "Yaa birader, plakada konuşuyo haaa. Takmışın App plakayı, havanı atıyon!"

Bu plakalar özel başvuru sonucunda alındığı için de isimleri APP PLATE olarak kalmıştır. APP plaka olarak ta Türkçemize girmiştir. Aslında mesela "34 Ali Kasımpaşalı 001" türü plakalar APP tanımına uyar fakat o tarz plakalar özel plaka olarak çoktan isimlendirilmişlerdir. Bu sebeple APP plaka türkçemizde gerçek manasını kaybederek güzel ve dolgun yazılı, aracı hoş gösteren plakalara söylenir olmuştur.''

Alıntıdır...

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genel bölüm olduğu için burada yayınlayabileceğimi düşünüyorum..

App plakanın adının needen geldiği (gereksiz bilgi)

Delinin biri kuyuya taşı atar kırk akıllı çıkaramaz ya hani Ben de bu aralar APP plakanın yasallığını araştırırken aynen böyle bir durum gördüğüm için paylaşayım istedim. Bir forumdan Sefa Çelik isimli bir hayırseverin yazdıklarından alıntıdır :
    ''Anlaşılan APP plakanın ne olduğunu açıklamak bana kaldı

2 sene yurt dışında yaşamış ve orada Nissan Primera ve daha sonra Peugeot 406'ya sahip olmuş birisi olarak anlattıklarımın doğruluğuna güvenebilirsiniz.

Konuya teğet geçtiği için şu ön bilgiyi vermek isterim. Yurtdışında sıfır araba alındığında o ülkenin trafiği aracın plakasını belirler ve ruhsatı alan kişi üzerine çıkarır. Bizde de olduğu gibi her ülkenin kendisine has plaka sistemi vardır (mesela bizde 34 AB 1234). Benim yaşadığım ülkede araba el değişince plaka değişmiyordu. Çünkü orada plakalar şehiri değil model yılını belirtiyor. Örneğin sıfır bir arabaya bir plaka tahsis edildi. araç 20 sene sonra hurdaya çıktı ve bu süre içinde 8 el değiştirdi. İşte bu 8 el değiştirmede ülkenin hangi şehrinden birisi tarafından alınmış olursa olsun ve hurdaya çıkıncaya kadar (mesela 20 sene boyunca) plakası hiç değişmez. Tabiki ülkemizde de olduğu gibi plakada şehir belirtilen yurtdışındaki diğer ülkelerde plaka değişiyor. Fakat ülkenin plaka sistemi haricindeki, mesela isim yazılı plakaları nasıl alıyorlar?
    Konumuza biraz yaklaştık sayılır Yaşadığım ülkede normal plaka sistemi şöyleydi. 2 harf, bitişiğinde 2 rakam, ayrı olarak 3 harf. Örneğin MJ54 PRN. Fakat trafikte ülke sisteminin dışında şöyle plakalar gördüm. T4 RIK (tarık) ve YA51 N (yasin). Türk oldukları nasılda belli değil mi? Ülke sisteminin dışına nasıl çıktılar? Özel harf rakam kombinasyonlarını nasıl aldılar?

Şimdi gelelim APP plakaya, yani namı diğer PLATE APP ye. Satın alınan bir aracın plakasını özel harfler topluluğu ile değiştirmek isteyen kişi önce bir başvuru formu "application form" doldurur. Ve doldurulan bu plaka başvuru formu ile gerekli müracaatlar yapılır. Bu başvuru formuna PLATE APPLİCATION yada kısaca PLATE APP denir. İngilizce bilenler app nin aslında application (başvuru) demek olduğunu bilirler.

T4 RIK plakasının sahibi ile şöyle bir konuşma yaptığınızı farzedin. "Yaa birader, plakada konuşuyo haaa. Takmışın App plakayı, havanı atıyon!"

Bu plakalar özel başvuru sonucunda alındığı için de isimleri APP PLATE olarak kalmıştır. APP plaka olarak ta Türkçemize girmiştir. Aslında mesela "34 Ali Kasımpaşalı 001" türü plakalar APP tanımına uyar fakat o tarz plakalar özel plaka olarak çoktan isimlendirilmişlerdir. Bu sebeple APP plaka türkçemizde gerçek manasını kaybederek güzel ve dolgun yazılı, aracı hoş gösteren plakalara söylenir olmuştur.''

Alıntıdır...
    Faydalı bilgiler...
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

iconic
    Misafir
    inanilmaz derecede eglenceli heryer ogreten adamlarla dolu bende bayilirim biseyler ogrenmeye bilgi payla$iyoruz

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı staskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.7 modifiyeli denilen e30ların %40ında şahin pistonu var
    son zamanlarda opel pistonuna döndü herkes sıkıştırma falan bişiler oluyomuş ben anlamıyorum

capri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chiplenemez die bilinen obd2b honda beyinlerinin aslında chiplenebildiğini fakat boş eprom 400$ olduğu ve 128 bacaklı bir epromu yazabilecek delikanlının tuning işlerine prim vermeyeceği için dünyada yapılmış örneği olmadığını biliyormuydunuz???
    subi & suzi

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    topu topu bukadar mı hepsi

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garrett gt 15 egzoz sekmanının mhi td04 ün egzoz sekmanı ile aynı olduğunu
    suzuki f8b motorlarının f6a turbo ile aynı egzoz manifold flanşları yani f61 turbo manifidonu direk f8bye takıldığını biliyormuydunuz
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Tolga-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iconic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cem evet o benim

senna yeni moderator oldun herhalde hayirli ugurlu olsun(forumun adeti "ma$allah") artik bu forumda sirtin yere gelmez hic merak etme geli$ine rova$ata $eklinde yazilar yazabilirsin. eskidende senin gibi moderator oldugu icin cok sevinenler vardi.

porshceyle hondayi herhangi bi yonden kiyaslama sacmaligina gecmislerinden ba$larsan sanirim daha net olur kafanda belirecek goruntu.

imla problemine deginen arkadasa cevap vereyim daha anlamli bi konu...
    benim imlayla alakali bi problemim var kabul ediyorum memleket ve dil sevginizi anliyorum ama ben turkiyede turkce okudugum derslerde x w q gibi harfler gordum bunlar alfabemizde olmayan harfler, bunlari gectim kutlenin fizikte m ile sembolize edilmesinin sebebi ingilizcesinin mass olmasi oz kutle density(d) diye gider bunlar...sonuc turkiyede turkce bisey yok bende turkce varda imlasi olmayinca mi sorun oluyo anlayabiliyosaniz sorun yok bence olsaydi iyiydi ama uzgunum olamamis.umarim ilerde olur.

sevgili user . tamam faydalı bilgiler verdin , veriyorsun kabul ama yoruluyorum okurken depresif panik ataklar geçirdim o porş konusnda neden benim yok dercesine saatlerde dimam durdu böyle .... bilmiyorum anlatabildimdi

hondaların arka cam sileceklerinin birebir megan hb lerdekinden oldugnu biliyormuydunuz . bende bilmiyordum kovboy reşit ten ögrendim hahah
    cheap & fast = not reliable
    reliable & cheap = not fast
    fast & reliable = not cheap

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)